VidaXL lopettaa ilmaisten palautusten tarjoamisen

VidaXL on verkkokauppaketju, joka on Suomessa varsin suosittu. Sen valikoimassa on esimerkiksi huonekaluja ja urheilutarvikkeita. VidaXL:n verkkokaupasta ostamisesta kiinnostuneiden voi olla hyvä tietää uudistus, jonka VidaXL on tekemässä helmikuussa 2024. Budjetti.fi-sivuston saaman tiedon perusteella VidaXL on nimittäin luopumassa ilmaisten palautusten tarjoamisesta. Saadun tiedon mukaan, palautusten hinta tulee jatkossa olemaan 9,90€/tuote. Voi olla hyvä huomata se, että kyseessä pitäisi tosiaan olla tuotekohtaisen hinnoittelu, jolloin jos palautat kerralla useamman tuotteen, niin kustannukset kertautuvat. VidaXL ei ole vielä tätä kirjoittaessani julkaissut tietoa siitä, muuttuuko palautuskäytäntö heti 1.2.2024 vai jonakin myöhempänä helmikuun päivänä.

Toisin kuin jotkut saattavat luulla, niin verkkokauppojen ei ole enää pakollista tarjota Suomessa ilmaisia palautuksia asiakkaille. Syynä siihen, miksi ne kuitenkin ovat yleisiä, voi pitää varsinkin sitä, että ne voivat tehdä tietystä verkkokaupasta ostamisesta houkuttelevampaa potentiaaliselle asiakkaalle.

Sen lisäksi, että VidaXL myy itse tuotteita, tarjoaa se myös muille mahdollisuuden myydä sen tuotteita dropshipping-mallilla hyödyntäen esimerkiksi Shopifyita, joka on niin sanottu verkkokauppa-alusta.