VidaXL kokemuksia – VidaXL alennuskoodit ja tarjoukset 2023

Kirjoittaja: Atte S. Viimeksi päivitetty: 09/2023.

VidaXL on verkkokauppa, joka kerännyt jonkin verran huomiota ja suosiota Suomessa. Mutta onko se hyvä verkkokauppa? Kerron tällä sivulla omista VidaXL kokemuksistani sekä näkemyksistäni. Ennen kuin mennään niihin, niin on esillä kuitenkin VidaXL alennuskoodeja.

VidaXL alennuskoodit

Alennuskoodi & tarjousVoimassa asti
TARJOUKSIA01 – jopa 10% alennus – Hyödynnä koodi TARJOUKSIA0131.12.2023
ALENNUS-XL – oli jopa 10% alennus, lisään jos uuden alennuskoodin, jos löydän31.8.2023
AFF5 – oli 5€ alennus valikoiduista tuotteista, kun tilaus on vähintään 50€31.8.2023
Alennuskoodin lisääminen: Mikäli menet tarjoussivun kautta ja valitset tilauksen, jonka kohdalla tarjous on mahdollinen, niin pitäisi koodi olla lisättynä automaattisesti, kun menet kassalle. Jos koodia ei ole lisättynä, mutta tilauksesta voi saada koodilla alennusta, niin aktivoi kassalla ”Käytä alennuskoodia” -kohta ja lisää avautuvaan Promokoodi-laatikkoon alennuskoodi.

Muu VidaXL tarjous: Jos tilaat uutiskirjeen, niin voit saada 5 euron alennuksen vähintään 100 euron tilauksesta. Tilaa uutiskirje.

Nyt kun VidaXL alennuskoodit ja muu tarjous on käsitelty, niin voi ennen kokemuksiin ja näkemyksiin sukeltamista olla vielä hyvä mainita, että kokemukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen ja näkemyksenikin ovat tietysti vain omia.

VidaXL luotettavuus

VidaXL:n historian voi nähdä juontavan vuoteen 2006, ja ensimmäisen varsinaisen oman verkkokaupan sen perustajat perustivat vuonna 2008. Nykyään VidaXL:llä on kattavasti kansainvälistä toimintaa ja yli 1 000 työntekijää. Yrityksen tausta on siis vahva. Tuossa mielessä VidaXL:ää voi pitää luotettavana yrityksenä. Mene nyt VidaXL:lle.

VidaXL valikoima ja hinnat

VidaXL vaikuttaa keskittyneen erityisesti huonekaluihin sekä muihin kotiin mahdollisesti hankittaviin asioihin. Kaupasta voi kuitenkin ostaa myös tavaroita esimerkiksi puutarhaan ja liikuntaa varten. Iso osa VidaXL:n myymistä tuotteista on sen oman brändin alla myytäviä. Tarjolla on kuitenkin myös muiden yritysten tuotteita. Tarjolla ei kuitenkaan tyypillisesti vaikuttaisi olevan isojen tunnettujen brändien tuotteita. Esimerkkinä voi mainita, että Niken urheiluvarusteita ei näyttäisi olevan ollenkaan myynnissä.

VidaXL:n hinnoittelu on mielestäni keskimäärin OK. Jotkin tuotteet tuntuvat melko hintavilta, mutta toisaalta sitten vaikuttaisi siltä, että ainakin jos jaksaa selata valtavaa valikoimaa jonkin aikaa, niin voi eteen tulla hintojen suhteen kivalta löydöltä vaikuttavia tuotteita. Mene nyt VidaXL:lle.

Tuotteiden kuvaukset ja laatu

Ainakin monet VidaXL:n huonekalut vaikuttavat vaativan kokoamista. Mielestäni VidaXL voisi viestiä tuosta vähän näkyvämmin. Yksi tapa voisi olla se, että VidaXL lisäisi tuotekuviin kuvan siitä, miltä tuote näyttää siinä vaiheessa, kun sitä ei ole vielä koottu. Itse en ainakaan muistaakseni ole nähnyt yhtään tuollaista kuvaa.

VidaXL:n tuotteiden laatu vaikuttaa siltä, että se ei ole keskimäärin mitään luksuspriimaa. Tietysti en tiedä oliko huippulaadukkuuden odottaminen edes monen syy siihen, miksi he harkitsevat VidaXL-verkkokauppaa. Lisäksi on toki isoa tuotekohtaista vaihtelua siinä, miten paljon tuote voi käytännössä poiketa laadukkaasta. Tarkoitan tuolla sitä, että vaikkapa jokin paljon kokoamista vaativa hylly saattaa olla helposti laadultaan heikompi kuin vaikkapa jumppapallo.

Tuotteiden laadun arvioimisessa voisi auttaa se, jos VidaXL antaisi tietyn tuotteen ostaneille asiakkaille mahdollisuuden jättää tuotteesta sanallisia arvioita tai vähintään antaa niille pisteytys. Valitettavasti kumpikaan noista ei vaikuttaisi ainakaan tätä kirjoittaessani olevan mahdollista.

Toimitukset ja postikulut

VidaXL ilmoittaa toimitusajat arkipäivinä. Tyypillistä voi olla esimerkiksi se, että arvioidun toimitusajan haarukassa saattaa olla 8 arkipäivää. Eli käytännössä vähintään 10 päivää, kun ottaa huomioon viikonlopun. Toimitusajoista voi mielestäni päätellä sen, että VidaXL ei lähetä tuotteita Suomesta. Moneen muuhun verkkokauppaan verrattuna VidaXL:n toimitusajat ovat melko pitkiä. Toisaalta tuota paikkaa varsin hyvin se, että kaikki tuotteet vaikuttaisivat olevan saatavilla ilman toimituskuluja. Varsinkin vaikkapa jonkin ison huonekalun kohdalla tuo voi tarkoittaa merkittävää säästöä joihinkin muihin verkkokauppoihin verrattuna.

VidaXL palauatukset

Kertomansa perusteella VidaXL tarjoaa maksuttoman palautuksen 30 päivän ajan siitä, kun olet saanut tuotteen. Tuo vaikuttaa ihan reilulta systeemiltä ja antaa mielestäni riittävästi aikaa arvioida esimerkiksi sitä, onko saatu tuote hinta-laatusuhteeltaan riittävän hyvä omaan makuun.

Maksutavat, osamaksu voi olla mahdollinen

VidaXL:n maksutavat ovat pääosion varsin tavalliset, eli esimerkiksi luottokortit. Monia saattaa kuitenkin ilahduttaa se, että maksutapana on tarjolla myös Klarna. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että VidaXL:n tuotteista voi olla mahdollista maksaa myös osamaksulla. Ainakin mikäli tekee isompaa shoppailua VidaXL:n kaupassa, niin voi tuo olla varsin tervetullutta.

VidaXL huutokaupat

Mielestäni yksi erityisen kiva juttu VidaXL:ssä on se, että he tarjoavat perinteisen verkkokaupan lisäksi myös huutokauppoja. Niitä tosin voisi olla enemmänkin.

VidaXL+

VidaXL:llä on kivalta vaikuttava kanta-asiakasjärjestelmä, johon liittymällä voi saada heti pisteitä. Kerättyjen pisteiden avulla voi saada alennusta tuotteista.

VidaXL myymälä?

VidaXL vaikuttaa listanneen Tori.fi-kauppapaikkaan myyntiin tuotteita sellaisilla profiilitiedoilla, joista voisi ehkä päätellä, että VidaXL:llä on myymälä Helsingin keskustassa. En kuitenkaan löytänyt tietoa tuollaisesta. Oletan siis, että VidaXL:llä ei ainakaan tätä kirjoittaessani ole myymälää Helsingissä eikä muuallakaan Suomessa.

Yhteenveto VidaXL kokemuksista ja tiedoista

VidaXL voi olla ihan hyvä valinta verkkokaupaksi ainakin, jos aikoo tehdä jotain heräteostoksia, jotka eivät ole valtavan tärkeitä itselle. Mikäli olettaa, että VidaXL olisi tuotteiden suhteen vaikkapa samanlainen kauppa kuin Vepsäläinen tai Stockmann, niin voi pettyä. Toki ainakin Vepsäläisessä taitavat hinnatkin olla monesti melkoisesti korkeampia kuin VidaXL:n verkkokaupassa saman kategorian tuotteille. Mene nyt VidaXL:lle.

VidaXL droshipping – myy vidaXL tuotteita

Dropshipping on tapa tehdä verkkokauppaa niin, että myy jonkun muun postittamia tuotteita. VidaXL tarjoaa mahdollisuuden tehdä ainakin joillakin sen tuotteilla dropshippingiä. Jos etsit keinoa hankkia lisätuloja, niin voi tuo olla ihan harkitsemisen arvoista. VidaXL:n dropshipping-palvelun nimi on DropshippingXL. Sen käyttäminen maksaa 30 euroa kuukaudessa. Rekisteröityminen palveluun ja siitä maksaminen on kokemusteni perusteella helppoa. Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tuotteita ei pääse myymään heti, vaan sen sijaan VidaXL haluaa tehdä jonkin tarkistuksen ensin. Avaa nyt DropshippingXL-tili.

Haluatko shoppailla VidaXL-verkkokaupassa? Mene nyt VidaXL:lle.