Tasaerälaina – Ilmainen & helppo laskuri ja tietoa

Tasaerälaina on laina, jonka jokainen kuukausierä on ainakin käytännössä katsoen täysin yhtä suurin – johtuen pyöristyksistä esimerkiksi viimeinen erä voi olla käytännössä hieman eri kokoinen. Löydät tältä sivulta laskurin, johon antamalla nostettavan lainasumman, lainan todellisen vuosikorkoprosentin ja laina-ajan kuukausina näet tasaerälainan kuukausierän sekä yhteensä lainasta maksettavan summan. Oikeita lopputuloksia varten numerot tulee täyttää ruutuihin ilman € ja % -merkkejä tai noita korvaavia asioita.

Tasaerälainan laskuri

Tulokset

Tietoa tasaerälainoihin liittyvistä laskuista: Mikäli tiedät valmiiksi tasaerälainasta yhteensä maksettavan summan ja laina-ajan kuukausina, niin voit helposti laskea lainan kuukausierän ilman tietoa vuosikorkoprosentista jakolaskulla kokonaissumma/laina-aika kuukausina, eli jos esimerkiksi pitäisi maksaa yhteensä takaisin 50 000€ ja laina-aika olisi 5 vuotta, eli 60 kuukautta, niin voi kuukausierän laskea: 50000/60 = 833,33…

Jos taasen tiedät tasaerälainan kuukausierät ja laina-ajan, niin voit laskea kokonaisuudessa maksettavan summan kertolaskulla ilman, että tarvitset tietoa korkoprosentista. Esimerkki: tasaerälainan kuukausierä on 250€ ja laina-aika 10 vuotta, eli 120 kuukautta, kaava yhteensä maksettavaa summaa varten on: 250*120 = 30000.

Tasaerälainoista

Tasaerälainaa voi suositella erityisesti heille, jotka haluavat talouteensa ennakoitavuutta ja tuohon liittyen eivät mahdollisesti halua stressata siitä, että lainan kuukausierät voivat nousta tai laina-aika pidentyä. Mahdollinen tasaerälainan heikkous on se, että se ei välttämättä ole halvin tapa lyhentää lainaa. Jos pohtii tasaerälainan ja jonkin toisenlaisen lainan välillä, niin onkin hyvä tutustua hyvin lainatarjouksiin ja pohtia sitä, mitä juuri itse haluaa painottaa otettavan lainan mahdollisten hyötyjen osalta ja toisaalta välttää mahdollisten heikkouksien suhteen.

Se, että laina on muodoltaan tasaerä ei automaattisesti tarkoita sitä, että laina voisi olla vain johonkin tiettyyn tarkoitukseen, eli esim. asunnon ostamiseen. Tasaerälaina voi olla vakuudellinen tai vakuudeton.

Mistä tasaerälaina?

Perinteiset pankit tarjoavat varsin innokkaasti tasaerälainoja. Mikäli haluaa ottaa tasaerälainan netin kautta, niin voi olla järkevää käyttää palvelua kuten Sortter, joka voi yrittää löytää tasaerälainan useammalta eri lainafirmalta ja noin mahdollisesta ehdottaa itselle esimerkiksi kuukausierän suhteen erityisen hyvin sopivaa lainaa. Tuon mainitun palvelun kautta voi tätä kirjoittaessani yrittää löytää kuluttajille suunnattua lainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000€, laina-aikoja on myöskin kattavasti tarjolla. Lue lisää Sortterista. Mistä sitten mahdollisesti otatakin tasaerälainan, niin tarkista lainasopimuksen tiedot hyvin.