Puhelinliittymä vanhukselle – Suositeltuja liittymiä vanhukselle

Jos saan tehdä hieman yleistävän arvauksen, niin epäilen, että ainakaan moni vanhus ei tarvitse puhelimeltaan valtavan nopeaa nettiä. Tuossa tapauksessa on ihan turha alkaa maksamaan jopa kovaa hintaa sellaisesta liittymästä, jolla sen saa. Sen sijaan mielestäni hyvä puhelinliittymä vanhukselle on sellainen, jonka kustannukset ovat edulliset, mutta joka on kuitenkin laadukas. Tuo huomioiden suosittelen vanhuksille erityisesti kolmea liittymää.

Ensimmäinen suositus: Moi Potti. Tämän liittymän pakollinen kuukausikustannus on varsin hillityt 12 euroa. Tuon päälle puheluista ja tekstareista voi tulla lisämaksettavaa enintään 4 euroa kuukaudessa. Lisäksi jos nettiä käyttää yli 6 Gt kuukaudessa, niin voi siitä tulla lisää maksettavaa. Mikäli puhelimen käyttö on hillittyä, niin pitäisi tämän liittymän kokonaiskustannusten olla edulliset myös nuo mahdolliset lisämaksut huomioiden. Moi on DNA:n nykyään omistama teleoperaattori ja sen liittymät myös toimivat DNA:n verkossa, joten luotettavuuden ja toimintavarmuuden pitäisi olla hyvässä kunnossa. Hanki nyt Moin liittymä.

Toinen suositus: Telia Dot 4G ”Käytön mukaan”. Tähän liittymään liittyen on ensinäkin hyvä huomata se, että sen kustannukset veloitetaan suoraan maksukortilta, vanhuksesta riippuen tuon voi todennäköisesti nähdä olevan hyvä tai huono asia. Mikäli tuo on OK, niin voi tämä mielestäni olla vanhukselle oikeinkin hyvä liittymä. Isoin syy tuohon on liittymän hinta. Pakollinen kuukausimaksu tällä liittymällä on nimittäin vain 8 euroa kuukaudessa. Tuo ei sisällä nettiä, puheluita eikä tekstareista, mutta netin käytöstä Suomessa ja puheluista ja tekstareista voi tulla päivässä enintään euro lisämaksettavaa ja kuukausilasku voi olla enintään 25 euroa. Kiva plussa tämän liittymän valitsemissa on se, että liittymän saa ilman avausmaksua. Hanki nyt Telia Dot.

Kolmas suositus: DNA Jämpti 5M. Kahden edellä mainitun liittymän teoreettinen netin nopeus on 100 Mbit/s, eli varsin hyvä. Ainakin mikäli tuollaiselle netille ei ole mitään tarvetta, mutta puhelimen nettiä kuitenkin käyttää runsaasti, niin voi tämä liittymä olla hyvä vaihtoehto. Tämän liittymän tavalliseen kuukausimaksuun nimittäin sisältyy niin sanotusti rajaton netin käyttö Suomessa. Toisaalta valitettavasti puheluista ja tekstareista pitää maksaa pakollisen kuukausimaksun päälle. Tuo pakollinen kuukausimaksu on kuitenkin onneksi ainakin melko edullinen, eli 15,90€/kk. Hanki nyt DNA:n liittymä.

Poimin tiedot liittymien ominaisuuksista ja hinnoista tämän sivun kirjoittamisen aikaan. Operaattorit voivat tehdä muutoksia.