Pörssisähkön marginaali, vertailu – Myös välityspalkkiot vertailussa

Jos on voimassa pörssisähkösopimus, niin tulee itse pörssisähkön hinnan päälle maksettavaksi lähtökohtaisesti myös sen sähköyhtiön marginaali, jolta sopimus on otettuna ja tuon lisäksi tulee tyypillisesti päälle vielä kiinteä kuukausimaksu, eli niin sanottu perusmaksu, josta käytetään myös termiä välityspalkkio – tuo termi näyttäisi olevan käytössä ainakin Fortumilla. Pörssisähkösopimuksen perusmaksuun ei ainakaan tyypillisesti vaikuta se, miten paljon tai vähän sähköä käyttää.

Alempana tällä sivulla olevaan vertailuun on poimittu kuudelta tunnetulta ja suositulta sähköyhtiöltä tiedot niiden marginaaleista koskien mainittua pörssisähkösopimusta sekä tieto perusmaksusta / välityspalkkiosta – yhden sähköyhtiön kohdalla on vertailussa mukana kaksi eri sopimusta, koska niiden välillä on iso ero marginaalissa ja lisäksi eroa perusmaksua. Kaikki nämä yhtiöt voivat tehdä muutoksia hinnoitteluunsa. Suosittelen tarkistamaan viimeisimmät tiedot valitsemasi sähköyhtiön nettisivuilta, ennen kuin teet päätöksen mahdollisesta sähkösopimuksen hankkimisesta.

Pörssisähkön marginaalit vertailussa

Yhtiö ja sopimus:Marginaali ja perusmaksu:
Hehku Pörssi0,40c/kWh + 2,50€/kk
Nordic Green Energy, Ilmasto Pörssisähkö0,45c/kWh + 3,99€/kk
Vattenfall Tuntisähkö Mix0,50c/kWh + 4,95€/kk
Fortum Tarkka0,59c/kWh + 4,90€/kk
Oomi Aktiivinen0,59c/kWh + 4,90€/kk
Väre Pörssisähkö0,72c/kWh + 4,95€/kk
Nordic Green Energy, Uusiutuva Pörssisähkö0,99c/kWh + 4,49€/kk

Yhteenveto: vertailluista pörssisähkösopimuksista Hehkun Pörssi-sopimuksen marginaali sekä perusmaksu ovat molemmat vertailun halvimmat.