Virtuaalinen luottokortti – Mobiililuottokortti jopa käytännössä heti

Virtuaalinen luottokortti tarkoittaa luottokorttia, joka toimii tyypillisesti puhelimeen asennetun sovelluksen avulla, sen sijaan että se olisi perinteiseen tapaan fyysinen, tyypillisesti muovinen luottokortti. Joskus tällaisesta kortista käytetään myös termiä mobiililuottokortti. Virtuaaliset luottokortit voivat olla myös käytettävissä esimerkiksi älykellon ja tabletin kautta, mutta virtuaalisen luottokortin käyttäminen puhelimen kautta on paljon tavallisempaa. Jotkin virtuaalisia luottokortteja tarjoavat rahoituslaitokset saattavat tarjota sen rinnalle myös perinteisen luottokortin. Tällä sivulla on esimerkiksi suositeltuna erityisen nopeasti saatavilla olevia virtuaalisia luottokortteja. On tyypillistä, että virtuaalisia luottokortteja tarjoavat tahot ovat toteuttaneet kortin jonkin yhteistyökumppanin kanssa. Erittäin tyypillisesti joko Visan tai Mastercardin kanssa.

Virtuaalinen luottokortti nopeasti

Kortti:Kuvaus:
SweepBank MastercardEnintään 8 000 euron luottorajan omaava virtuaalinen luottokortti. Tämä voi olla jopa virtuaaliseksi luottokortiksi saatavilla poikkeuksellisen nopeasti ja helpolla hakemuksella. Korotonta maksuaikaa jopa 60 päivää, mutta korottomuus ei koske esimerkiksi kortilta pankkitilille tehtyjä siirtoja. Ei kuukausi- eikä vuosimaksuja. Hae nyt korttia.
Morrow Bank MastercardLuottoraja enintään 10 000 euroa. Korotonta maksuaikaa enintään 50 päivää. Mukavalta vaikuttava bonusjärjestelmä ja mahdollisuus ilmaiseen matkavakuutukseen, jos korttia käyttää matkailun maksamiseen. Ei kuukausi- eikä vuosimaksuja. Morrow Bank on entinen Komplett Bank, eli vaikka Morrow Bank ei olisi nimenä tuttu, niin ei kyseessä ole varsinaisesti uusi rahoituslaitos. Hae nyt korttia.
Lainasto VisaLuottoraja voi olla enintään 3 000 euroa, mutta alussa enintään 500€. Ei vuosimaksua, mutta ei myöskään korotonta maksuaikaa. Hae nyt korttia.

Virtuaalisen luottokortin mahdollisia etuja:

  • Voi saada käyttöön käytännössä heti. Joskin aina korttia ei välttämättä saa heti käyttöön, vaikka se myönnettäisiinkin.
  • Monesti anteliaita etuja verrattuna perinteisiin luottokortteihin.
  • Virtuaalisen luotokortin omistajalle voi olla tarjolla myös muita erityisen helppokäyttöisiä talouspalveluita siltä rahoituslaitokselta, jolta kortti on.

Virtuaalisen luottokortin mahdollisia heikkouksia:

  • Kynnys käyttämiseen voi madaltua liiaksi verrattuna perinteiseen luottokorttiin.
  • Korot ovat monesti korkeampi kuin perinteisissä luottokorteissa. Välttämättä noin ei kuitenkaan ole. On kuitenkin suositeltua yrittää maksaa lasku korottoman maksuajan puitteissa, jos sellainen on tarjolla.

Mistä termi ”mobiililuottokortti” mahdollisesti tulee?

Mobiili on sana, joka liitettiin aiemmin varsinkin matkapuhelimiin. Mobiili kuvaa liikkuvuutta. Matkapuhelimet olivat luonnollisesti lankapuhelimiin verrattuna iso askel puhelimessa puhumisen liikkuvuuden suhteen. Voi nähdä, että tämä muodostaa taustan termille mobiililuottokortti, jonka toinen osa tulee luonnollisesti siitä, millainen maksuväline on pohjimmiltaan kyseessä.

Digitaalinen luottokortti vai jatkuva joustoluotto?

Jatkuva joustoluotto tarkoittaa lainamuotoa, jossa henkilöllä on lainatili, jolta voi luottorajan puitteissa nostaa jopa useasti lainaa pankkitilille ja sitten käyttää tuota nostettua lainaa esimerkiksi ostoksia varten. Digitaalisella luottokortilla ja jatkuvalla joustoluotolla on siis rahan käyttämisen näkökulmasta selkeästi enemmän yhtäläisyyksiä kuin digitaalisella luottokortilla ja kertalainalla.

Hyvän digitaalisen luottokortin etu jatkuvaan joustoluottoon verrattuna on varsinkin se, että ensin mainittu voi tyypillisestä tarjota korotonta maksuaikaa, kun taas jälkimmäinen sitä harvoin tarjoaa. Mikäli käytetyt määrät rahaa ovat samat digitaalisen luottokortin ja jatkuvan joustoluoton välillä, niin ovat myös korkoprosentit tyypillisesti varsin samanlaisia. Jos tarvitsee lainaa pidemmäksi ajaksi, niin voi olla mahdollista löytää korkoprosentin suhteen jopa paljon edullisempi vaihtoehto noille.

Jatkuvan joustoluoton etuna verrattuna digitaaliseen luottokorttiin voi pitää varsinkin sitä, että sitä voi olla vaikeampi käyttää niin sanotusti turhaan. Virtuaalisen luottokortin helppous on myös sen eräänlainen riski tuosta näkökulmasta. Toisaalta, jos virtuaalista luottokorttia käyttää järkevästi, niin voi helppouden myös ehdottomasti nähdä etuna. Mielestäni valinta jatkuvan joustoluoton ja digitaalisen luottokortin välillä riippuukin lähinnä siitä, että pystyykö luottamaan siihen, että käyttää virtuaalista luottokorttia järkevästi.

Muuta sisältöä tällä sivustolla liittyen luottokortteihin:

Virtuaalinen luottokortti yritykselle? Kokemusteni perusteella Qred voi tarjota virtuaalisen ja perinteisen luottokortin. Lue lisää Qredistä.