Rahalaitos uudistui

Rahalaitos oli jo aiemmin kokemusteni perusteella hyvä palvelu lainojen kilpailuttamiseen. Nyt palveluun on kuitenkin tehty hieman muutoksia, joiden myötä se on mielestäni vielä parempi. Tärkeimmät uudistukset koskevat pienentynyttä pienintä mahdollista korkoprosenttia ja pidentynyttä pisintä mahdollista laina-aikaa.

Pienimmän korkoprosentin kohdalla pudotus oli 4,50% -> 4,19%. Tuollainen 0,31% prosenttiyksikön pudotus ei välttämättä kuulosta kovin isolta, mutta kun puhutaan jo valmiiksi vakuudettomiksi lainoiksi varsin edullisista lainoista, niin on tuo mielestäni erittäin mukava muutos. Toki on hyvä olla realistinen sen suhteen, että kovin usea Rahalaitoksen käyttäjä tuskin tulee saamaan noin edullista lainaa.

Laina-ajan pidennyksen kohdalla taasen muutos oli se, että aiemmin enintään 15 vuoden laina-aika pidentyi enintään 20 vuoden laina-aikaan. Tuo voi olla mukava muutos varsinkin isojen lainojen kohdalla. Ja toki pienten lainojen kohdalla tuskin edes on käytännössä mahdollista saada 20 vuoden laina-aikaa Rahalaitoksenkaan avulla.

Se, miksi Rahalaitos pystyi tekemään tällaisia uudistuksia liittyy siihen, että se on nykyään samaa Sambla Group -firmaa kuin esimerkiksi Omalaina. Nyt vaikuttaa siltä, että myös Rahalaitoksella on alettu hyödyntämään jo aiemmin Omalainalla käytössä olleita sopimuksia sen kanssa yhteistyössä toimivien pankkien suhteen.

Sambla Group omistaa myös esimerkiksi Rahoitu-palvelun. On mielenkiintoista nähdä, tehdäänkö kyseiseen palveluun jossain vaiheessa nämä samat muutokset. Vielä tätä kirjoittaessani Rahoitun suhteen tilanne on esimerkiksi se, että maksimilaina-aika on 15 vuotta.