Pikavippi – Hae perinteinen pikavippi jopa heti tilille (2023)

Pikavippien ja muiden nettilainojen tarjonta on monipuolistunut varsin paljon viime vuosina. On kuitenkaan edelleen olemassa jonkin verran ihan perinteisiä pikavippejä, eli nopeasti ja helposti haettavissa olevia pienehköjä nettilainoja. Alla on suositeltuna yksi paikka hakea tuollaista lainaa.

Hae perinteistä vippiä nopeasti ja helposti

Todennäköisesti monille tuntematon iRaha voi olla hyvä paikka hakea perinteistä pikavippiä. Tästä paikasta voi saada lainaa alle 50 eurosta alkaen, eli iRaha voi soveltua hyvin esimerkiksi pientä lainaa etsiville. Vaikka iRaha vaikuttaakin olevan erikoistunut pieniin lainoihin, niin voi siltä jo uutena asiakkaana hakea lainaa ihan mukavaan 500 euroon asti. Vanhana asiakkaana lainaa voi hakea enintään 2 000 euroa. Haettavan lainasumman voi iRahalla valita melko kattavasti, eli myös esimerkiksi 1 250 ja 1 750 euron lainojen hakeminen on mahdollista.

Mikäli et tunne iRahaa ennalta, niin haluat ehkä lukea iRaha kokemuksia. Yhteenvetona niistä voi todeta, että iRahalta pitäisi olla todella helppoa ja nopeata hakea lainaa. Lisäksi iRahan lainat voivat olla euroissa mitaten melko edullisia. Noin on varsinkin, jos ei huomioida mahdollisia valinnaisista lisäpalveluista tulevia kuluja. Hae nyt lainaa iRahalta.

Tietoa

Vaikka pikavippi onkin mahdollista saada jopa heti omalle pankkitilille, niin ei se ole aina mahdollista. Se, että pikavipin voi saada (uutena asiakkaana) heti tilille vaatii nimittäin esimerkiksi sen, että saa lainapäätöksen vipistä sekä A) lainapalvelun aukioloaikojen puitteissa sekä B) kello 07–23. Tuo jälkimmäinen osuus on seurasta siitä, miten pikavippien siirtoja säädellään. Poikkeuksena kyseisestä sääntelystä on se, jos nostaa pikavipin aiemmin avatulta joustoluottotililtä.

Mikäli pikavipin haluaa heti tilille, niin on hyvä olla tietoinen myös siitä, että pikavippifirmoilla voi olla hieman vaihtelua siinä, miten nopeasti ne voivat siirtää pikalainan tietyn pankin tilille. Onneksi pikavippipalveluilta pitäisi kuitenkin olla ainakin yleensä saatavilla tietoa siitä, mihin pankkeihin niiltä voi odottaa erityisen nopeita siirtoja.

Pikavippien korot – ne eivät ole samanlaisia kuin ennen

Monella saattaa olla varsin väärä käsitys siitä, millaisia pikavippien korot ovat vuonna 2023. Tuo on siinä mielessä ymmärrettävää, että pikavippien korot olivat pitkään melko tai jopa todella korkeita. Pikavippien korkoja säännellään kuitenkin nykyään varsin tiukoilla korkokatoilla.

Johtuen tuosta pikavippien korkosääntelystä, pikavippifirmojen ei pitäisi tätä kirjoittaessa vuonna 2023 periä uusista pikavipeistä yli 20% nimellistä vuosikorkoa. Tuo korkokatto on vieläpä laskemassa entisestään myöhemmin tänä vuonna.

On kuitenkin hyvä huomata se, että pikavipin todellinen vuosikorko voi olla määriteltyä korkorajoitusta, eli esimerkiksi 20 prosenttia korkeampi. Tuohon liittyy osittain se, että jotkin lainapalvelut tarjoavat vapaaehtoisia lisäpalveluita, jotka voivat nostaa pikavipin hintaa. Alla on esimerkki pikavipin hinnoittelusta vuodelta 2023. Tässä esimerkissä ei ole huomioitu mahdollisia lisäpalveluita.

Pikavippiesimerkki: 200 euron pikavippi neljän kuukauden laina-ajalla, nimellinen vuosikorko 19,90%, todellinen vuosikorko 41,70% ja lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa 214,95€.

Esimerkki on poimittu Blue Finance -palvelusta tämän sivun päivittämisen yhteydessä. Kyseinen lainapaikka voi muuttaa hinnoitteluaan. Mikäli haluat lisätietoja esimerkissä mainituista kahdesta eri tyyppisestä korosta (nimellinen ja todellinen), niin voi tämä sivu olla hyödyllinen.

Pikavippien selkeys – millä tasolla se on?

Yksi mahdollinen huoli, joka ihmisillä saattaa olla pikavippeihin liittyen, on se aiheuttavatko ne yllättäviä kuluja. Omien kokemusteni perusteella sanoisin, että ainakin tunnetut/suositut lainafirmat ovat nykyään miellyttävän avoimia liittyen niiden perimiin kuluihin, ja tietoja kuluista pitäisikin löytyä kattavasti niiden nettisivustoilta/lainasopimuksista. Ja on hyvä muistaa se, että mikäli lainaa hakiessa tulee tunne, että kaikkea ei nyt kerrota, niin voi lainan hakemisen jättää kesken.

Millaiseen tilanteeseen pikavippi voi sopia?

Pikavipin voi ajatella olevan perusteltavissa oleva ratkaisu erityisesti lyhytaikaiseen ja verrattain pieneen rahan tarpeeseen. Tuollainen tilanne saattaisi olla esimerkiksi se, että jokin melko edullinen, mutta itselle tärkeä juttu menee rikki ja se olisi pakko korvata heti, mutta siihen tarvittavat rahat olisivat ilman pikavippiä käytössä vasta parin viikon päästä.

Myös esimerkiksi sellaisessa tilanteessa pikavippi voi olla ainakin ihan ok idea, jos on pakko maksaa jokin pienehkö maksu heti, mutta rahaa siihen olisi ilman pikavippiä vasta vaikkapa viikon päästä. Tässä sekä edeltävässä esimerkissä korostuu rahan nopeasti käyttöön saamisen tärkeys sekä se, että pikavipin summasta ja lyhytaikaisesta tarpeesta johtuen, sen ei pitäisi kerryttää ainakaan kovin paljon korkoja.

Mitä pikavipin hakemiseen tarvitsee?

Käytännössä joko pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Lisäksi pikavippipalvelut pyytävät ainakin yleensä hakijaa antamaan hieman perustietoja itsestään. Myös matkapuhelimelle voi olla tarvetta, sillä lainapalvelut saattavat pyytää hakijaa käyttämään sitä lainahakemuksen vahvistamiseen. Mitään varsinaisia tositteita pikavippifirmat eivät sen sijaan ainakaan normaalisti kysy.

Hyvä muistaa ennen pikavipin hakemista

On siis olemassa tilanteita, joissa pikavipin ottaminen voi olla perusteltua. Toisaalta on kuitenkin niin, että pikavippi tai jopa useampia saattaa tulla otettua silloinkin, kun se ei olisi järkevää. Tuosta syystä ennen pikavipin ottamista voikin olla hyvä pysähtyä hetkeksi ja varmistaa, että tämä on nyt tässä tilanteessa hyvä idea.

Mikäli olet ottanut liiallisesti pikavippejä, niin voi esimerkiksi artikkelimme pikavippikierteen katkaisemisesta olla hyödyllinen. Myös tämä halvan yhdistelylainan löytämisestä kertova artikkeli voi tulla tarpeeseen. Ja jos haluat velkaneuvontaa, niin voi tätä kautta olla hyvä lähteä liikkeelle.