Telia kokemuksia (puhelinliittymä) pitkältä ajalta vuoteen 2021 asti

Löydät tältä sivulta lyhyessä muodossa kokemuksiani Telian (ja sitä ennen Soneran) puhelinliittymästä. Se, että olen ollut jo pitkään saman firman asiakas tietysti varmaan summaa jo aika hyvin kokemukset.

Telia kokemukseni

Liittymän toimivuus: Noin kolme vuotta sitten liittymän kanssa oli aina välillä ongelmia siinä, että puhelut ja tekstiviestit eivät tulleet perille niin kuin piti. Nuo ongelmat tosin saattoivat liittyä enemmän asuinpaikkaani kuin itse puhelinliittymään.

Sen jälkeen, kun nuo edellä kuvatut ongelmat sitten jossain vaiheessa loppuivat, olen muistaakseni törmännyt ainoastaan kerran siihen, että liittymä ei toiminut halutusti ja tuossa tapauksessa ongelma meni ohi varsin nopeasti. Kokonaisuudessa olenkin ollut jopa erittäin tyytyväinen siihen, miten liittymä on toiminut.

Liittymän netin nopeus: Tällä sivulla käsittelemäni puhelinliittymän netin nopeus on virallisesti 2 Mbit/s, eli moniin uusiin liittymiin verrattuna jopa todella vähän. Tuosta huolimatta liittymän netti on riittänyt oikein hyvin netin selaamiseen ja esimerkiksi YouTube-videoiden katsomiseen. Liittymän nopeus on siis luultavasti ollut vähintäänkin lähelle luvattua.

Asiakaspalvelu ja laskutus: Koska liittymäni on toiminut hyvin, niin en ole joutunut olemaan kovinkaan usein yhteydessä Telian asiakaspalveluun, ja niillä keroilla, kun sen olen tehnyt, olen ollut asiakaspalvelun laatuun tyytyväinen. Myös liittymän laskutus on toiminut niin kuin pitääkin.

Liittymän hinta: Mikäli puhelinliittymässäni on jotakin moitittavaa, niin on se sen hinta. Saisin nimittäin tätä kirjoittaessa Telian kilpailijalta melko selkeästi liittymääni nopeamman liittymän määräajaksi noin 4€/kk halvempaan hintaan. Pitäneekin siis jossain vaiheessa taas vertailla liittymätarjouksia.