Telia Dot – kokemuksista, onko Telia Dot huijaus? Hinnasto

Kirjoittaja: Atte S. Kirjoitettu: 2023.

Telian Dot -liittymät ovat hieman uudentyyppisiä liittymiä. Kun tuohon yhdistää sen, että ne voivat olla jopa todella edullisia moniin muihin liittymiin verrattuna, niin saattaa nousta kysymyksiä siitä, että onko Dot-liittymissä jotakin pielessä. Esimerkiksi tuohon mahdolliseen huoleen pyrin tuomaan tämän sivun avulla vastauksen.

Telia Dot kokemuksia melko lyhyesti

Kokemukset Telia Dotista vaikuttavat olleen pääasiassa positiivisia. Erityisesti Dotista vaikuttavat tykänneen ne, jotka eivät käytä liittymää paljon. Tuon voi olettaa johtuvan erityisen halvimman Telia Dot -puhelinliittymän kuukausikustannuksesta, joka on tätä kirjoittaessani minimissään vain 8 euroa, eli jopa paljon halvempi kuin monilla muilla puhelinliittymillä. Toisaalta kaikki eivät ole pitäneet Dotia täydellisenä. Moitteitta on tullut sekavaksi koetusta hinnoittelusta ja lisäksi suoraveloitus maksukortilta on joissakin aiheuttanut epäilyksiä. Noista ensimmäisen huolen suhteen voi olla hyvä huomata se, että ainakin tätä kirjoittaessani suurin osa Dot-puhelinliittymistä on niin sanotusti rajattomia, eli puheluita, tekstareita ja nettiä on Suomessa rajattomasti kiinteään kuukausihintaan sisältyen. Hanki nyt Telia Dot.

Onko Telia Dot huijaus?

Telia Dot ei siis välttämättä ole maailman selkein liittymä hinnoittelun suhteen. Lisäksi vuonna 2018 kuluttajaviranomainen antoi Telialle palautetta esimerkiksi Dotin hinnoista kertomisen suhteen. Tuon päälle vielä vuonna 2019 uutisoitiin, että Telia Dot -liittymät olisivat saattaneet mahdollistaa numeron kaappaamiseen. Nämä edellä mainitut asiat eivät tietysti ole oikein kivoja juttuja Telia Dotin mahdollisen luotettavuuden suhteen, mutta koska Telia siis nykyään tarjoaa myös rajattomia Dot-liittymiä ja noista mainituista ongelmista on jokunen vuosi aikaa, niin totean, että Telia Dot ei ole ainakaan tätä sivua kirjoittaessani huijaus. Hanki nyt Telia Dot.

Mitkä ovat parhaat vaihtoehdot Telian Dot -liittymille?

Oletan, että Dot-liittymistä ovat ainakin isolta osin kiinnostuneet ihmiset, jotka haluavat tavallista halvemman, mutta silti laadukkaan liittymän. Tuossa tapauksessa vaihtoehdoksi tulevat mielestäni erityisesti Moin liittymät, hanki Moin liittymä. Moi on erikoistunut verrattain edullisiin liittymiin ja koska se on nykyään DNA:n omistama ja toimii sen verkossa, niin pitäisi sen liittymien luotettavuuden olla jopa erittäin hyvä. Mikäli päätyy Telia Dotin sijaan Moin liittymään, niin voivat mielestäni parhaita vaihtoehtoja olla Moi Potti 100M, jonka minimilaskutus on 12 euroa kuukaudessa ja Suomessa netin suhteen rajaton 200M 4G, jonka minimihinta on kuukaudessa 18 euroa. Hanki Moin liittymä.

Moi voi muuttaa liittymiensä hintoja ja ominaisuuksia. Mainitut ominaisuudet ja hinnat olivat tarjolla tämän sivun kirjoittamisen aikaan.

Telia Dot -puhelinliittymien hinnasto

Kaikki Telia Dot -puhelinliittymät ovat tarjolla ilman avausmaksua. Lisäksi alkuun saa 14 päivää tavallista käyttöä ilmaiseksi. Hinnat tuon jälkeen ovat seuraavat:

Telia Dot 4G ”Käytön mukaan”: vähintään 8€/kuukausi, puheluista, tekstareista ja netistä enintään 1 euroa päivässä lisää, mutta kuukausilasku enintään 25 euroa. Tässä liittymässä netin lähtökohtainen nopeus on 100M.

Telia Dot 4G Rajaton: 23 euroa kuukaudessa. Tämän liittymän netti on lähtökohtaisesti 100M

Telia Dot 4G Rajaton+: 26 euroa kuukaudessa. Tässä liittymässä netti on lähtökohtaisesti 200M.

Telia Dot 5G & C More: 29,90 euroa kuukaudessa. Vaikka sitä ei tämän liittymän nimessä mainita, niin kuuluu tämän liittymän kuukausihintaan esimerkiksi rajattomat viestit ja puhe Suomessa sekä rajaton netti Suomessa. Tässä liittymässä on Telian Dot -puhelinliittymistä lähtökohtaisesti nopein netti. Se on 300M.

Mikäli nettiä käyttää Suomen, muun Pohjolan ja Baltian ulkopuolella yli kuukausittaisen rajan, niin tulee siitä lähtökohtaisesti lisämaksettavaa. Telia voi muuttaa liittymiensä hintoja sekä ominaisuuksia. Tarkistin noihin liittyvät asiat tämän sivun kirjoittamisen yhteydessä. Hanki nyt Telia Dot.

Mitkä Telia Dot -puhelinliittymät ovat parhaat ostokset?

Mikäli käytät puhelinliittymää vain vähän, niin on todennäköisesti paras ostos Telia Dot 4G ”Käytön mukaan”. Se voi tulla varsinkin pitkällä ajanjaksolla varsin paljon halvemmaksi kuin monet kilpailevat vaihtoehdot. Jo tämän Dot-puhelinliittymän netin nopeuden pitäisi olla hyvinkin riittävä netin tavalliseen käyttämiseen. Hanki nyt Telia Dot.

Telia Dot 5G & C More puolestaan voi olla jopa erittäin hyvä hankinta siinä tapauksessa, että haluaa 5G-puhelinliittymän. Ne nimittäin saattavat olla jopa reilusti tätä liittymää kalliimpia. Kallein 5G-liittymä, johon olen Suomessa törmännyt maksaa 60€/kk, tuohon verrattuna tämä liittymä tuo jo vuodessa yli 300 euroa säästöjä. Hanki nyt Telia Dot.

Telia Dotista YouTubessa