Pieni laina – Esim. 30€ laina, 50e vippi tai 150€ pikalaina jopa heti

Pienen lainan etuna voi pitää varsinkin sitä, että se ei tyypillisesti kerkeä kasvamaan kovin paljon korkoa. Pienen lainan voi myös monesti saada jopa paljon nopeammin kuin ison lainan. Monesti niin nopeasti, että voi sanoa lainan olevan saatavilla heti. Löydät tältä sivulta suositeltuna lainapalveluita pientä lainaa varten. Suosittelutaulukon alapuolelta löytyy esimerkiksi hieman tietoa listatuista lainapaikoista varsinkin pienen lainan näkökulmasta.

Pieni laina netistä

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Virtuaalinen luottokortti vaihtoehtona: Virtuaaliset luottokortit ovat luottokortteja, joita voi käyttää (esimerkiksi) kännykällä. Hyvä virtuaalinen luottokortti mahdollistaa myös luoton siirtämisen pankkitileille. Ainakin mikäli ei siis esimerkiksi saa 50€ vippiä, niin voi virtuaalinen luottokorttia olla harkitsemisen arvioinen vaihtoehto. Lue virtuaalisista luottokorteista.

Cashday, iRaha ja Neolaina eivät välttämättä ole kovinkaan innokkaita antamaan uudelle asiakkaalle yli 30 euron lainaa. Kaikki näistä lainapaikoista haluavat kokemusteni perusteella lisämaksun niin sanotusti tavallisten korkojen ja kulujen päälle, jos lainan haluaa mahdollisimman nopeasti, jopa käytännössä heti pankkitilille. Bondoran, Cashdayn, iRahan ja Neolainan lainamuotona on kertalaina, Vippi tarjoaa kertalainaa ja joustoluottoa, joustoluoton minimilainasumma on sillä pienempi, ja Ferratum tarjoaa joustoluottoa. Ferratumilta pienen lainan saaminen voi vaatia hieman enemmän vaivaa kuin monilta muilta lainapaikoilta.

Lainaa heti ja lainaa heti tilille

On tyypillistä, että pikalainapaikat voivat antaa lainasta myös myönteisten lainapäätöksen heti. Tuossa mielessä vaikkapa 50e vippi voi olla monesti mahdollista saada heti. Se, että lainapäätöksen saa heti, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että laina siirtyisi heti tilille. Jos haluat vaikkapa 30€ lainan heti tilille, niin voivat listatuista lainapaikoista erityisen hyviä valinta olla ne, joiden lainamuotona on kertalaina. Niiltäkään ei kuitenkaan ole taattua saada, ei edes lisämaksulla, lainaa heti tilille asti, vaikka lainapäätöksen saisi heti.

Lainaesimerkkejä pienistä lainoista

30€ laina 30 päivän laina-ajalla – ilman lisäpalvelun ottamista maksettavaa yhteensä 35,49€. Hintatieto Neolainalta.

50 vippi 30 pv – ilman lisäpalvelua pitäisi maksaa yhteensä takaisin noin 56€. Hintatieto iRahalta.

50e vippi heti – 69,71€, tässä tapauksessa siitä, että laina voi olla käytännössä heti saatavilla tilille pitää maksaa 13,90€ ja muut kulut & korot ovat niin sanotusti tavallisia. Voi olla hyvä huomata, että lisäpalvelun ja itse lainan eräpäivä voivat olla eri ja niistä voidaan myös veloittaa eri laskuilla. Tämän kohdan lainaesimerkki ja tieto lisäpalvelun hinnoittelusta perustuvat iRahalta saatavilla olleeseen informaation.

150 euro laina 30 päivän ajaksi – ilman lisäpalvelua pitäisi maksaa yhteensä takaisin 157,44€. Tämä hintatieto on Neolainalta.

Lainapalvelut voivat tehdä muutoksia hinnoitteluun korkorajoitusten puitteissa, ja vaikuttavatkin tekevän niitä innokkaasti, jos korkorajoitukseen vaikuttava viitekorko muuttuu.

Hyvä tiedostaa ennen kuin nostaa pikku lainan

On tietysti hieman henkilökohtaisesta, että mikä summa on kullekin pikku laina, mutta mikä tahansa se onkin, niin kannattaa mielestäni ottaa huomioon se, että pikku laina voi olla alkusysäys useampien ja isompien lainojen ottamisella. Tuosta voi olla seurauksena esimerkiksi pikavippikierre. Mikäli lainoja alkaa kertymään liikaa, niin voi järkevä vaihtoehto olla velkojen vyörytys tai yhdistelylaina. Jälkimmäinen varsinkin siinä tilanteessa, jos lainoja on nostettuna vähintään 1 000 euron edestä.