Rahalaitos kokemuksia – Aitoa tietoa Rahalaitoksesta (2021)

Rahalaitoksen avulla voi kilpailuttaa lainoja. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että Rahalaitos mahdollistaa sen, että sen kautta voi hakea kerralla monelta eri lainafirmalta lainapäätöksiä ja noin saada idean siitä, millaisilla ehdoilla voisi mahdollisesti saada lainaa. Rahalaitos voi siis esimerkiksi auttaa säästämään korkokuluissa. Alta löydät kirjoittajan Rahalaitos kokemuksia sekä hieman tietoa kyseisestä palvelusta.

Rahalaitos kokemuksia 2021 asti

Rahalaitoksen käyttäminen on ilmaista eikä palvelu pakota ottamaan lainaa. Kun noihin asioihin lisätään se, että Rahalaitoksen käyttäminen on myös todella helppoa ja se, että Rahalaitoksen kautta voi saada lainapäätöksiä heti, niin on helppo todeta, että Rahalaitos voi olla jopa todella hyödyllinen palvelu.

Plussaa Rahalaitos ansaitsee ehdottomasti myös sen kautta haettavissa olevista todella kattavista lainasummista sekä laina-ajoista: lainaa voi hakea 500 eurosta alkaen ja peräti 70 000 euroa, ja jokaiselle lainasummalle laina-aikaa vuodesta alkaen ja enintään 15 vuotta.

On toki hyvä tiedostaa se, että on todennäköisesti vähintäänkin haastavaa löytää Rahalaitoksen avulla esimerkiksi 10 vuoden laina-ajalla oleva 500 euron laina. Tuo ihan vaan sen takia, että on ylipäätänsä vähintäänkin erittäin vähän lainafirmoja, jotka tarjoaisivat tuollaista pienehkön lainan ja pitkän laina-ajan yhdistelmää.

Vielä yksi asia, josta olen tykännyt paljon Rahalaitoksessa on se, miten selkeitä sen kautta saatavat mahdolliset lainatarjoukset ovat: niistä on helppo yrittää valita itselleen sopivin vaihtoehto.

Rahalaitoksessa on siis paljon hyvää, mutta toki myös potentiaalia parempaan, ja kokemusteni perusteella Rahalaitos voisikin kehittää palvelussaan esimerkiksi sitä, että sillä olisi kilpailutuksessa mukana enemmän lainafirmoja. Nyt nimittäin Rahalaitoksen kilpailutuksesta näyttävät puuttuvat ainakin perinteiset isot pankit. Noiden mukaan saaminen voisi auttaa ihmisiä löytämään vielä entistäkin halvempaa lainaa Rahalaitoksen kautta.

Yhteenvetona Rahalaitos-kokemuksistani voin sanoa, että Rahalaitos on oikein hyvä, joskaan ei täydellinen, lainapalvelu. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Kysymyksiä ja vastauksia Rahalaitoksesta

Kuka voi saada lainaa Rahalaitoksen avulla? Rahalaitoksen kertoman perusteella minimivaatimuksia lainaa hakevalta henkilöltä ovat vähintäänkin 20 vuoden ikä, vähintään hieman yli 7000 euron vuositulot ja se, että ei ole maksuhäiriömerkintää. On kuitenkin hyvä tietää se, että todennäköisesti mahdollisuudet löytää lainaa paranevat huomattavasti, jos ikää on ainakin jonkin verran yli 20 ja tuloja yli minimivaatimuksen.

Vaatiiko Rahalaitos vakuuksia tai takaajaa? Ei vaadi, ja vaikuttaisi siltä, että myöskään ainakaan ylivoimaisesti suurin osa Rahalaitoksen tekemässä kilpailutuksessa mukana olevista firmoista ei noita vaadi. Se, että lainaa voi hakea ja mahdollisesti saada ilman vakuuksia sekä takaajaa voi tietysti nopeuttaa ja helpottaa lainaamista huomattavasti.

Voivatko myös yritykset käyttää Rahalaitosta? Voivat. Uudistusten myötä Rahalaitoksen avulla voi nimittäin hakea yrityslainaa 1000 eurosta alkaen ja jopa 8 miljoonan euron verran.

Miten tarkasti Rahalaitoksen kautta haettavan lainasumman voi valita? Kuluttajalainojen kohdalla haettavan lainasumman näyttäisi voivan valita 100 euron tarkkuudella ja yrityslainojen kohdalla 1000 euron tarkkuudella.

Mitä on hyvä tietää Rahalaitoksen listaamista yhteistyökumppaneista eli sen kilpailuttamista firmoista? Ainakin seuraavat asiat: 1) kaikki firmat eivät tarjoa kaikkia Rahalaitoksen kautta haettavissa olevia lainasummia ja/tai laina-aikoja, 2) osa listatuista firmoista on erikoistunut yrityslainoihin ja osa kuluttajalainoihin ja 3) ainakin tätä kirjoittaessa Rahalaitoksen yhteistyökumppanien listalla näyttäisi olevan kaksi saman firman lainabrändiä (Lainaamo & Fellow Finance).

Kuvassa Rahalaitoksen ilmoitettuja yhteistyökumppaneita. Kuvassa kahdesti näkyvän Fellow Financen logon voi olettaa viestivän siitä, että sillä on lainatarjontaa sekä kuluttajille että yrityksille.

Onko Rahalaitos turvallinen? Kokemusteni perusteella on, ja se onkin ansainnut paikan esimerkiksi tällä tämän sivuston listalla.

Voiko Rahalaitosta käyttää 24/7? Tuo näyttäsi olevan mahdollista, mutta on hyvä tietää se, että lain mukaan lainafirmat saavat siirtää uusille asiakkaille lainaa vain kello 7–23.

Missä muodoissa Rahalaitos tarjoaa asiakaspalvelua? Sitä näyttäisi olevan tarjolla ainakin sähköpostin ja puhelimen välityksellä.

Näyttääkö Rahalaitos sekä mahdolliset myönteiset että kielteiset lainapäätökset? Omien muistikuvieni perusteella kyllä: noita molemman tyyppisiä päätöksiä on vaikuttanut olevan Rahalaitoksen näyttämissä listauksissa, joilla näkyy eri lainafirmojen lainapäätöksiä. Vaikka mahdolliset kielteiset päätökset voivatkin hieman harmittaa, niin voi niidenkin näkeminen olla omalla tavallaan ihan hyödyllistä.