Virustorjunta puhelimeen – iPhone tai Samsung virustorjunta tai tietoturvaohjelmisto

Tyypillisen modernin kännykän virussuoja on jo itsessään varsin hyvä. Noin on varsinkin, jos kyseessä on iPhone. Tuosta syystä olen sitä mieltä, että jos ostaa virustorjunnan puhelimeen, niin kannattaa joko ostaa A) tietoturvaohjelmisto, joka sisältää muutakin mahdollisesti tietoturvan suhteen hyödyllistä kuin itse virustorjunnan tai B) ostaa verrattain edullinen, mutta erityisen hyvä virustorjunta. Tällä sivulla on suositeltuna vaihtoehtoja, oli valintasi sitten A tai B.

Huomaathan, että virustorjunnat ja muut tietoturvaominaisuudet eivät välttämättä toimi kaikilla puhelimilla. Nettisivustojensa perusteella molemmat tällä sivulla suositellut yritykset tarjoavat 30 päivän rahat takaisin -takuun. Suosittelen hyödyntämään sitä, jos käy ilmi, että ostettu tuote ei toimi laitteellasi.

Kattava tietoturva puhelimeen

F-Secure myy käsittääkseni jopa erittäin hyvää virustorjuntaa. Sen Total-paketti sisältää virustorjunnan lisäksi myös muita tietoturvaominaisuuksia kuin virustorjunnan. Hinta pelkkään virustorjuntaan verrattuna on melko hillitysti korkeampi, eli F-Securen nettisivustolla olevien alennuksien myötä ensimmäinen vuosi/laite 39,99€ vs. 59,99€. F-Secure Total sisältää myös VPN:n, mutta omalla iPhonellani se ei kyllä toiminut kunnolla. Voi olla, että se toimii Samsungilla paremmin tai jopa jollain muulla iPhone-malilla.

F-Securen tietoturvaohjelmiston pitäisi noin muuten toimia moderneilla iPhoneilla ja Samsungin puhelimilla. Tyypilliset iPhonet käyttävät iOS-käyttöjärjestelmää ja tyypilliset uudet Samsungit Android-käyttöjärjestelmää. Osta nyt F-Secure Total.

Virustorjunta iPhonelle tai Samsungille vuodeksi 14,99€

Näkemieni testitulosten perusteella Bitdefender tarjoaa jopa todella hyvää virustorjuntaa. Ainakin tuo huomioiden sen hinnoittelua iPhoneille ja esimerkiksi Samsungin uusille puhelimille tarkoitetun virustorjunnan suhteen voi pitää varsin hillittynä. Hinta on nimittäin ensimmäiseksi vuodeksi tätä kirjoittaessani 14,99€/laite. Uusimishinta on 24,99€. Myös Bitdefenderiltä on mahdollista ostaa pelkän virustorjunnan sijaan kattavampi tietoturvaohjelmisto. Osta nyt Bitdefenderiltä.

Paraskaan virussuoja ei suojaa kaikelta: Puhelimet eivät siis lähtökohtaisesti ole yhtä alttiitta viruksille kuin esimerkiksi tietokoneet. Voi kuitenkin olla hyvä muistaa se, että edes paras mahdollinen virustorjunta ei ainakaan lähtökohtaisesti pysty suojaaman kaikilta mahdollisista tietoturvauhilta. Virustorjunta kannattaakin siis mielestäni lähinnä ajatella tapana saada hieman lisää turvaa, mutta ei kuitenkaan niin paljon, että edes sitä käyttäessä voi tehdä kännykällä tietoturvan näkökulmasta mitä tahansa.

Tämän sivun tiedot perustuvat omiin kokemuksiini ja ymmärrykseeni. Mainitut palvelut voivat tehdä muutoksia tarjontaansa.