Tonnin laina – Löydä halvin vaihtoehto itselle netistä

Tilanne nettilainojen kanssa on muuttunut paljon viime vuosina. Aiemmin tonnin laina oli mahdollista saada jopa ilman korkoja. Tuo oli niin sanottujen ilmaisten ensilainojen ansiota. Noita ei kuitenkaan tarjota enää pikalainafirmojen toimesta ainakaan tuhannen euron lainoina. Tuo johtuu siitä, että koska pikalainafirmat eivät nykyään voi korottoman lainan jälkeen periä mahdollisista uusista lainoista läheskään yhtä isoa korkoa kuin ennen, niin eivät ne taloudellisesta näkökulmasta koe voivansa käyttää uusien asiakkaiden houkuttelemiseen aluksi tarjottavaa korotonta lainaa.

Jos kuitenkin laajennetaan varinaisista lainoista katsontakantaa laajemmin tonnin luottoihin, niin on korottomia ja kuluttomia vaihtoehtoja edelleen tarjolla. Tuo on netin kautta tarjolla olevien luottokorttien ansiota. Nuo voivat tarjota jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa sekä olla tarjolla ilman kuukausi- ja vuosimaksuja. Kaksi netin kautta tarjolla olevaa luottokorttia, joista tykkään erityisen paljon ovat Bank Norwegianin luottokortti ja SweepBankin luottokortti. Ensin mainitun koroton maksuaika on lähtökohtaisesti lyhyempi kuin toisena mainitun, mutta toisaalta se voi olla paljon helpompi saada. Toisaalta toisena mainittu luottokortti on niin sanotusti virtuaalinen, joka voi tehdä siitä erityisen nopeasti käytössä olevan vaihtoehdon.

Mistä sitten edullinen perinteinen tonnin laina netin kautta?

Suosittelen käyttämään tuota varten niin sanottua lainojen kilpailutuspalvelua. Nuo voivat auttaa löytämään lainatarjouksia useammalta eri lainafirmalta ja noin ne voivat mahdollisesti löytää sinulle erityisen edullisen tonnin lainan. Alla on viitteelliseksi tarkoitettu vertailutaulukko siitä, minkä hintainen tonnin laina voi olla mahdollista löytää joidenkin eri kilpailuttajien avulla.

Tonnin laina – vertailu

Lainapalvelu:Maksettavaa yhteensä vuoden laina-ajalla:
Rahalaitos1 055€
Rahoitu1 092€
Sortter1 109€
Omalaina1 130€

Nämä luvut ovat eivät siis ole lupauksia siitä, että juuri sinulle tarjottaisiin noin hinnoiteltua 1 000€ lainaa, ja eri kilpailuttajista olevien kokemusteni perusteella – voit halutessasi lukea tuohon liittyen esimerkiksi Sortter kokemuksistani tai Omalaina kokemuksistani – sanoisin että tyypilliset lainatarjoukset eivät ole noin edullisia. Kaikkia näitä kilpailuttajia voi kuitenkin käyttää nopeasti, ilmaiseksi, ilman rekisteröitymistä ja ilman pakko ottaa vastaan mahdollisesti tarjottua lainaa, joten mahdolliset lainatarjoukset vaikkapa juuri omaa tonnin lainaa varten voi mielestäni selvittää varsin huoletta. Vertailutaulukossa on käytetty lyhyintä mahdollista kilpailuttajilla valittavissa oleva laina-aikaa, koska se lähtökohtaisesti minimoi euroissa mitaten lainan kustannukset, mutta myös muita laina-aikoja on valittavissa.

Kilpailutuksessa ovat mukana vain partnerit

Hyvällä lainahakemuksen kilpailuttajalla voi olla jopa varsin monta partneria, joilta se voi yrittää löytää lainatarjouksen. On kuitenkin hyvä huomata se, että kaikki maailman lainafirmat eivät ole kilpailuttajien partnereita. Mahdollisesti saamasi halvin tarjous tonnin lainasta on siis käytännössä kilpailuttajien partnereilta saatu halvin tarjous tonnin lainasta. Se voi olla myös ylipäätänsä halvin tonnin laina, jonka voit saada netistä, mutta ei ole sitä välttämättä.