Pikavipit 2023 – Tietoa vuoden 2023 pikalainoista

Pikavippien tarjonta jatkui muuttumista viime vuonna. Nykyään vaikuttaa olevan vielä aiempaakin vähemmän suoria pikavippejä ja sen sijaan lainahakemuksia kilpailuttavia palveluita on vielä entistäkin enemmän. Löydät tältä sivulta hieman tietoa vuoden 2023 pikavipeistä. Alkuun lista suositeltuja pikavippejä vuodelle 2023.

Pikavipit 2023 – suosituksia

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Miksi juuri nämä ovat hyviä pikavippejä vuodelle 2023? Tietojeni ja kokemusteni perusteella nämä paikat ovat esimerkiksi helppoja käyttää. Listalla on sekoitus paikkoja, joista voi hakea suoraan pikavippiä sekä niin sanottuja kilpailuttajia.

Onko vuonna 2023 uusia pikavippejä? Tietääkseni ei, mutta iRaha on varsin uusi pikavippi.

Miksi uusia pikavippejä syntyy niin vähän? Kaiken järjen mukaan kyse on rahasta: pikavippien tarjoamisesta mahdollisesti kiinnostuneet tahot vaan eivät koe, että ne voivat tehdä tarpeeksi rahaa pikavipeille, joten ne eivät perusta uusia vippejä.

Kannattaako lainaa hakea pikavippipaikasta vai kilpailuttajan avulla? Tuo riippuu hyvin pitkälti siitä, miten arvostaa korkoa suhteessa siihen, miten nopeasti rahat mahdollisesti saa itselle. Jos esimerkiksi Vippi-paikasta hakee lainaa, niin voi olla, että rahat ovat omalla tilillä 10 minuutin sisällä siitä, kun aloitti lainan hakemisen. Toisaalta taas sitten, jos hakee lainaa vaikkapa Omalaina-kilpailuttajan kanssa, niin voi lainaa löytää paljon pienemmällä korolla.

Valinta pikavippipaikan ja kilpailuttajan välillä riippuu myös siitä, hakeeko isoa lainaa vai pientä lainaa. Kilpailuttajien kautta voi hakea paljon isompia lainasummia, kuin mitä pikavipit ovat.

Minkälaista korkoa vuoden 2023 pikavipeistä voi periä? Pikavippien nimellinen maksimikorko on nykyään rajoitettu 20 prosenttiin. Tuon päälle voi sitten tulla erilaisia kuluja, joiden maksimimäärä on 150 euroa vuodessa. Noiden kulujen määrä voi vaikuttaa voimakkaasti lainan todelliseen vuosikorkoon.

Miten halvan lainan voi parhaassa tapauksessa saada netistä vuonna 2023? Kilpailuttajien antamien esimerkkien perusteella lainan nimelliskorko voi alkaa hieman yli 4 prosentista ja sitten todellinen vuosikorko noin 6 prosentista. Noin edullisen lainan saaminen ei kuitenkaan välttämättä ole helppoa, ja varsinkin pienehkön lainojen korot ovat lähtökohtaisesti tuota korkeampia.

Entä voivatko pikavippien korot nousta vuonna 2023? Tuo ei vaikuta todennäköiseltä. Sen sijaan lienee vähintäänkin varsin mahdollista, että pikavippien tarjontaan tulee lisäkiristystä vielä nykyistäkin alemman korkokaton muodossa. Matalampi korkokatto voisi hyvin mahdollisesti johtaa pikavippien vähenemiseen entisestään. Tuon tapahtumisen puolesta puhuu se, että pikavippien korko on nykyään tyypillisesti maksimitasolla.

Tarvitseeko vuonna 2023 vakuuksia tai takaajaan, että voi saada pikavipin? Ei tarvitse. Pikavippiä on siis edelleen todella helppo hakea. Myöskään kilpailuttajat eivät lähtökohtaisesti vaadi vakuuksia tai takaajaa. Joskin on niin, että kilpailuttajien tapauksessa niin sanottu yhteishakija voi esimerkiksi parantaa niitä ehtoja, joilla lainaa voi mahdollisesti saada.

Onko siinä eroja, miten monille pikavippipaikat myöntävät lainaa nykyään? Kyllä. Nuo erot saattavat liittyä esimerkiksi erilaisiin ikärajoihin ja eroaviin vaatimuksiin liittyen hakijan taloudelliseen tilanteeseen. Pikavippipalveluiden lisäksi eroja voi olla myös siinä, miten hyvät mahdollisuudet tietyn kilpailuttajan kautta on löytää lainaa. Tuo asia puolestaan liittyy erityisesti siihen, mitä lainafirmoja tietyn palvelun tekemässä kilpailutuksessa on mukana – tuossa on jonkin verran vaihtelua palveluiden välillä.

Löytyykö jostakin lisää paikkoja, joista voi hakea lainaa tänä vuonna? Kyllä. Esimerkiksi tämän sivuston lainapaikat-sivulla on listattuna useita paikkoja, joista voi hakea kulutusluottoa. Tyypillinen kulutusluotto on isompi ja laina-ajaltaan pidempi kuin tavallinen pikavippi.

Esimerkkejä vuoden 2023 pikavipeistä: Jos hakisi Vipiltä lainaa 500 euroa, niin voisi laina-aika olla 15 kuukautta ja kuukausittainen lyhennys 44 euroa. 44€*15=660€. Jos taas hakisi Omalainan kautta lainaa 5 000 euroa 5 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausilyhennys olla 94 euroa ja yhteensä laina synnyttää korkoja & kuluja 640 euroa, eli kokonaisuudessa lainasta pitäisi maksaa takaisin 5 640€. Omalainan kautta mahdollisesti saadut lainatarjoukset voivat poiketa esimerkistä.