Sähkösopimus ilman perusmaksua – Vinkkejä helppoon löytämiseen

Sähkösopimuksen mahdolliset kuukausimaksut voivat olla ärsyttäviä varsinkin siinä tapauksessa, että ei käytä juurikaan sähköä. Onneksi on kuitenkin olemassa varsin helppo tapa, jolla voi löytää jopa useampia perusmaksuttomia ja muutenkin halpoja sähkösopimuksia. Se alla lyhyesti esiteltynä.

  1. Mene Zmartan ilmaiseen sähkön kilpailutukseen.
  2. Anna kilpailutusta varten tarvitut tiedot – jos et tiedä omaa sähkönkulutusta, niin voit antaa laskurin arvioida sen.
  3. Valitse haluttu sähkösopimuksen tyyppi.
  4. Aloita sähkötarjousten etsintä. Tuon etsinnän pitäisi tapahtua käytännössä heti.
  5. Mikäli saat sähkötarjouksen tai useampia, niin klikkaa ”Jatka” mielenkiintoisen sopimuksen kohdalta.
  6. Katso uudelta sivulta kohta ”Hintaerittely”.
  7. Mikäli hintaerittelyssä ei tuoda esille kiinteitä kuluja, niin pitäisi kyseessä olla perusmaksuton sähkösopimus.
  8. Jos taas kyseisen sähkösopimuksen tapauksessa perittäisiin pakollisia kuukausimaksuja, niin voit palata helposti vertailuun ja katsoa muiden tarjousten hintaerittelyjä.
  9. Mikäli löydät miellyttävän perusmaksuttoman sähkötarjouksen, niin voit allekirjoittaa sähkösopimuksen helposti netin kautta.

Tarvittaessa tarkista sähköyhtiön tarjoama sähkösopimus: Vaikka Zmarta kaiken järjen mukaan tekeekin parhaansa sen eteen, että sen vertailun tiedot ovat oikeat, niin on tietysti lähtökohtaisesti lopulta aina ratkaisevaa se, mitä sähkösopimuksessa sanotaan.

Hyvä tietää: Perusmaksuttomia sähkösopimuksia vaikuttaisi olevan tarjolla erityisesti, jos valitsee sähkösopimuksen tyypiksi kiinteän hinnan tai muuttavan hinnan. Ainakaan itse en sijaan löytänyt sellaista pörssisähköä varten.

Hyödyllistä muistaa: Sähkökulut syntyvät sekä sähkönsiirrosta että itse sähkösopimuksesta, tässä edellä on kuvattu prosessi sähkösopimuksen valitsemiseksi.

Haluatko lukea lisää Zmartan käyttämisestä sähkön kilpailutukseen? Löydät täältä kokemuksia.