Takuuvuokralaina – Järkevää lainaa vuokravakuuteen?

Takuuvuokra voi varsin tyypillisesti olla esimerkiksi kahden kuukauden vuokraa vastaava summa. Kun ottaa huomioon sen, miten kovia vuokrat monin paikoin nykyään ovat, niin voi olla vaikea saada äkkiseltään kasaan tarpeeksi rahaa takuuvuokraan. Erityisen ikävä tilanne voi olla silloin, jos on maksanut takuuvuokran edellisestä vuokra-asunnosta, mutta ei ole saanut sitä vielä siinä vaiheessa takaisin, kun pitäisi pitäisi maksaa uuden asunnon takuuvuokra, vaikka olisi pitänyt saada.

Oli syy mikä tahansa siihen, ettei ole suorilta varaa maksaa takuuvuokraa, niin voi mahdollinen vaihtoehto olla laina takuuvuokraa varten. Johtuen siitä, mihin tarkoitukseen takuuvuokralaina on, niin voi se olla erityisen ikävää ottaa korkealla korolla. Onneksi myös tyypillisen takuuvuokran kokoinen laina voi nykyään olla mahdollista saada varsin hyvillä ehdoilla ja myös jopa nopeasti netistä. Isona apuna tuossa voivat olla lainahakemuksen kilpailuttajat. Nuo ovat palveluita, joissa lainahakemuksen tekemällä se voidaan välittää useammalle lainafirmalle ja ne sitten päättävät, ovatko valmiit tarjoamaan sinulle lainaa. Parhaassa tapauksessa saat useamman tarjouksen lainasta ja voit sitten valita omaan makuun parhaan, eli todennäköisesti monessa tapauksessa koroiltaan edullisimman.

Olen itse kokeillut varsin montaa palvelua lainahakemuksen kilpailutuksen ja alempana olevan taulukkoon on listattu niitä, jotka ovat mielestäni erityisen hyviä. Yksikään näistä ei esimerkiksi veloita siitä, että tekee lainahakemuksen sen palvelussa tai pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin.

Mahdollisesti laina vuokravakuuteen

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jokaisessa näissä palveluista pystyy täyttämään lainahakemuksen varsin nopeasti. Esimerkiksi alle viidessä minuutissa sen pitäisi onnistua hyvin. Kun olet saanut lainahakemuksen valmiiksi ja pistettyä netin kautta eteenpäin, niin pystyvät nämä kilpailutuspalvelut alkamaan näyttämään mahdollisia lainatarjouksia jopa heti. Mikäli kilpailutuspalvelu löytää sinulle lainan, jonka haluat ottaa vastaan, niin voit siirtyä kilpailuttajan palvelun avulla siihen lainapalveluun, jonka laina on kyseessä. Se, että lainan voi saada tilille voi vaatia jonkin verran enemmän vaivaa kuin kilpailutuspalvelun käyttäminen oli vaatinut, mutta varsinkin koska takuuvuokraa varten valittu laina ei todennäköisesti ole ihan valtavan kokoinen, niin ei se ainakaan välttämättä vaadi ihan valtavasti tekemistä.

Se, miten nopeasti takuuvuokraa varten otettu laina voi olla tilillä voi vaihdella riippuen esimerkiksi siitä, miltä lainafirmalta laina on ja riippuen siitä, mihin pankkiin lainan haluaa. Voi olettaa, että ylempänä listattujen lainapalveluiden avulla mahdollisesti saatava takuuvuokralaina on parhaassa tapauksessa samana päivänä tilillä. Jos tuollainen arvio ei anna kuvaa siitä, että lainarahat vuokravakuutta varten olisivat riittävän nopeasti oma tilanne huomioiden tilillä, niin voit mahdollisesti löytää sopivamman lainapaikan vaikkapa tältä sivulta. Voi tosin olla hyvä huomata, että varsinkin se, mihin kellonaikaan haluaa lainan tilille, voi jopa netin nopeimpien lainojen kanssa rajoittaa lainan saamisen nopeutta.

Joidenkin kilpailutuspalveluiden suorittamassa kilpailutuksessa voi mahdollisesti olla mukana myös perinteisiä pankkeja. Se, onko niitä käytännössä mukana vaikka sellaisia olisikin kilpailuttajan yhteistyökumppaneina, voi riippua siitä, tarjoavatko ne sen kokoista lainaa kuin haluat. Mielenkiintoista kyllä, perinteisen pankin ehdottama laina ei välttämättä varsinkaan pienehkön lainasumman kohdalla ole todelliselta vuosikorkoprosentiltaan edullisempi kuin niin sanotun nettipankin laina. Toisaalta kyllä itselleni kilpailuttajan koskaan ehdottama korkoprosentiltaan edullisin laina oli juurikin niin sanotusti perinteiseltä pankilta. Järkevin laina vuokravakuutta varten voi siis löytyä niin perinteiseltä pankilta kuin nettilainafirmalta.

Takuuvuokra ja vuokravakuus ovat käytännössä sama asia

Olen käyttänyt ylempänä tällä sivulla erityisesti termiä ”takuuvuokra”, olisin sinänsä ihan hyvin voinut käyttää tuon sanan sijaan sanaa ”vuokravakuus”. Noin on, koska kyse on ainakin käytännössä täysin samasta asiasta, eli rahasummasta, joka pitää mahdollisesti antaa vuokranantajalle sitä varten, että hänellä taloudellista turvaa sen varalta, että vuokrasuhteessa ei kaikki menekään ihan niin kuin pitää. Edellä mainittujen termien lisäksi ainakin jotkut myös ilmeisesti käyttävät termiä vuokratakuu noiden kahden mainitun sijaan. Itselleni se on hieman vähemmän tuttu, mutta oletettavasti käytännössä vuokratakuu = muut mainitut termit.

Laina on mahdollisuus maksaa vuokravakuus osamaksulla

Monesti voi olla tilanne se, että haluaisi maksaa vuokravakuuden osamaksulla. Voi olla mahdollista, että vuokranantaja suostuu siihen, että maksaa vuokravakuuden osamaksulla, vaikka siitä ei olisi selkeästi ilmoitettu etukäteen. Mikäli haluat tehdä sen, niin kannattaa asiaa mielestäni tiedustella hyvissä ajoin. Noin ei tuhlaa kummankaan aikaa, jos se ei ole mahdollista. Mikäli vuokravakuuden maksaminen varsinaisella osamaksulla ei ole mahdollista, niin voi lainan mielestäni ajatella hyvin vaihtoehtona sille: maksetaanhan tyypillistä lainafirmalta otettavaa lainaa pois kuukausittaisissa erissä.