Shopify kokemuksia – Shopify-verkkokauppa & Suomi, hinnasto

Kirjoittaja: Atte S. Kirjoitettu: 2023. Kokemukset ovat kirjoittajan omia, eivät muualta kopioituja. 🙂

Shopify on suosittu verkkokauppa-alusta, mutta onko se hyvä? Ja erityisesti onko se hyvä valinta suomalaisille? Kerron tällä sivulla esimerkiksi omista pienistä Shopify kokemuksistani sekä yleisesti Shopifyista suomalaisesta näkökulmasta.

Shopify kokemuksia

Shopifyita on helppo käyttää. Sanoisin, että vaikka et ole koskaan ennen tehnyt mitään oman verkkokaupan tai edes nettisivustojen kanssa, niin pystyt kyllä rakentamaan Shopifyin kanssa verkkokaupan. Tuossa auttaa esimerkiksi se, että Shopifyilla on hallintasivulla todella selkeä systeemi, jolla se tutustuttaa uudet asiakkaat alustan käyttämiseen ja sen tärkeimpiin ominaisuuksiin. Shopifyita käytetään sen nettisivuston kautta, eli et siis joudu lataamaan mitään ohjelmaa omalle tietokoneelle.

Siinä, että Shopify-verkkokaupasta pystyy tekemään jopa helposti ammattimaisen näköisen ovat isona apuna Shopifyin kauppateemat. Niitä on maksullisia ja ilmaisia. Kalleimmat maksulliset maksavat tätä päivittäessäni voimassa olevalla vaihtokurssilla yli 300 euroa teemaa kohden, joten verkkokaupan perustamisen alussa voi olla hyvä aloittaa ilmaisella teemalla ja sitten vaihtaa maksulliseen, jos kokee sen erityisen tärkeäksi. Kauppateeman vaihtaminen on helppoa.

Shopifyin hallintapaneeli mahdollistaa melko kattavan verkkokaupan muokkaamisen. Ihan kaikkea, mitä saattaisi haluta ei kuitenkaan välttämättä pysty tekemään.

Yksi asia, josta olen tykännyt todella paljon Shopifyin kanssa on sen asiakaspalvelu. Siitä on jäänyt kuva, että se haluaa aidosti auttaa asiakasta.

Vielä yhtenä Shopifyin hyvänä puolena voi mainita sille tarjolla olevan valtavan valikoiman lisäosia. Ne voivat olla hyödyllisiä esimerkiksi siinä vaiheessa, jos verkkokaupastaan haluaa kehittää ihan superhyvän.

Vaikka Shopify-verkkokaupan perustaminen ja kehittäminenkin on helppo, niin ei sitä kannata pitää samana asia kuin sitä, että sillä olisi helppo tehdä rahaa. Vielä siitäkin, että saa kävijöitä omaan kauppaan voi olla pitkä matka siihen, että he oikeasti ostavat jotain. Jo ennen kaupan perustamista kannattaa siis mahdollisesti pohtia sitä, miten pystyy erottumaan kilpailijoista niin positiivisesti, että asiakkaat ostavat juuri omasta kaupasta tuotteita. Hinnalla on ainakin monissa tuotekategorioissa vaikea kilpailla, joten kilpailuedun kannattaa lähtökohtaisesti olla jotain muuta kuin edullinen hinta. Avaa Shopify-tili.

Shopify ja Suomi

Shopify on kääntänyt osan se nettisivustosta suomeksi. Lisäksi teemoissa voi olla valmiita suomennuksia. Shopifyin hallintapaneeli ei kuitenkaan ole saatavilla suomeksi. Shopifyin oma Shopify Payments -maksupalvelu on nykyään tarjolla myös suomalaisille asiakkaille, tuota voi pitää varsin hyvänä asiana, koska ulkopuoliselta ostettuna maksupalvelut eivät välttämättä ole kovinkaan edullisia.

Shopifyin hallintapaneelin kautta ei pysty rekisteröimään .fi-verkkotunnuksia. Mikäli haluat käyttää sellaista Shopify-kauppaasi varten, niin pitää se siis olla rekisteröitynä jossain muussa palvelussa ja sitten yhdistää omaan Shopify-verkkokauppaan. Onneksi tuon ei pitäisi olla vaikeata. Kokemusteni perusteella omasta Shopify-tilauksesta pystyy maksamaan sujuvasti suomalaisella maksukortilla. Avaa Shopify-tili.

Shopify hinnasto

Shopify tarjoaa ainakin tätä kirjoittaessani sen tavallisten tilaustasojen uusille käyttäjille 3 päivää ilmaista kokeiluaikaa ja lisäksi ensimmäiset 3 kuukautta hintaan 1€+verot/kuukausi. Tuon jälkeen tavalliset Shopify hinnat ovat seuraavat:

Starter: 5€+verot/kk, ei alennusta vuositilauksella.

Basic: 32€+verot/kk kuukausitilauksella, vuositilauksella 24€+verot/kuukausi.

”Shopify”: 92€+verot/kk kuukausitilauksella, vuositilauksella 69€+verot/kuukausi.

Advanced: 384€+verot/kk kuukausitilauksella, vuositilauksella 289€+verot/kuukausi.

Plus: vähintään $2,000/kk, tämän sivun kirjoittamisen aikaisella kurssilla tuo olisi melkein 1 800 euroa kuukautta kohden.

Starter-maksutaso ei käytännössä sovi omalla sivustolla olevan verkkokaupan pyörittämiseen, joten monelle Shopifyin käyttäminen ei ole yhtä edullista kuin olisi ehkä toivonut. Shopify nosti sen hintoja jonkin aikaa sitten. Toivottavasti tuo tarkoittaa sitä, että uusia nostoja ei ole tulossa ainakaan vähään aikaan. Näkemykseni on, että Shopifyin tilaustasoista ”Basic” on täysin riittävä ainakin monille käyttäjille. Kokeile Shopifyita ilmaiseksi.

Shopifyin luotettavuus

Shopify on perustettu vuonna 2006 ja se on nykyään listattuna New Yorkin pörssissä, jossa sen markkina-arvo on tätä kirjoittaessani yli 50 miljardia euroa. Kun tuohon yhdistää sen, että omalta osaltani ainoa mahdollisesti luotettavuuteen liittyvä asia, johon en ole ollut täysin tyytyväinen on se, että Shopify ei ainakaan aina kerro selkeästi, että sen ilmoittamat tilaushinnat ovat hintoja ilman veroja, niin voi todeta, että Shopify on luotettava ja turvallinen verkkokauppa-alusta.

Onko Shopify hyvä valinta verkkokaupan perustamiseen?

Shopify ei ole täydellinen verkkokauppa-alusta, mutta olen tainnut kokeilla yli kymmentä verkkokauppa-alustaa ja kokeilemistani Shopify on paras. Erityisen hyvä valinta Shopify voi olla siinä tapauksessa, että vähintään A) tähtää myös kansainvälisille markkinoille tai B) aikoo tehdä niin sanottua dropshipping-verkkokauppaa. Shopify tarjoaa siis tätä kirjoittaessani uusille asiakkaille 3 päivää ilmaista ja sen jälkeen mitä tahansa tavallista maksutasoa, eli ei Plus, 3 kuukautta hintaan 1€+verot/kuukausi. Avaa Shopify-tili.

Halvemmat kauppateemat

Mikäli esimerkiksi toteaa, että mikään Shopifyin tarjoamista ilmaisista kauppateemoista ei ole riittävän hyvä omaan makuun, niin pystyy Shopifyilta siis ostamaan maksullisen teeman. Kuitenkin kyseiset teemat voivat siis maksaa melko paljon. Tuokin huomioiden voi olla kiva tietää, että kauppateemoja Shopifyita varten voi ostaa muualta halvemmalla. Ehkä paras paikka tuohon on Envato Market, joka tunnetaan myös Theme Forestina. Sen kautta voi ainakin tätä päivittäessäni ostaa kauppateemoja Shopifyita varten alkaen alle 20€/teema-hintaan. Mene ThemeForestille.

Parhaat vaihtoehdot Shopifyille

Mikäli epäilet, että Shopify saattaa olla sinulle teknisesti liian haastava, niin suosittelen Squarespacea. Olen käyttänyt sitä tavallisten verkkosivustojen pyörittämiseen ja ainakin siihen se on jopa erittäin helppo ohjelma. Kivaa on myös se, että Squarespacella on todella mukavalta näyttäviä verkkokauppateemoja ja ne ovat vieläpä kaikki tarjolla ilman lisämaksua. Squarespace tarjoaa uusille asiakkaille ilmaista kokeiluaikaa 14 päivää. Sen jälkeen halvin maksutaso, jolla voi tehdä verkkokauppaa maksaa 24€+verot/kk kuukausitilauksella ja 17€+verot/kk vuositilauksella. Kokeile Squarespacea ilmaiseksi.

Jos Shopifyin ja Squarespacen hinnat tuntuvat liian kovilta, niin saattaa hyvä vaihtoehto olla Hostinger Kotisivukone. Sitä voi nimestä huolimatta käyttää myös verkkokaupan rakentamiseen. Kyseinen ohjelma maksaa ensimmäiseksi vuodeksi vuositilauksella 3,99€+verot/kk. Kokemusteni perusteella Hostingerin kotisivukone on todella helppokäyttöinen. Avaa Hostinger-tili.

Vaikuttaako Shopify paremmalta? Kokeile Shopifyita ilmaiseksi.