VPN-yhteyden käyttäminen suoratoistoa varten

Vaikka VPN-yhteyden käyttämisellä voikin olla hyötyjä myös esimerkiksi tietoturvan näkökulmasta, niin käyttää moni VPN-palveluita erityisesti suoratoistopalveluiden maarajoitusten kiertämiseen, eli siis esimerkki siihen, että saa Suomesta käsin pääsyn jenkki-Netflixin valikoimaan. Luonnollisesti kuitenkaan kaikki VPN-palvelut eivät ole yhtä hyviä suoratoistoa varten. Tämä sivu saattaakin auttaa löytämään esimerkiksi tiettyä suoratoistopalvelua varten parhaan VPN:n

Aiheeseen liittyvä artikkeli, joka on tähän mennessä julkaistu:

Onko VPN-yhteyden käyttäminen maarajoitusten kiertämiseen laillista?

Vaikka Budjetti.fi-sivusto ei luonnollisestikaan voikaan antaa minkäänlaista lainopillista neuvontaa, niin sen varmaankin voi huoletta todeta, että kaiken sen perusteella, mitä tämän sivuston ylläpitäjänä olen lukenut, on VPN:n käyttäminen suoratoistopalveluiden maarajoitusten kiertämiseen täysin laillista.

Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi välttämättä riskitöntä: monet suoratoistopalvelut (tai ehkä oikeammin ne tahot joilta ne ostavat sisältöä) eivät nimittäin tykkää siitä, että maarajoituksia kierretään, ja tuon myötä ne saattavatkin pyrkiä estämään VPN-yhteyksien toimintaa niiden sivustolla.

VPN-yhteyden käyttäjän näkökulmasta tuo voi olla ongelma erityisesti silloin, jos on vaikkapa juuri ostanut kolmen vuoden VPN-tilauksen, ja sitten suoratoistopalvelu onnistuu estämään sen firman yhteyksien toiminnan, jolta VPN-palvelu on ostettu. Toki on hyvä huomata se, että toisaalta VPN-yhtiöt pyrkivät tekemään aika pitkälti kaiken sen eteen, että niiden palveluiden avulla voi jatkossakin käyttää suoratoistopalveluita. Suoratoistoyhtiöiden ja VPN-palveluiden kisailun voikin ajatella jonkinlaisena Whac-A-Mole -pelinä, jossa suoratoistopalvelu yrittää nuijia VPN-yhtiön alas, ja se sitten taas pyrkii nostamaan päätään.

Vieritä ylös