Sähkön kilpailutus kokemuksia – Kannattaako sähkön kilpailutus? (2021)

Itseäni oli jo pidempään välillä ärsyttänyt se, miten paljon rahaa sähkölaskuihin meni. Tiesin myös, että ainakin jonkinlainen ratkaisu tuohon saattaisi olla sähkön kilpailuttaminen. En kuitenkaan ollut jaksanut tehdä sitä, koska oletin sen olevan kovin työlästä.

Yhtenä päivänä kuitenkin osittain tylsyyden innostamani päädyin kokeilemaan Zmartan sähkön kilpailutusta, ja se osoittautuikin yllättävän helpoksi. Lisäksi löysin kilpailuttamalla selkeästi aiempaa halvemman sähkösopimuksen. Alla on hieman tarkemmin kokemuksistani.

Käytännössä kilpailuttaminen tapahtuu kokemuksieni perusteella niin, että pitää vain kertoa postinumero, se millaista sähkösopimusta etsii sekä antaa arvio sähkönkulutuksesta. Tuon kulutuksen antamisen suhteen on vielä kivaa se, että ainakin Zmartalla on myös laskuri, joka voi arvioida kulutuksen, jos sitä ei itse tiedä.

Sitten kun nuo edellä mainitut tiedot on kertonut Zmartan vertailulle, niin pyrkii se etsimään erityisen hyviä sähkötarjouksia. Mikäli noita tarjouksia löytyy, niin näytetään ne miellyttävän selkeässä muodossa. Ja sitten, jos jokin tarjous on niin houkutteleva, että sen haluaa ottaa vastaan, niin voi sähkösopimuksen allekirjoittaa helposti netin kautta pankkitunnuksilla.

Mukavaa on myös se, että ainakaan omien kokemusteni perusteella vanhaa sähkösopimusta ei tarvitse irtisanoa itse, vaan siitä menee suoraan tieto sähköyhtiölle.

Esimerkkejä Zmartan avulla mahdollisesti löydettävistä sähkötarjouksista.

Kilpailuttamalla mahdollisesti saatavat säästöt: ainakin omassa tapauksessani sähkön kWh-hinta tippui kilpailuttamalla yli 30% ja lisäksi pääsin eroon perusmaksusta, eli sähkön kilpailuttaminen todellakin vaikuttaisi kannattavan. On toki luonnollisesti niin, että kilpailuttamisen mahdolliset hyödyt riippuvat paljon siitä, miten hyvä sähkösopimus on nykyisellään. Taustatietona todettakoon, että vanha sähkösopimukseni oli Heleniltä ja uusi on Vattenfallilta.

Ihan mielenkiintoista oli se, että jokunen päivä sen jälkeen, kun olin löytänyt tuon uuden halvemman sähkösopimuksen, Heleniltä otettiin yhteyttä ja tarjottiin aiempaa halvempaa sähkösopimusta. Tuo Helenin paranneltukin tarjous vaan olisi ollut kalliimpi kuin Vattenfallin tarjous.

Yhteenvetona voi todeta, että olin varsin tyytyväinen kilpailuttamiseen. Ja sitten varsinaisen kilpailuttamisen tekemisen jälkeen oli hyvää se, että sähköyhtiön vaihtaminen ei tainnut aiheuttaa minkäänlaista katkosta sähkön tulemiseen. Tuo kyseinen vaihto tapahtui reilu parisen viikkoa kilpailuttamisen jälkeen.

Tähtiarvio sähkön kilpailuttamiselle:

Kysymyksiä ja vastauksia sähkön kilpailutuksesta:

Haluatko jakaa omia kokemuksia sähkön kilpailuttamisesta? Voit tehdä sen helposti alla olevan kommenttiosion kautta. Kokemukset pyritään julkaisemaan, kunhan ne eivät sisällä mitään ns. asiattomuuksia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.