Sähkösopimus ilman perusmaksua – Vinkkejä helppoon löytämiseen

Sähkösopimuksen mahdolliset kuukausimaksut voivat olla ärsyttäviä varsinkin siinä tapauksessa, että ei käytä juurikaan sähköä. Onneksi on kuitenkin olemassa varsin helppo tapa, jolla voi löytää jopa useampia perusmaksuttomia ja muutenkin halpoja sähkösopimuksia. Se alla lyhyesti esiteltynä.

  1. Mene Energiaviraston ylläpitämään vertailupalveluun.
  2. Anna vertailua varten tarvitut tiedot – jos et tiedä omaa sähkönkulutusta, niin voi kyseisen kohdan jättää tyhjäksi. Sivustolla on myös muutamia vinkkejä siihen, minkälainen oma kulutus voisi mahdollisesti olla.
  3. Aloita sähkötarjousten vertailu. Tarjousten etsinnän pitäisi tapahtua käytännössä heti.
  4. Tutki saamiasi tarjouksia, niiden yhteydessä sanotaan normaalisti heti näkyvästi, jos kyseinen tarjous on perusmaksuton.
  5. Huomioi, että on varsin todennäköistä, että perusmaksuton aika on melko rajattu. Kokemusteni perusteella aiemmin oli tarjolla hyvin myös sopimuksia, joissa oli vähintäänkin pidempi perusmaksuton aika. Tähän muutokseen on saattanut vaikuttaa se, miten sähkön hinta on käyttäytynyt.

Tarvittaessa tarkista sähköyhtiön tarjoama sähkösopimus: Vaikka Energiavirasto kaiken järjen mukaan tekeekin parhaansa sen eteen, että sen vertailun tiedot ovat oikeat, niin on tietysti lähtökohtaisesti lopulta aina ratkaisevaa se, mitä itse sähkösopimuksessa sanotaan.

Älä yliarvioi perusmaksuttomuuden hyötyä: Sähkösopimusten perusmaksut eivät ainakaan tätä kirjoittaessa ole monesti kovinkaan suuria, ei esimerkiksi ole vaikeata löytää sopimusta, jonka kuukausittainen perusmaksu on alle 3 euroa. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka käyttäisi varsin vähän sähköä, niin voivat perusmaksuttomuudesta saadut säästöt helposti kadota siihen, jos tuollainen sähkösopimus on muuten kalliimpi kuin perusmaksullinen vaihtoehto olisi ollut.

Hyödyllistä muistaa: Sähkökulut syntyvät sekä sähkönsiirrosta että itse sähkösopimuksesta, tässä edellä on kuvattu prosessi sähkösopimuksen valitsemiseksi.

Haluatko lukea lisää Energiaviraston palvelun käyttämisestä sähkösopimusten vertailemiseen? Löydät tältä sivulta kokemuksia.