Pikavippikierre – 6 vinkkiä pikavippikierteen katkaisemiseen

Pikavippikierre tarkoittaa sitä, että uusia pikavippejä otetaan aiempien pikavippien pois maksamiseksi tai lyhentämiseksi. Erityisen ongelmalliseksi pikavippikierteen voi tehdä se, että kun se on kerran lähtenyt käyntiin, niin voi sen poikki saaminen olla erittäin vaikeaa. Ei kuitenkaan onneksi mahdotonta. Alla kuusi vinkkiä pikavippikierteen katkaisemiseksi.

1. Yritä saada lisää maksuaikaa vanhojen vippien maksamiseen, jotta et joudu ottamaan uusia. Moni lainapaikka voi olla yllättävänkin suopea myöntämään pyydettäessä ylimääräistä maksuaikaa ja lisäksi joiltakin niistä saattaa löytyä jo valmiiksi palvelu, joka mahdollistaa eräpäivän siirtämisen.

Vaikka eräpäivän siirtäminen olisikin maksullista, niin ovat siitä aiheutuvat kulut lähtökohtaisesti pienempiä kuin uuden vipin ottamisesta seuraavat kulut.

2. Priorisoi eniten ongelmia aiheuttavien vippien maksamista. Varsinkin vanhojen pikavippien koroissa voi olla paljon vaihtelua, ja mikäli haluaa maksaa pikavippejä pois mahdollisimman tehokkaasti, niin on lähtökohtaisesti järkevää yrittää painottaa kalliimpien korkojen vippien lyhentämistä. Voi siis olla fiksua tarkistaa omien pikavippien korot & muut ehdot ja sitten pyrkiä panostamaan erityisesti kalliimpien vippien pois maksamiseen.

3. Pyri estämään uusien nostojen tekeminen luottotileiltä. Pikavippikierteen kannalta erityisen ongelmallisia voivat olla niin sanotut luottotilit, joilta voi luottorajan puitteissa nostaa jatkuvasti uutta lainaa. Ja on tietysti niin, että jos aina nostaa takaisin ainakin sen verran lainaa, mitä lyhensi, niin ei lainan kokonaismäärä koskaan vähene.

Kannattaa siis ainakin harkita sitä, että pyytää jokaiselta käytössä olevalta lainapalvelulta kiellon, joka estää uusien nostojen tekemisen. Noiden kieltojen pyytämisen ja saamisen pitäisi onnistua helposti vaikkapa ihan vaan sähköpostin kautta.

4. Selvitä paljonko pikavippien korkoihin on mennyt rahaa ja käytä sitä motivaationa. Tämä on tietysti ehkä vähän epätavallinen vinkki, mutta kuitenkin neuvo, joka voi auttaa ainakin siinä tapauksessa, että oma pikavippikierre koostuu isosta määrästä eri pikavippejä.

Varsinkin jos pikavippejä on lukumäärällisesti paljon, niin ei nimittäin välttämättä tule ajatelleeksi sitä, miten paljon korkokuluihin on yhteensä mennyt rahaa. Kun nuo korot sitten pyrkii ainakin karkeasti laskemaan yhteen, niin voi tulla äkkiä siihen tulokseen, että on valmis tinkimään lähes mistä vaan, kunhan pääsee pikavipeistä eroon. Ja tuo motivaatio voi tietysti olla tärkeä siinä, että pikavippikierre katkeaa lopullisesti.

5. Yritä hankkia lisää säästöjä ja tuloja, joilla maksaa pikavippejä pois. Säästöjä voi yrittää hankkia esimerkiksi etsimällä hyvän liittymätarjouksen ja vaihtamalle vanhan puhelinliittymän halvempaan tai kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Tuloja taas voi löytyä esimerkiksi sivutyön kautta.

6. Harkitse pikavippien pois maksamista isommalla ja halvemmalla lainalla. Nykyään netistä voi hakea aidosti edullista lainaa. Mikäli tuommoisen lainan onnistuu saamaan, niin voi olla oikein fiksu idea käyttää se pikavippien pois maksamiseen. Tuo voi nimittäin ratkaista pikavippiongelman, auttaa säästämään korkokuluissa ja tuoda lisää liikkumavaraa omaan budjettiin. Toki jos pikavipit maksaa pois isommalla lainalla, niin on hyvä tehdä päätös, ettei ota enää vippejä.

Suositeltuja paikkoja hakea lainaa pikavippien pois maksamiseen

Alla olevan listan paikan ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Ne siis pyrkivät etsimään lainaa monelta eri firmalta. Tuo voi auttaa edullisen lainan löytämisessä.

Mikäli haluat lisätietoja tietyistä listan palveluista, niin löytyy täältä Omalaina kokemuksia ja Samblasta puolestaan löytyy kokemuksia tältä sivulta. Ja mikäli haluat tietoa Rahalaitoksesta, niin olen kirjoittanut tänne siihen liittyvistä kokemuksistani sekä myös kyseisestä palvelusta yleisesti ottaen.

Jos etsit isompaa lainaa pikavippikierteen katkaisemiseen, niin yritä varmistaa ainakin nämä asiat:

  • Mahdollisimman edullinen korko.
  • Sopiva laina-aika: ei niin pitkä, että maksat turhasta korkoja, mutta ei niin lyhyt, että lainan pois maksaminen voi olla liian haastavaa.
  • Selkeät ehdot ja muutenkin luotettava laina.

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: esimerkiksi tämä edullisen yhdistelylainan löytämistä käsittelevä sivu.