Paras yhdistelylaina kokemuksia 2023 – Tietoa tarjouksista

Kirjoittaja: Atte S. Viimeksi päivitetty: 10/2023.

Moni lainafirma kertoo varsin innokkaasti sen tarjoamasta yhdistelylainasta. Tuo on ymmärrettävää, koska yhdistelylainojen tarjoaminen voi olla niille varsin tuottavaa bisnestä. Mikäli kuitenkin haluaa itse yhdistelylainan, niin ei ainakaan normaalisti pitäisi olla se ja sama, mistä yhdistelylainan ottaa. Noin on varsinkin koska yhdistelylaina on usein kooltaan varsin iso ja laina-ajaltaan ainakin melko pitkä, jolloin se synnyttää helposti melko paljon korkokuluja.

Koska on siis tärkeätä yrittää löytää paras yhdistelylaina, joka yleensä on sama asia kuin halvin yhdistelylaina, niin voivat käteviä apuvälineitä olla niin sanotut lainahakemuksen kilpailuttajat. Ne voivat yrittää löytää lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta ja tuon myötä mahdollisesti löytää erityisen edullisen yhdistelylainan. Mutta onko sillä merkitystä, mitä kilpailuttajaa käyttää? Tuota lähdin selvittämään. Tein eri kilpailutuspalveluissa hakemuksen samoilla tulotiedoilla ja samoilla tiedoilla koskien haluttua yhdistelylainaa. Tällä sivulla kerron, mikä niistä löysi minulle halvimman yhdistelylainan.

Alkutiedot: Lähdin hakemaan yhdistelylainaa 10 000 euroa 5 vuoden laina-ajalla. Ideana oli yhdistää yksi 5 000 euron luottokorttivelka ja yksi 5 000 euron kulutusluotto. Molemmille noille ilmoitin kuukausieräksi 200 euroa. Alempana olevat tulokset sain eri lainapalveluilta. Esittelen ne siinä järjestyksessä, kun palveluita kokeilin. Kaikkien kyseisten palveluiden avulla voi hakea myös 10 000 euroa pienempää ja isompaa yhdistelylainaa.

Omalaina

Tämä palvelu löysi yhden lainatarjouksen yhdistelylainaa varten. Se oli Nordax Bankilta. Kyseisessä lainatarjouksessa ilmoitettu nimellinen vuosikorkoprosentti oli 11,39% ja todellinen vuosikorkoprosentti 13,72%. Tavallinen kuukausierä olisi ollut 221 euroa. Omalaina myös ilmoitti lainan hinnan koko laina-ajalta, sen mukaan yhteensä olisi pitänyt maksaa takaisin 13 552 euroa. Koska 12*5*221€ on vähemmän kuin tuo niin voinee olettaa, että ainakin jokin kuukausierä olisi ollut selkeästi tavallista isompi. Testaa nyt Omalainaa.

Sortter

Tämä kilpailuttaja onnistui löytämään kaksi lainatarjousta 10 000 euron yhdistelylainaa varten. Niistä toinen oli samalta paikalta kuin Omalainan tapauksessa, eli Nordax Bankilta. Sortterin kautta löydetty lainatarjous kyseiseltä palvelulta kuitenkin poikkesi Omalainan löytämästä. Sortter nimittäin kertoi, että saisin Nordax Bankilta yhdistelylainan, jonka nimellinen vuosikorkoprosentti on 13,29%, todellinen vuosikorkoprosentti 15,13% ja kuukausilyhennys 233,42 euroa. Kokonaisuudessa takaisin maksettavaksi summaksi Sortter ilmoitti 14 005,2€, eli Nordaxin laina Sortterin kautta otettuna olisi ollut yli 450 euroa kalliimpi kuin Omalainan kautta otettuna.

Tuon Nordaxin yhdistelylainan lisäksi Sortter löysi myös POP Pankin yhdistelylainan. Siinä nimellinen vuosikorkoprosentti oli 12,36%, todellinen vuosikorkoprosentti 14,8% ja kuukausittainen lyhennys 232,18 euroa, eli hieman halvempi kuin Nordaxin lainassa. Yhteensä tästä yhdistelyyn otettavasta lainasta olisi pitänyt maksaa takaisin 13 930,69€. Tämä laina olisi siis ollut yli 375€ kalliimpi kuin Omalainan löytämä yhdistelylaina. Sortter ei siis onnistunut löytämään yhtä edullista yhdistelylainaa kuin Omalaina. Testaa nyt Sortteria.

Etua

Tämä oli viimeinen kilpailuttaja, jota kokeilin. Tämäkin palvelu onnistui löytämään Nordaxilta yhdistelylainasta tarjouksen. Mielenkiinoista kyllä tarjous poikkesi sekä Omalainan että Sortterin löytämästä Nordaxin tarjouksesta. Täällä ilmoitettu nimellinen vuosikorko oli 11,19%, todellinen vuosikorko 13,50% ja kuukausittainen lyhennyserä 220,26 euroa. Koska Etua ei ilmoittanut lainan kokonaiskustannusta, niin pitää olettaa, että se olisi 12*5*220,26€, eli 13 215,6€, jonka myötä Etuan löytämä yhdistelylaina olisi yli 300 euron erolla Omalainaan verrattuna halvin yhdistelylaina. Toki kuten Omalainan antamat luvut osoittavat, niin asia ei välttämättä ole ihan noin yksinkertainen. Kokeile nyt Etuaa.

Yhteenveto

Kokemusteni perusteella Etua voi löytää kilpailuttajista halvimman yhdistelylainan. Koska myös muut kokeilemani kilpailuttajat ehdottivat yhdistelylainaa samalta paikalta, samalla laina-ajalla ja samalle lainasummalle, niin voi mielestäni hyvin sanoa, että Etua myös kokemusteni perusteella löysi parhaan yhdistelylainan. Toki, jos olisi halunnut yhdistelylainan olevan niin sanotusti perinteiseltä pankilta, niin olisi pitänyt valita Sortterin löytämä POP Pankin yhdistelylaina.

Kaikkia tällä sivulla mainitsemiani kilpailutuspalveluita voi kokeilla ilmaiseksi ja ilman, että mitään mahdollisesti ehdotettua lainaa on pakko ottaa. Testaa nyt Etuaa tai jos haluat, niin kokeile Omalainaa tai jos Sortter kiinnostaa, niin haluat ehkä kokeilla Sortteria. Johtuen esimerkiksi siitä, miten lainojen kilpailutuspalvelut toimivat, niin voivat omat mahdolliset lainatarjouksesi poiketa tällä sivulla esitellyistä lainatarjouksista.

Yhdistelylainan saaminen voi valitettavasti olla hankalaa silloin, kun sen saaminen olisi kaikista tärkeintä. Mikäli sinun on vaikea saada yhdistelylainaa, niin saattaisi sinua kiinnostaa sivu, jolla käsittelen sitä, miksi yhdistelylainaa ei saa.