Sambla kokemuksia – Lue mihin Sambla sopii hyvin ja mihin ei (2023)

Sambla on palvelu, joka voi etsiä hakijalle lainaa monelta eri lainafirmalta. Monesti näihin palveluihin viitataan esimerkiksi termillä lainavertailu tai sitten puhutaan lainahakemuksen kilpailuttajasta. Kokemusteni perusteella Samblalla on hyviä puolia, mutta myös mahdollinen heikkous. Alla on lisätietoa.

Sambla kokemuksia – hyvät jutut:

Sambla ansaitsee ensimmäisen plussansa siitä, että sitä on todella helppo käyttää – ei mitään valtavia kyselyitä, pankkitunnuksien käyttämistä tai dokumenttien lähettelyä, jotta lainaa voi etsiä. Toinen Samblan vahvuus on se, että sen avulla voi hakea todella kattavasti lainaa: pienin mahdollinen haettava lainasumma on verrattain pieni 500e ja suurin mahdollinen haettava peräti 60 000€.

Kolmas Samblan hyvä puoli on se, että sen kautta näyttäisi olevan hyvät mahdollisuudet löytää lainaa. Tuota voi pitää tärkeänä erityisesti nykyään, kun monen voi olla vaikea saada mistään ainakaan järkevää lainaa. Neljäs Samblan vahvuus on se, että se on kaiken tietämäni perusteella luotettava lainapalvelu. Ja vielä viides Samblan vahvuus on se, että se mahdollistaa rinnakkaishakijan käyttämisen. Rinnakkaishakijan kanssa voi mahdollisesti löytää erityisen edullisen koron lainan. Testaa nyt Samblaa.

Sambla kokemuksia – tämä juttu voisi olla paremmin:

Samblaa käyttäessä on hyvä tietää se, että se ei ainakaan omien kokemusteni perusteella näytä lainatarjouksia heti. Tuon sijaan homma toimii niin, että jos Sambla löytää lainaa, niin otetaan siitä erikseen yhteyttä. Tuo yhteydenotto näyttäisi voivan tapahtua sähköpostilla ja/tai puhelimitse.

Ongelmana siinä, että mahdollista lainatarjousta tai useampaa ei näe heti on tietysti ennen kaikkea, se että se hidastaa sitä, miten nopeasti laina voi olla käytössä. Erityisen ongelmallista tuo on tietysti siinä tapauksessa, että tarvitsisi lainaa heti tilille.

Lyhyet Sambla-faktat:

  • Samblan lainalaskurin avulla voi saada ainakin karkean arvion siitä, millaisen kuukausittaisen lyhennyserän omaavaa lainaa mahdollisesti tarjotaan.
  • Jokaisella lainasummalle voi valita haluavansa laina-aikaa vuodesta alkaen ja jopa 20 vuotta, mutta luultavasti käytännössä kaikille lainasummille ei ole tarjolla kaikkia laina-aikoja.
  • Samblan lainahakemuksessa kysytään esimerkiksi tuloista ja mahdollisista nykyisistä veloista.
  • Samblan mahdollisesti kilpailuttamilla lainafirmoilla on eroavia vaatimuksia sen suhteen, keille ne voivat tarjota lainaa.
  • Lainaa ei ole pakko ottaa vastaan, vaikka sitä tarjottaisiin.
  • Samblan taustayritys on varsin iso ja Sambla toimii Suomen lisäksi esimerkiksi Ruotsissa.
  • Samblan sivuston perusteella sen kautta mahdollisesti löydettävän lainan todellinen vuosikorko voi olla 4,9%–50%, eli Samblan kautta voi siis löytää lainaa todella isolla korkohaitarilla. Tuo tietenkin korostaa tarvetta punnita mahdollisia lainatarjouksia huolella.

Luultavasti kiva tietääSambla on yksi niistä lainapaikoista, jotka ovat ansainneet paikkansa tämän sivuston ylläpitämän luotettavimpien lainapalveluiden listalla.

Millaisia yhteistyökumppaneita Samblalla on?

Sambla toimii yhteistyössä niin kivijalkapankkien (Aktia ja POP Pankki) kuin nettipankkien (esimerkiksi Bondora, Credigo ja Ferratum) kanssa. Suurin osa Samblan yhteistyökumppaneista tarjoaa kulutusluottoa.

Lainaesimerkki Samblalta: Lainaa 11 500 euroa 9 vuoden laina-ajalla, tyypillinen arvioitu kuukausilyhennys 151 euroa ja lainasta kokonaisuudessa takaisin maksettava summa hieman yli 16 290 euroa. Tässä esimerkissä lainan todellinen vuosikorko on alle 9%, eli lainan voi tuon suhteen ajatella melko edullisena Samblan avulla mahdollisesti löydettävänä lainana.

Tähdet ja yhteenveto:

Tiivistelmä Sambla kokemuksista: Samblalla on monia vahvuuksia ja se onkin varsin laadukas ja helppo paikka yrittää löytää hyvä laina. Sambla ei kuitenkaan lähtökohtaisesti sovellu heille, jotka tarvitsevat lainan heti tilille. Samblaa voikin siis suositella vahvimmin niille lainaa haluaville henkilöille, joiden tavoitteena on järkevän lainan löytäminen ja jotka ovat valmiit odottamaan sen pankkitilille saamista hieman. Kokeile nyt Samblaa.

Kysymyksiä ja vastauksia

Onko Samblan käyttäminen ilmaista? Kokemusteni perusteella Sambla ei veloita mitään siitä, että sen palvelua käyttää. On toki kuitenkin niin, että jos jonkin mahdollisesti tarjotun lainan ottaa vastaan, niin aiheuttaa laina korkoja sekä mahdollisesti myös muita kuluja.

Miten iso on tyypillinen Sambla avulla löydettävä laina? Se vaikuttaisi olevan 5 000€–20 000€. Sambla kuitenkin siis mahdollistaa myös tuota isompien ja pienempien lainojen etsimisen.

Pitääkö Samblalla valitan halutun lainan käyttötarkoitus? Kyllä. Tuon voi ainakin tätä päivitettäessä valita 11 eri vaihtoehdosta.

Vaikuttaako Sambla sopivalta lainapalvelulta? Testaa nyt Samblaa.