Pikavippikierre – 7 vinkkiä pikavippikierteen katkaisemiseen

Pikavippikierre tarkoittaa sitä, että uusia pikavippejä otetaan aiempien pikavippien pois maksamiseksi tai lyhentämiseksi. Erityisen ongelmalliseksi pikavippikierteen voi tehdä se, että kun se on kerran lähtenyt käyntiin, niin voi sen poikki saaminen olla erittäin vaikeaa. Ei kuitenkaan onneksi mahdotonta. Alempana on seitsemän vinkkiä, jotka voivat auttaa pikavippikierteen katkaisemisessa.

1. Yritä saada lisää maksuaikaa vanhojen vippien maksamiseen, jotta et joudu ottamaan uusia. Moni lainapaikka voi olla yllättävänkin suopea myöntämään pyydettäessä ylimääräistä maksuaikaa ja lisäksi joiltakin niistä saattaa löytyä jo valmiiksi palvelu, joka mahdollistaa eräpäivän siirtämisen. Mikäli lainafirma ei tarjoa valmista palvelua eräpäivän siirtämiseen, niin pitäisi siirron mahdollinen onnistuminen selvitä ottamalla yhteyttä lainapalvelun asiakaspalveluun.

Vaikka eräpäivän siirtäminen olisikin maksullista, niin ovat siitä aiheutuvat kulut lähtökohtaisesti pienempiä kuin uuden vipin ottamisesta seuraavat kulut. Noin on vaikka vuoden 2024 pikavipit tuppaavatkin olemaan koroiltaan selkeästi halvempia kuin pikavipit ennen lainojen korkokattoja olivat.

2. Priorisoi eniten ongelmia aiheuttavien vippien maksamista. Varsinkin vanhojen pikalainojen koroissa voi olla paljon vaihtelua, ja mikäli haluaa maksaa pikavippejä pois mahdollisimman tehokkaasti, niin on lähtökohtaisesti järkevää yrittää painottaa kalliimpien korkojen vippien lyhentämistä. Voi siis olla fiksua tarkistaa omien pikavippien korot & muut ehdot ja sitten pyrkiä panostamaan erityisesti kalliimpien vippien pois maksamiseen.

3. Pyri estämään uusien nostojen tekeminen luottotileiltä. Pikavippikierteen kannalta erityisen ongelmallisia voivat olla niin sanotut luottotilit, joilta voi luottorajan puitteissa nostaa jatkuvasti uutta lainaa. Ja on tietysti niin, että jos aina nostaa takaisin ainakin sen verran lainaa, mitä lyhensi, niin ei lainan kokonaismäärä koskaan vähene.

Kannattaa siis ainakin harkita sitä, että pyytää jokaiselta käytössä olevalta lainapalvelulta kiellon, joka estää uusien nostojen tekemisen. Noiden kieltojen pyytämisen ja saamisen pitäisi onnistua helposti vaikkapa ihan vaan sähköpostin kautta.

4. Selvitä paljonko pikavippien korkoihin on mennyt rahaa ja käytä sitä motivaationa. Tämä on tietysti ehkä vähän epätavallinen vinkki, mutta kuitenkin neuvo, joka voi auttaa ainakin siinä tapauksessa, että oma pikavippikierre koostuu isosta määrästä eri pikavippejä.

Varsinkin jos pikavippejä on lukumäärällisesti paljon, niin ei nimittäin välttämättä tule ajatelleeksi sitä, miten paljon korkokuluihin on yhteensä mennyt rahaa. Kun nuo korot sitten pyrkii ainakin karkeasti laskemaan yhteen, niin voi tulla äkkiä siihen tulokseen, että on valmis tinkimään lähes mistä vaan, kunhan pääsee pikavipeistä eroon. Ja tuo motivaatio voi tietysti olla tärkeä siinä, että pikavippikierre katkeaa lopullisesti.

5. Yritä hankkia säästöjä, jotta pikavippien maksaminen olisi helpompaa. Säästöjä voi yrittää hankkia esimerkiksi etsimällä hyvän liittymätarjouksen ja tutkimalla olisiko mahdollista muuten vaihtaa vanha puhelinliittymä halvempaan tai kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Nuo asiat ovat varsin helppoja ja nopeita toteuttaa.

6. Pyri lisäämään tuloja, jotta voit lyhentää lainoja tehokkaammin. Lisätuloja voi yrittää hankkia esimerkiksi sivutyön kautta tai myymällä omaisuutta. Noista jälkimmäinen on tietysti normaalisti nopeampi tapa tulojen lisäämiseen.

7. Harkitse pikavippien pois maksamista isommalla ja halvemmalla lainalla. Nykyään netistä voi hakea aidosti edullista lainaa. Mikäli tuommoisen lainan onnistuu saamaan, niin voi olla oikein fiksu idea käyttää se pikavippien pois maksamiseen. Tuo voi nimittäin ratkaista pikavippiongelman, auttaa säästämään korkokuluissa ja tuoda lisää liikkumavaraa omaan budjettiin. Toki jos pikavipit maksaa pois isommalla lainalla, niin on hyvä tehdä päätös, ettei ota enää vippejä.

Suositeltuja paikkoja hakea lainaa pikavippien pois maksamiseen

Lainasumma  
Laina-aika  
See More