Onko TF Bank huijaus vai luotettava?

TF Bank on rahoituslaitos, joka on melko mielenkiintoinen sen taustan ja monipuolisuuden suhteen. Tällä sivulla avataan esimerkiksi noita asioita ja niihin liittyen kerrotaan esimerkiksi TF Bankin luotettavuudesta: onko se huijaus?

Entinen Credento

TF Bank toimi aiemmin Suomessa nimellä Credento. Tietääkseni nimenvaihtoon ei liity mitään isompaa draamaa, vaan se voi olla yhteydessä esimerkiksi siihen, että ”Credento”-nimestä voi tulla kuva siitä, että yritys tarjoaisi myös luottokorttia (”Crendento” -> ”Credit card”), jota siis ei ainakaan tätä kirjoittaessani ole tarjolla. TF Bankin tausta on Ruotsissa ja siellä se käyttää tämän sivun kirjoittamiseen aikaan ainakin nimiä sekä Credento että TF Bank. Lisäksi sekä Suomessa että Ruotsissa on käytössä nimi Avarda esimerkiksi osamaksuihin liittyen.

Pörssilistaus

TF Bank on listattu Tukholman pörssissä. Yrityksen pörssilistauksen voi ehkä nähdä lisäävän sen luotettavuutta ja ainakin se antaa mahdollisuuden saada helposti kattavammin tietoja esimerkiksi sen taloudellisesta tilanteesta. Tämän sivun kirjoittamisen aikaan TF Bank markkina-arvo pörssissä on yli 450 miljoonaa euroa. Markkina-arvo voi muuttua. Esimerkiksi Nordea ja TF Bankin suoremmista kilpailijoista Alisa Pankki sekä Resurs Bank ovat myöskin pörssilistattuja.

Rekisteröinti Suomessa

Vaikka TF Bank onkin lähtöisin Ruotsista, niin on sillä lupa tarjota lainoja Suomessa. Siihen liittyen se on rekisteröity ulkomaiseksi luottolaitokseksi nimellä TF Bank AB, Filial Finland.

TF Bankin luotettavuus lainojen suhteen

TF Bank käyttää lainoihin osittain asiakaskohtaista hinnoittelua. Tuo tarkoittaa sitä, että jos vaikkapa kaverisi kertoo sinulle, että hänelle tarjottiin mukavan edullisen koron 10 000€ lainaa ja siinä haet lainaa & saat lainatarjouksen samaa summaa varten, niin ei se välttämättä ole korkoprosentin suhteen yhtä halpa. Suosittelen siis tarkistamaan mahdollisen lainatarjouksen hyvin ennen päätöstä mahdollisesta nostamisesta.

TF Bankin lainan kilpailuttaminen

TF Bankin laina on mahdollista niin sanotusti kilpailuttaa. Tuon voi tehdä ennen lainan nostamista ja verrata kilpailutuksen myötä mahdollisesti saatuja tarjouksia TF Bankin lainatarjoukseen tai sitten voi yrittää vaihtaa TF Bankin lainan kilpailutuksen avulla halvempaan. Eri palveluiden antamien tietojen perusteella esimerkiksi seuraavat kilpailuttajat tarjoavat Suomessa mahdollisuuden kilpailuttaa TF Bankin lainan.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Huijaukset TF Bankin nimissä

Kuten toivottavasti tältä sivulta on selvinnyt, niin TF Bank mielestäni ole sinänsä huijaus, vaan luotettava rahoituslaitos. On kuitenkin täysin mahdollista, että niin sanotusti sen nimissä yritetään tehdä huijauksia. Eli joku esittää olevansa TF Bank ja sitä kautta yrittää esimerkiksi saada henkilötietoja urkittua. Ole varovainen henkilötietojen jakamisen ja esimerkiksi pankkitunnuksien käyttämisen suhteen.