Squarespace kokemuksia – Squarespace hinta 2024

Olen rakentanut Squarespacelle ainakin kolmet nettisivut ja yksiä niistä olen ylläpitänyt useamman vuoden. Kerron tällä sivulla Squarespace kokemuksistani. Lisäksi sivulla on hieman yleistietoa Squarespacesta sekä tietoa vaihtoehdoista Squarespacelle.

Squarespace kokemuksia – mikä on erityisen hyvin

Squarespace on erittäin helppokäyttöinen julkaisualusta. Sanoisin, että vaikka et ole koskaan ennen tehnyt nettisivuja tai edes ylläpitänyt blogia, niin onnistut todennäköisesti tekemään Squarespacella mukavalta näyttävät kotisivut muutamassa tunnissa, ehkä jopa nopeammin. Tuo on isolta osin parin asian ansiota.

Ensimmäinen on se, että Squarespacella on valmiita kotisivupohjia. Nuo vieläpä ainakin keskimäärin näyttävät oikein kivoilta ja ovat käytettävissä ilman lisämaksua. Toinen asia mikä tekee Squarespacesta todella helppokäyttöisen on sen hallintapaneeli. Siitä on tunnuttu poistavan kaikki, mitä ei tarvitse kotisivujen tekemistä ja ylläpitämistä varten ja sitten ne asiat, joille voi olla tarvetta löytyvät varsin helposti.

Toinen asia mistä tykkään paljon Squarespacessa on se, että se tuntuu olevan todella luotettava niin kotisivualustana kuin yrityksenä. En muista, että Squarespacella tekemäni sivut olisivat esimerkiksi koskaan olleet poissa käytöstä ja siitä on ollut aina tietoa, että milloin tilaus tulee uudistettavaksi. Squarespace itsessään on pörssilistattu yritys, jonka markkina-arvo tätä kirjoittaessani on yli 3 miljardia euroa.

Squarespace kokemuksia – mikä voisi olla paremmin

Mikäli haluaa muokata kotisivujaan todella paljon siitä, mitä Squarespace kotisivupohjat tarjoavat voi se olla ongelma. Tuo liittyy kaiketi siihen, miten aloittelijaystävälliseksi Squarespace on yritetty tehdä. Toinen asia mikä Squarespacea käyttäessä voi ärsyttää on se, että välillä pitää käyttää valmiita palikoita sellaisissakin paikoissa joissa toivoisi, että voisi tehdä designin vapaammin. Lisäksi sekin voi olla ainakin joidenkin mielestä vähintään pieni negatiivinen asia, että Squarespacen hallintapaneeli ei ole tarjolla suomeksi. Suomenkielisiä nettisivuja pystyy luonnollisesti pitämään hyvin ja esimerkiksi ääkkösten suhteen en ole nähnyt mitään ongelmia.

Squarespace verkkokauppa

Edellä on käsitelty Squarespacea niin sanotusti perinteisten nettisivujen näkökulmasta. Squarespacea pystyy käyttämään myös verkkokauppaa varten. Olin ennen sitä mieltä, että Squarespace ei ainakaan suurimalle osalla käyttäjistä ole hyvä valinta verkkokauppaa varten. Tuo johtui siitä millaisia verkkokauppapohjia Squarespace tarjosi. Ne olivat mielestäni hyviä oikeastaan vain pienen valikoiman kauppaa varten. Squarespace on kuitenkin nyttemmin lisännyt tarjolle myös sellaisia verkkokauppapohjia, jotka voivat soveltua myös isomman valikoiman kauppaa varten. Squarespace voikin mielestäni olla nykyään ainakin melko hyvä valinta myös tuohon tarkoitukseen.

Squarespace hinnat

Tilaustaso:Jos maksaa kuukausittain:Jos maksaa kerralla vuoden:
Personal15€/kk11€/kk
Business24€/kk17€/kk
Commerce Basic28€/kk24€/kk
Commerce Advanced42€/kk36€/kk

Nuo ovat Squarespacen ilmoittamia hintoja tämän sivun päivittämisen yhteydessä. Käsittääkseni ne eivät sisällä veroja. Kaikki Squarespace-tilaustasot sisältävät mainittuun hintaan ainakin erittäin pitkälti rajattoman webhotellin.

Mikä Squarespace tilaus kannattaa valita? Mikäli aiot rakentaa perinteiset kotisivut, niin voit mielestäni aloittaa ihan hyvin halvimmalla tilaustasolla, eli Personal. Sen pitäisi sisältää kaikki tärkeimmät ominaisuudet. Mikäli aiot käydä verkkokauppaa, niin suosittelen Commerce Basic -tilaustasoa. Verkkokauppaa ei voi tehdä Personal-maksutasolla ja Business-maksutasolla Squarespace veloittaa maksuista ylimääräisen 3% palkkion. Tuota palkkiota ei veloiteta kahdella kalliimmalla maksutasolla. Ei vaadi kovin paljon myyntiä, että kuittaa kalliimman maksutason hintaeron sillä, ettei joudu maksamaan Squarespacelle jokaisesta tilauksesta 3% osuutta. Valitse oma Squarespace-tilaus.

Mitä vaihtoehtoja Squarespacelle on

Mikäli aiot perustaa perinteiset nettisivut, niin näkisin Squarespacelle erityisesti kaksi vaihtoehto. Niistä mahdollisesti järkevämpi on WordPress-julkaisualustan käyttäminen. WordPress on sinänsä ilmainen, mutta joudut ostamaan sitä käyttääksesi webhotellin nettisivuillesi. Lisäksi saatat huomata, että haluat ostaa maksullisen kotisivupohjan. Ainakin melko hyvän webhotellin nettisivuille voi saada pitkällä tilauksella alkaen alle 6€/kk-tasosta. Noin on esimerkiksi Hostingeria käyttäessä.

WordPressin etuna Squarespaceen verrattuna on erityisesti se, että se mahdollistaa kattavamman nettisivujen muokkaamisen. WordPress on myös saatavilla suomeksi. Toisaalta, WordPress ei ole aivan yhtä helppokäyttöinen kuin Squarespace.

Mikäli haluat käyttää jotakin muuta niin sanottua kotisivukonetta kuin Squaresapce, niin voi hyvä vaihtoehto kokemusteni perusteella olla Hostingerin kotisivukone. Sitä voi käyttää pitkällä tilauksella alle 4€/kk hintaan ja sen käyttäminen vaikuttaisi olevan varsin helppo tapa tehdä kivat nettisivut.

Mikäli haluat rakentaa verkkokaupan, mutta Squarespace ei ole välttämättä aivan sitä mitä etsit, niin voi Shopify olla hyvä valinta. Se on mielestäni paras ohjelma verkkokaupan rakentamiseen. Shopify ei vaikuta olevan yhtä helppokäyttöinen kuin Squarespace, mutta toisaalta se mahdollistaa varsinkin sille tarjolla olevan valtavan lisäosavalikoiman myötä jopa todella kattavan verkkokaupan kehittämisen.

Shopifyin tilaustasojen hinnoittelussa on huomattavasti enemmän hajontaa kuin Squarespacen tilaustasojen, ja varsinkin jos jokin kalliimpi tilaustaso houkuttelee, niin voi olla erityisen kiva tietää, että ainakin tätä päivittäessäni Shopifyita on mahdollista käyttää alkuun hintaan 1€+verot/kk. Tuon mukavan edullisen jakson aikana saa luultavasti hyvin selville sen, haluaako käyttää Shopifyita myös pidemmällä aikavälillä ja kalliimpaan hintaan.

Yhteenveto Squarespace kokemuksista ja tiedoista

Mikäli haluat rakentaa erityisen helposti kivalta näyttävät kotisivut tai verkkokaupan, niin voi Squarespace olla jopa loistava valinta. Jos kuitenkin uskot, että haluat muokata nettisivustoasi jopa paljon, niin voi WordPress olla parempi valinta. Ja jos haluat perustaa verkkokaupan, mutta Squarespace ei tunnu sopivalta, niin voi Shopify olla juuri mitä etsit. Kokeile Squarespacea ilmaiseksi.