Näin myyt enemmän huuto.net sivustolla - 11 vinkkiä

Huuto.net on jo pitkään ollut valtavan suosittu vierailukohde niille suomalasille, jotka haluavat tienata netin kautta vähän ylimääräistä rahaa myymällä vanhoja tavaroitansa tai etsivät ostettavaa edullisella hinnalla. Huuto.netin massiivinen suosio on kuitenkin johtanut siihen, että oma myynti-ilmoitus hukkuu helposti massaan, eikä tuote näin ollen mene kaupaksi. Esitellenkin tässä artikkelissa omaan myyntikokemukseeni perustuen yhteensä 11 vinkkiä siihen, miten omien tuotteidensa myyntimenestystä voi koittaa parantaa. Vaikka yhdenkään tässä mainitun vinkin toteuttaminen ei vaadi rahaa, niin on kuitenkin hyvä huomata, että Huuto.net myös myy sivustollaan helposti ostettavaa lisänäkyvyyttä myytäville tuotteille. Lisänäkyvyyden ostamista kannattaa harkita erityisesti silloin, jos on todella kiire pyrkiä myymään tuote.

Tätä nykyä Huuto.net tarjoaa huutokaupan lisäksi myös mahdollisuuden yrittää saada tuotteen myytyä myyjän asettamalla pyyntihinnalla. Myyjä voi myös halutessaan lisätä pyyntihinnan yhteyteen mahdollisuuden tehdä tarjouksia.  Tässä mainitut vinkit pätevät kaikkiin kolmeen myyntimahdollisuuteen.

Vaikka nämä vinkit on tehty juuri Huuto.net-sivuston näkökulmasta, niin sopivat ne monin paikoin myös muihin internetissä toimiviin kauppapaikkoihin, kuten Tori.fi-sivustoon.

1: OTA KUNNON KUVAT TUOTTEESTA

Kun ostajille on tarjolla lähes jokaisessa kategoriassa samoja / korvaavia tuotteita lähes samoilla hinnoilla, on monesti ratkaisevan tärkeää se, miten hyvässä kunnossa tuote on. Mikäli myytävästä tuotteesta ei ole olemassa kunnon kuvia, johtaa se helposti olettamukseen, että tuote on huonossa kunnossa – riippumatta siitä mikä tuotteen kunto todellisuudessa on. Mitä sitten ovat kunnon kuvat? Lähtökohtaisesti on ainakin hyvä, jos ostaja voi niiden perusteella vakuuttua siitä, että tuotteessa ei ole vikoja tai esimerkiksi merkittäviä naarmuja.

2: KERRO MYYNTI-ILMOITUKSEN OTSIKOSSA TÄSMÄLLISESTI, MISTÄ TUOTTEESTA ON KYSE

Monet Huuto.net-sivustoa käyttävät etsivät tiettyä tuotetta: tiettyä keräilykorttia, tiettyä matkapuhelinta tai vaikka tiettyä astiaa. Mikäli myynti-ilmoituksen otsikko jää yleiselle tasolle, kuten ”vanhoja keräilykortteja”, niin potentiaaliset ostajat eivät monesti tarkista tai edes välttämättä löydä myynti-ilmoitustasi.

3: MUISTA KUVATA TUOTETTA TAVALLA, JOKA TAKAA, ETTÄ HUUTO.NETIN HAKUKONETTA KÄYTTÄVÄT LÖYTÄVÄT MYYNTI-ILMOITUKSESI

Tämä vinkki liittyy edelliseen kohtaan, mutta ansaitsee kuitenkin tulla mainituksi erillisenä. Monet Huuto.netin käyttäjät eivät itse asiassa selaa ollenkaan myyntikategorioita, vaan sen sijaan käyttävät sivuston tarjoamaa hakukonetta. Esimerkiksi tiettyä kirjaa etsivät saattavat vain kirjoittaa kirjan nimen hakukenttään, ja jos hakukone ei tarjoa hyvältä tuntuvaa tulosta, niin siirtyvät he toiselle sivustolle. Mitä sitten kannattaisi sisällyttää myynti-ilmoituksen, että se löydetään? Suurimmassa osassa tapauksista vähintäänkin tuotteen virallinen nimi, valmistaja ja se, mikä on tuotteen tarkoitus. Tarkoitukselle tarkoitan sitä, että mikäli esimerkiksi yrität myydä englanninkielistä markkinoinnista kertovaa kirjaa, niin on hyvä mainita tuotteen kuvauksessa suomeksi, että kyseessä on kirja markkinoinnista.

4: PIENETKIN EROT HINNASSA VOIVAT OLLA RATKAISEVIA – TARKISTA MUIDEN MYYNTIHINNAT!

On täysin ilmeisetä, että kun ostajille on tarjolla monia samanlaisia tuotteita, niin tarkastelevat he tuotteen hintaa tarkasti. Hinnan merkityksen voi vielä nähdä kasvavan verkkomyyntipaikkojen tapauksessa, sillä lähtökohtaisesti verkossa toimivista myyntipaikoista haetaan hyviä diilejä. Jotta voit hinnoitella tuotteesi tavalla, joka vetoaa mahdollisiin ostajiin, on tärkeätä, että tarkistat sen, millä hinnoilla muut myyjät myyvät sivustolla.

5: TUNNISTAUTUMINEN LISÄÄ OSTAJIEN LUOTTAMUSTA

Huuto.net mahdollistaa sen, että sivustolla myyvät henkilöt voivat tunnistautua verkkopankkitunnuksilla. Tehty tunnistautuminen näkyy potentiaalisille asiakkaille, ja erityisesti kalliimpien tuotteiden kohdalla tunnistautuminen voi lisätä mahdollisten ostajien luottamusta myyjää kohtaan.

6: KIELIASULLA ON MERKITYSTÄ

Vaikka huutokauppasivustoilla olevilta ilmoituksista ei luonnollisesti vaadittakaan mitään kovin kummoista kieliasua, niin kannattaa ainakin räikeimmät kirjoitusvirheet koittaa poistaa. Jos et ole täysin varma siitä, miten joku sana pitäisi kirjoittaa tai vaikka taivuttaa, niin kokeile googlata eri vaihtoehtoja, ja katsoa mikä vaihtoehto antaa luotettavimmalta vaikuttavia tuloksia.

7: HANKI HYVÄÄ PALAUTETTA EDELLISISTÄ KAUPOISTA

Erityisesti kalliiden tuotteiden kohdalla potentiaaliset ostajat tarkistavat todennäköisesti tarkasti sen, minkälaisia palautetta olet saanut edellisistä kaupoista. Myytyjen tuotteiden näkökulmasta hyvän palautteen saamisessa on avainasemassa se, että aikaisemmin myymäsi tuotteet ovat vastanneet sitä, mitä ilmoituksessa on kerrottu. Lisäksi on tärkeätä, että tuote on lähetetty mahdollisimman pian ostajalle, jottei hän joudu odottamaan sitä.

Monet ostajat antavat huuto.netin kautta palautetta vasta siinä vaiheessa, kun myyjä on ensin antanut heille palautteen. Älä siis turhaan odottele palautteen antamisen kanssa, vaan anna se heti, kun olet saanut kaupan osaltasi päätökseen. Mikäli et ole saanut ostajalta palautetta, vaikka kauppa on mielestäsi sujunut hyvin ja olet antanut hänelle palautetta, niin voit lähettää ostajalle ystävällisen viestin, jossa kerrot, että palautteen saaminen olisi sinulle tärkeätä.

8: MYY MONTAA TUOTETTA SAMAAN AIKAAN

Huuto.netistä löytyvien myynti-ilmoitusten yhteydessä on myös tieto siitä, kuinka monta muuta tuotetta myyjällä on sillä hetkellä myynnissä sekä linkki listaukseen kyseisistä tuotteista. Onkin siis mahdollista, että voit saada tuotteillesi ostajia, jotka eivät alun perin tienneet olevansa kiinnostuneita tietystä tuotteesta, mutta sen listaussivulla nähtyänsä kuitenkin päätyivät sen ostamaan. Listaussivulle päätyy luonnollisesti lähtökohtaisesti sitä enemmän vierailijoita, mitä enemmän tuotteita sinulla on myynnissä.

9: MIETI VOISITKO POSTITUKSEN LISÄKSI JOISSAKIN TAPAUKSISSA TOIMITTAA TUOTTEEN MYÖS ITSE

Erityisesti kalliiden ja helposti särkyvien tuotteiden kohdalla menekkiä voi pyrkiä edistämään niin, että on valmis tapaamaan ostajan kasvotusten ja toimittamaan tuotteen hänelle näin postittamisen sijaan. Joustavuudesta toimituksen kanssa on luonnollisesti tärkeätä lisätä tieto myynti-ilmoitukseen. Itse toimittamisen näkökulmasta on luonnollisesti hyvä varmistaa, että toimituksesta ei aiheudu niin suuria kuluja tai ajan menetystä, että tuotteen myynnistä saatavat tulot valuvat hukkaan.

10: KERRO MIKSI MYYT TUOTETTA

Yllä oleva vinkki ei luonnollisesti toimi kaikissa tilanteissa, mutta jos esimerkiksi myyt puhelinta, koska ostit uuden tai oppikirjoja, koska ne ovat jääneet ylimääräisiksi, niin voi syyn kertomisella lisätä ostajan saamaa vaikutelmaa siitä, että hänellä on mahdollisuus saada aidosti hyvä diili.

11: VASTAA KYSYMYKSIIN TUOTTEESTA

Huuto.net tarjoaa potentiaalisille ostajille mahdollisuuden tehdä myyjälle kysymyksiä. Mikäli saat tuotteesta kysymyksen, niin siihen on hyvä pyrkiä vastaamaan mahdollisimman nopeasti. Vastaus ei pelkästään edistä (olettaen, että vastaus on positiivinen) mahdollisuutta siihen, että kysyjä itse ostaa tuotteen, vaan se myös parantaa vaikutelmaa myyjän luotettavuudesta ja kommunikointihalusta, ja näin ollen voi myös kannustaa toisia ostamaan tuotteen.