Rahalaitos kokemuksia – Onko Rahalaitos.fi huijaus vai luotettava?

Rahalaitos on palvelu, jonka avulla voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Mutta onko se hyvä palvelu tuohon tai edes luotettava? Löydät tältä sivulta Rahalaitos kokemuksiani sekä yleistietoa kyseisestä palvelusta.

Rahalaitos kokemuksia tiivistelmä

Rahalaitos on kokemusteni perusteella nopea ja erityisen helppokäyttöinen lainojen kilpailuttaja. Rahalaitos ei ole sinänsä huijaus, mutta asia, joka voi saada jotkut epäilemään Rahalaitoksen luotettavuutta on se, että Rahalaitoksen näyttämät lainaesimerkit voivat poiketa jopa varsin huomattavasti mahdollisista itselle saaduista lainatarjouksista. Rahalaitos voisi parantaa palveluaan saamalla kilpailutukseen mukaan lisää yhteistyökumppaneita. Mahdolliset lainasummat ja laina-ajat ovat Rahalaitoksella varsin kattavat. Rahalaitos on ilmainen käyttää eikä laina tarvitse ottaa vaikka sitä tarjottaisiin. Arvosanani Rahalaitokselle on 4/5. Testaa Rahalaitosta ilmaiseksi.

Onko Rahalaitos luotettava?

Rahalaitoksen omistaa nykyään Sambla Group Oy. Se on iso lainahakemuksia kilpailuttava firma. Kyseisen firman muita kilpailutuspalveluita ovat esimerkiksi Omalaina ja Rahoitu. Rahalaitoksen luotettavuus on siis taustan puolesta hyvässä kunnossa.

En myöskään ole itse huomannut Rahalaitoksen toiminnassa omien käyttökertojeni aikana erityistä epäilyttävää. Se ei esimerkiksi ole yrittänyt mitenkään veloittaa minulta rahaa. Varsinkin se on kuitenkin Rahalaitoksen luotettavuuden suhteen hyvä huomata, että palvelun ennakolta näyttämät lainaesimerkit ovat kokemusteni ja tietojeni perusteella varsin positiivisia suhteessa siihen, millainen lainatarjous on erityisen realistista saada. Voi olla hyvä tiedostaa tuo jo ennen kuin yrittää saada lainatarjouksen Rahalaitoksen kautta, jottei esimerkiksi oleta, että itselle saatu lainatarjous on erityisen huono, vaikka se todellisuudessa saattaa olla tyypilliseen verrattuna jopa hyvä.

Asia, joka pätee Rahalaitoksen kilpailijoihin ja Rahalaitoksen ja voi olla hyvä tietää varsinkin, jos tällaista palvelua ei ole ennen käyttänyt on se, että omaa lainahakemusta ei välttämättä kilpailuteta niin laajasti kuin saattaisi olettaa. Rahalaitoksella on varsin hyvä määrä yhteistyökumppaneita, joilta se voi yrittää periaatteessa löytää sinulle lainatarjouksen, mutta käytännössä juuri oman lainahakemuksen kohdalla kilpailutuksen laajuutta voi rajoittaa varsin paljon esimerkiksi se, millaista lainaa hakee lainasumman suhteen.

Onneksi kuitenkin Rahalaitoksen käyttäminen on ilmaista etkä joudu ottamaan mahdollisesti tarjottua lainaa, jos et halua. Rahalaitos on siis mielestäni luotettava lainapalvelu eikä huijaus. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Hyvä huomata: Olen käsitellyt edellä Rahalaitosta varsinkin sen nettipalvelun suhteen. Jos saat sähköpostin tai tekstiviestin, jonka kerrotaan olevan Rahalaitokselta, mutta et ole koskaan käyttänyt sitä, niin suosittelen olemaan erittäin tarkkana sen kanssa, miten toimit esimerkiksi liittyen henkilökohtaisiin tietoihisi.

Rahalaitos kokemuksia laajemmin

Lainahakemuksen Rahalaitoksella täyttää nopeasti. Sen tekemiseksi ei tarvitse esimerkiksi lähettää jotakin dokumenttia. Erityistä kiitosta Rahalaitos saa itseltäni siitä, miten yksinkertaisen selkeäksi sen lainahakemus on tehty, sanoisin että vaikka ei olisi koskaan ennen hakenut lainaa netin kautta, niin osaa kyllä käyttää helposti Rahalaitosta. Kun lainahakemuksen on saanut tehtyä ja laitettua eteenpäin, niin voi siihen alkaa saamaan lainapäätöksiä käytännössä heti. Joistakin muista kilpailuttajista poiketen, Rahalaitos näyttää mahdollisten myönteisten lainapäätösten lisäksi myös kielteiset lainapäätökset. Tuo on mielestäni ihan hyödyllinen ominaisuus.

Korkojen suhteen Rahalaitoksen kautta saamani lainatarjoukset ovat olleet ihan ok, mutta eivät mitenkään erityisen hyviä. Hyvien lainatarjousten saamisessa voisi auttaa se, jos Rahalaitos saisi yhteistyökumppaniksiin enemmän pankkeja. Tosin vaikuttaa siltä, että nyt kun päivitän tätä sivua vuonna 2024, niin on noita lisätty tänä vuonna. Tuon muutoksen myötä Rahalaitos voi olla entistäkin parempi vaihtoehto lainojen kilpailuttajaksi.

Mahdollisesti saatujen lainatarjousten suhteen on hyvä huomata se, että et voi vain yhdellä klikkauksella saada tilillesi Rahalaitoksen ehdottamaa lainaa. Tuon sijaan pitää lainahakemus vielä mennä viimeistelemään siihen lainapalveluun, jolta haluamasi lainatarjous on. Kaikki Rahalaitoksen mahdollisesti ehdottomat lainat ovat lähtökohtaisesti vakuudettomia ja tarjolla ilman takaajaa, mutta Rahalaitos mahdollistaa yhteishakijan lisäämiseen lainahakemukseen. Yhteishakija voi parantaa mahdollisuuksia löytää miellyttävä lainatarjous.

Kokonaisuutena voi todeta, että kokemukseni Rahalaitoksesta ovat olleet ihan hyviä. Täydellinen palvelu se ei kuitenkaan ole. Ainakin mikäli kuitenkin haluat erityisen hyvän kulutusluoton, niin voi Rahalaitoksen kokeileminen olla hyvä idea. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Lainasummat ja laina-ajat

Rahalaitoksen avulla voi ainakin tätä kirjoittaessani hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Aiemmin lainaa pystyi haluamaan jopa 70 000 euroa. Lainasumman pystyy valitsemaan tarkasti.

Laina-aikaa Rahalaitoksella voi valita haluavansa vähintään vuoden ja 20 vuotta. Tosin on hyvä huomata, että tätä päivittäessäni Rahalaitoksella on käynnissä muutosprosessi, jonka johdosta 20 vuoden laina-aikaa ei välttämättä voi hakea täyttämällä lainahakemus jokaisessa paikassa sen nettisivustolla, vaan maksimiksi saatetaan tarjota 15 vuotta. Mikäli menet seuraavasta Rahalaitokselle: mene nyt Rahalaitokselle, niin pitäisi 20 vuoden laina-ajan haluamisen olla mahdollista.

Rahalaitoksella voi valita halutun laina-ajan tasavuosin. Minkä tahansa valittavissa olevan laina-ajan voi valita haluavansa mille tahansa valittavissa olevalle lainasummalle. Eli voi haluta vaikkapa 1 000 euron lainan 15 vuoden laina-ajalla. Käytännössä kuitenkin se, millaisia lainasummien ja laina-aikojen yhdistelmiä Rahalaitoksen yhteistyökumppanit tarjoavat rajoittaa sitä, voidaanko sinulle tarjota juuri sellaista lainaa kuin halusit.

Rahalaitos.fi yrityslainat?

Rahalaitos tarjosi aiemmin mahdollisuuden yrittää kilpailuttaa myös yrityslainoja. Ilmeisesti kuitenkaan tuolle palvelulle ei ollut tarpeeksi kysyntää, koska sen tarjoaminen on ainakin keskeytetty. Mikäli siis joku tarjoaa sinulle Rahalaitos.fi yrityslainaa, niin on mahdollista, että kyseessä on jonkinlainen huijausyritys.

Rahalaitos alennuskoodi?

Joitakin ilmeisesti kiinnostaa mahdollinen alennuskoodi Rahalaitosta varten. En kuitenkaan muista nähneeni Rahalaitoksella mitään paikkaa laittaa alennuskoodia. Tuo viittaisi siihen, että mitään alennuskoodiakaan ei ole. Tuon puolesta puhuu myös se, että Rahalaitoksen käyttäminen on siis sinänsä ilmaista. Mene nyt Rahalaitokselle.