Onko Sweep Bank jollakin tavalla huijaus?

SweepBank on digitaalinen pankki, jonka valikoimaan kuuluvat tätä kirjoittaessani esimerkiksi määräaikaistalletukset sekä virtuaalinen luottokortti. SweepBank ei ole vielä valtavan tunnettu eikä pitkään toiminut palvelurypäs, mutta sen tausta on silti vahva.

Edellä mainittu liittyy siihen, että Sweep Bankin taustalla on Multitude-niminen yritys. Kyseinen yritys on listattu Frankfurtin pörssissä ja sillä on suomalainen tausta. Multituden valikoimaan kuuluvat Suomessa myös Ferratumin joustoluotto ja CapitalBox-brändin alla tarjottavat rahoitusratkaisut yrityksille.

Omien kokemusteni sekä tietojeni perusteella en ole saanut syytä olettaa, että SweepBank olisi sinänsä huijaus, mutta varsinkin sen virtuaaliseen luottokorttiin liittyy yksi asia, joka voi olla hyvä tietää, ettei koe tulleensa harhaanjohdetuksi.

Sweep Bankin virtuaalista luottokorttia varten on tarjolla enintään 60 päivää korotonta maksuaikaa. On mielestäni tärkeä tiedostaa, että tuo mahdollinen korottomuus ei koske kaikkea kortin käyttämistä. Nimittäin Sweep Bankin tätä kirjoittaessani saatavilla olleiden luottoehtojen perusteella on esimerkiksi niin, että jos kortilta siirtää rahaa omalle pankkitilille, niin aletaan siitä perimään heti korkoa ja lisäksi siirrosta veloitetaan prosentuaalinen palkkio.

SweepBankin luottokortti on ainakin tätä päivittäessäni tarjolla ilman avauspalkkiota sekä kuukausi- ja vuosimaksua, eli tuossa mielessä kyseessä on niin sanottu ilmainen luottokortti.

SweepBankin luottokorttiin liittyen kokemuksia

Sweep Bankin luottokorttia on kokemusteni perusteella erittäin helppo hakea digitaalisesti. On luonnollista, että tällaisia palveluita tarjoavat rahoitusyhtiöt haluavat tehdä niiden hakemuksista helppoja täyttää, mutta SweepBankin hakemus erottuu joukosta positiivisesti jopa tuo asia huomioiden. Lisäksi myös nopeus vaikuttaisi olevan kunnossa: ainakin jos korttia ei myönnetä, niin voidaan siitä ilmoittaa heti.

Edellä mainittuun liittyykin sitten omalta osaltani negatiivinen SweepBank kokemus: vaikuttaisi siltä, että vaikka täyttäisi kortin hakemiseen vaadittavat minimivaatimukset jopa varsin hyvin, niin voi olla, että korttia ei myönnetä. SweepBankin virtuaalinen luottokortti oli aiemmin tietojeni perusteella jopa yksi helpoimmista luottokorteista saada, mutta nyt se taitaa valitettavasti olla melko kaukana sitä. Koska luottokorttia on kuitenkin siis helppoa ja nopeaa hakea eikä Swep Bank kokemusteni perusteella veloita mitään, jos korttia ei myönnetä, niin haluat ehkä kuitenkin hakea SweepBankin korttia.

SweepBankin määräaikaistalletuksista

Jonkinlaista kivaa tasapainoa sille, että SweepBankin valikoimassa on kuluttamiseen keskittyvä tuote tarjoaa se, että sillä on myös säästämiseen keskittyvä tuote. Siis sen määräaikaistalletukset. Tätä kirjoittaessani SweepBank tarjoaa määräaikaistalletuksia viidelle eri ajanjaksolle, lyhyimmän ollessa 3 kuukautta ja pisimmän 3 vuotta. Pidän tällä sivustolla vertailua määräaikaistalletusten koroista eri palveluntarjoajien suhteen ja vertailun perusteella SweepBank pärjää erityisesti 24 kuukauden määräaikaistalletuksen kohdalla. Myös vuoden määräaikaistalletuksen korko on sillä ollut varsin kilpailukykyinen. Vertailun perusteella SweepBank voi siis olla ihan hyvä valinta määräaikaistalletusta varten. Talleta nyt SweepBankille.

SweepBank voi tehdä muutoksia sen tarjontaan.