Sähkön kilpailutus 2021 – Suositellut palvelut sähkövertailun tekemiseen ja tietoa

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen voi olla todella kätevä ja helppo tapa hankkia hyvä määrä säästöjä, ja netistä löytyykin nykyään kattavasti erilaisia palveluita, jotka soveltuvat tuohon tarkoitukseen. Yksi harkitsemisen arvoinen noista voi olla varsin osuvasti nimetty Sähkömittari ja toinen palvelu, jota kannattaa harkita on Zmarta.

Miten nopeasti sähkösopimuksen kilpailutus onnistuu? Sähkösopimuksen pystyy kilpailuttamaan ihan vaan parissa minuutissa. Noin nopea kilpailutus saattaa kuitenkin vaatia sen, että on tiedossa nykyinen sähkönkulutus. Onneksi kuitenkin tuo tieto pitäisi olla helppo saada oman nykyisen sähköfirman nettipalvelusta. Lisäksi kannattaa poimia sieltä myös tieto siitä, minkälainen sähkösopimus on nykyisellään, eli siis onko esim. määräaikainen sähkösopimus.

Tuosta mahdollisesta määräaikaisesta sopimuksesta on hyvä olla tieto senkin takia, että se voi olla ongelma kilpailutuksen hyödyntämisen kannalta.

Mitä muita tietoja sähkön kilpailuttamiseen vaaditaan kuin tieto kulutuksesta ja sähkösopimuksen tyypistä? Ainakin parhaimmillaan ihan vain postinumero, ja sitten, jos haluaa solmia uuden sähkösopimuksen, niin tarvitsee tietysti antaa tarkka osoite ja omia tietoja. Itse sopimuksen solmiminen pitäisi onnistua ihan vaan pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Miten paljon sähkösopimuksen kilpailuttamalla voi säästää? Vaikuttaa siltä, että sen tekemällä voi leikata jopa puolet pois itse sähkölaskusta. On kuitenkin hyvä huomata, että sähkösopimuksesta poiketen, sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, eli sen osalta ei voi siis tietenkään myöskään hankkia kilpailuttamalla säästöjä. Se, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa johtuu siitä, että sähkönsiirroissa on kyse alueellisista monopoleista, jolloin siirto on pakko ottaa tietyltä firmalta.

Sähkönsiirtoa myy esimerkiksi Caruna ja sähkösopimuksia esimerkiksi Vattenfall. Se, miten paljon omassa tapauksessa menee rahaa varsinaisiin sähkölaskuihin ja miten paljon siirtomaksuihin voi riippua monesta tekijästä.

Valmiina kokeilemaan sähkön kilpailutusta? Siirry Zmartalle.

Haluatko lukea lisää sähkön kilpailuttamisesta? Täältä löytyy kokemuksia.