Suurin lainavertailu

Lainavertailupalvelun hyvyys on käytännössä isolta osin kiinni siitä, miten laajasti eri rahoituslaitosten suhteen se voi vertailla lainoja.

Tutustuimme eri lainavertailuiden kattavuuteen vuonna 2024. Kävimme läpi heidän ilmoittamat vertailtavat lainapalvelut, katsoimme mitkä eivät tarjoa kuin yrityslainaa, mitkä eivät ole enää aktiivisia ja laskimme kuluttajien kannalta vuonna 2024 kelpojen vertailtavien lainapalveluiden määrän yhteen. Tällä sivulla on tiedot tutkimuksesta.

Suurin lainavertailu 2024, tutkimus

Lainavertailu:Kattavuus:
Omalaina20 lainapalvelua
Sortter20
Zmarta20
Etua19
Rahalaitos19
Rahoitu15
Kattokorko13

Kolme eri lainavertailua oli siis mukana olevien lainapaleluiden lukumäärän kattavuuden suhteen tutkimuksemme perusteella yhtä laajoja. Kaikki niistä tarjoavat kuluttajalainojen kilpailutusta 60 000€ asti. Laina-aikojen suhteen vertailua voi jokaisessa listatussa palvelussa tehdä alkaen vuoden laina-aikojen luotoille. Pisimmässä mahdollisessa laina-ajassa puolestaan on hieman vaihtelua: se on alkaen 15 vuotta ja enintään 20 vuotta. Laina-aikojen suhteen kattavammin vertailun mahdollistavat taulukon ensimmäisenä, toisena ja neljäntenä listatut palvelut.

Viimeiseksi sijoittuneen lainavertailun sijoitusta ei voi pitää yllättävänä, sillä sen ei viestinnän perusteella pitäisi ottaa vertailuun mukaan kuin sellaisia palveluita, joilta voi olla mahdollista saada lainaa alle 10% korolla. Muut ottavat tarjontaansa kattavammin rahoituslaitoksia.

Edellä kuvattuun liittyen Kattokorko voi olla parempi palvelu kuin tämän tutkimuksen tulosten perusteella perusteella saattaisi äkkiseltään olettaa. Liittyen tuohon mainittuun ideaan kyseisen palvelun taustalla, sen lainavertailussa minimisumma vertailua varten on hieman korkeampi kuin muissa listatuissa palveluissa: 2 000€, kun se muissa on 500 tai 1 000€. Jos kyseinen palvelu kiinnostaa sinua enemmän, niin haluat ehkä lukea Kattokorko kokemuksia.

On olemassa joitakin rahoituslaitoksia, jotka voivat tarjota lainaa yli yhden lainapalvelun kautta. Ehkä selkein esimerkkisi lainavertailuiden yhteydessä tuosta on NOBA, jonka lainapalveluista sekä Bank Norwegian että Nordax voivat monesti olla mukana samassa lainavertailussa. Laskimme nuo tutkimustamme varten mukaan erillisinä lainapalveluina.

Lainavertailut voivat tehdä muutoksia niiden vertailussa mukana oleviin rahoituslaitoksiin. On hyvä huomata, että yksittäisen vertailun kohdalla esimerkiksi haettu lainasumma voi rajoittaa sitä, miten laajasti oma lainahakemus vertaillaan: jos rahoituslaitoksen tarjonnassa ei ole sitä summaa, jota varten teet vertailua, niin ei se lähtökohtaisesti ole käytännössä mukana kyseisessä vertailussa.