Rahalaitos kokemuksia – Onko Rahalaitos luotettava vai huijaus?

Kirjoittaja: Atte S. Päivitetty viimeksi: 2023.

Rahalaitos on palvelu, jonka avulla voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Mutta onko se hyvä palvelu tuohon tai edes luotettava? Löydät tältä sivulta Rahalaitos kokemuksiani sekä yleistietoa kyseisestä palvelusta.

Onko Rahalaitos luotettava?

Rahalaitoksen omistaa nykyään Sambla Group Oy. Se on iso lainahakemuksia kilpailuttava firma. Rahalaitoksen luotettavuus on siis tuossa mielessä kunnossa.

En myöskään ole itse huomannut Rahalaitoksen toiminnassa omien käyttökertojeni aikana erityistä epäilyttävää. Se ei esimerkiksi ole yrittänyt mitenkään veloittaa minulta rahaa. Se on kuitenkin Rahalaitoksen luotettavuuden suhteen hyvä huomata, että palvelun näyttämät lainaesimerkit ovat varsin positiivisia. Mikäli siis saat Rahalaitosta käyttäessä lainatarjouksen tai ehkä useamman, niin on varsin mahdollista, että ne eivät ole niin edullisia kuin Rahalaitoksen lainaesimerkkien perusteella olisi voinut toivoa.

Onneksi kuitenkin Rahalaitoksen käyttäminen on ilmaista etkä joudu ottamaan mahdollisesti tarjottua lainaa, jos et halua. Rahalaitos on siis mielestäni luotettava lainapalvelu eikä huijaus. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Rahalaitos kokemuksia

Lainahakemuksen Rahalaitoksella täyttää nopeasti. Sen tekemiseksi ei tarvitse esimerkiksi lähettää jotakin dokumenttia. Kun lainahakemuksen on saanut tehtyä ja laitettua eteenpäin, niin voi siihen alkaa saamaan lainapäätöksiä käytännössä heti. Joistakin muista kilpailuttajista poiketen, Rahalaitos näyttää mahdollisten myönteisten lainapäätösten lisäksi myös kielteiset lainapäätökset. Tuo on mielestäni ihan hyödyllinen ominaisuus.

Korkojen suhteen Rahalaitoksen kautta saamani lainatarjoukset ovat olleet ihan ok, mutta eivät mitenkään erityisen hyviä. Hyvien lainatarjousten saamisessa voisi auttaa se, jos Rahalaitos saisi vertailuunsa mukaan myös perinteisiä pankkeja. Noita voi olla mukana esimerkiksi saman taustafirman toisen lainapalvelun, Omalainan, lainavertailussa. Testaa nyt Omalainaa.

Mahdollisesti saatujen lainatarjousten suhteen on hyvä huomata se, että et voi vain yhdellä klikkauksella saada tilillesi Rahalaitoksen ehdottamaa lainaa. Tuon sijaan pitää lainahakemus vielä mennä viimeistelemään siihen lainapalveluun, jolta haluamasi lainatarjous on.

Kokonaisuutena voi todeta, että kokemukseni Rahalaitoksesta ovat olleet ihan hyviä. Täydellinen palvelu se ei kuitenkaan ole. Ainakin mikäli kuitenkin haluat erityisen hyvän kulutusluoton, niin voi Rahalaitoksen kokeileminen olla hyvä idea. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lainasummat ja laina-ajat

Rahalaitoksen avulla voi ainakin tätä kirjoittaessani hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Aiemmin lainaa pystyi haluamaan jopa 70 000 euroa. Lainasumman Rahalaitoksella voi valita sadan euron tarkkuudella.

Laina-aikaa Rahalaitoksella voi valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 15 vuotta. Laina-ajan voi valita tasavuosin. Minkä tahansa valittavissa olevan laina-ajan voi valita haluavansa mille tahansa valittavissa olevalle lainasummalle. Eli voi haluta vaikkapa tonnin laina 15 vuoden laina-ajalla. Käytännössä kuitenkin se millaisia lainasummien ja laina-aikojen yhdistelmiä Rahalaitoksen yhteistyökumppanit tarjoavat rajoittaa sitä, voidaanko sinulle tarjota juuri sellaista lainaa kuin halusit.

Rahalaitos.fi yrityslainat?

Rahalaitos tarjosi aiemmin mahdollisuuden yrittää kilpailuttaa myös yrityslainoja. Ilmeisesti kuitenkaan tuolle palvelulle ei ollut tarpeeksi kysyntää, koska sen tarjoaminen on ainakin keskeytetty. Mikäli siis joku tarjoaa sinulle Rahalaitos.fi yrityslainaa, niin on mahdollista, että kyseessä on jonkinlainen huijausyritys.

Rahalaitos alennuskoodi?

Joitakin ilmeisesti kiinnostaa mahdollinen alennuskoodi Rahalaitosta varten. En kuitenkaan muista nähneeni Rahalaitoksella mitään paikkaa laittaa alennuskoodia. Tuo viittaisi siihen, että mitään alennuskoodiakaan ei ole. Tuon puolesta puhuu myös se, että Rahalaitoksen käyttäminen on siis sinänsä ilmaista. Mene nyt Rahalaitokselle.

Rahalaitoksesta YouTubessa