Webhotelli kokemuksia – Webhotellivertailu, arvostelu 2024

Webhotelli on domainin ohella toinen tärkeä osa siinä, että nettisivusto on saatavilla netissä. Olen käyttänyt varsin montaa webhotellia, ja niihin liittyvien kokemusten myötä on muodostunut kaksi suosikkia, joita erityisesti suosittelen tällä erää. ”Kaksi” varsinkin sen takia, että toista suosittelen niille sivustoille, jotka ovat .fi-verkkotunnuksella ja toista niille verkkosivustoille, joilla on käytössä muu kuin .fi-päätteinen verkkotunnus. Noihin kahteen webhotellin liittyvien kokemusten lisäksi kerron kokemuksistani koskien myös paria muuta webhotellia. Varsinkin jos sinun on kokemuksien lukemisen jälkeen vaikea päättää, mikä olisi itselle paras webhotelli, niin voi alempaa sivulta löytyvä käsiteltyjen webhotellien vertailu olla hyödyllinen.

Zoner kokemuksia: paras webhotelli .fi-tunnuksille

Zoner tarjoaa kokemusteni perusteella varsin helppokäyttöisen ja erityisen nopeasti sekä pääosin luotettavasti toimivan webhotellin. Kerran Zonerin webhotellit olivat suoraan heistä riippumattomasta syystä johtuen vaikeuksissa, ja tuolloin Zonerin viestintä asiaan liittyen oli mielestäni erittäin hyvää, josta annan heille paljon plussaa. Myös muuten Zonerin asiakaspalvelu on kokemusteni perusteella tyypillisesti hyvää. Zoneria pyörittää Zoner Oy, joka on sinänsä suomalainen yritys, mutta tuon yrityksen puolestaan omistaa ulkomainen yritys. Zonerin hinnoittelu ei ole maailman halvinta, mutta kuitenkin mielestäni hillittyä verrattuna siihen, mikä hyvän webhotellin todennäköinen hyöty on.

Jos tiedossasi ei ole valmiiksi, että nettisivustostasi tulee valtavan suosittu nopeasti, niin suosittelen valitsemaan Zonerin webhotelleista joko Startin tai Sopivan. Minin kanssa saattavat tulla helpommin rajat vastaan ja Yritys taas saattaa olla monelle ainakin hintaan nähden tarpeeton. Osta nyt webhotelli Zonerilta.

DreamHost kokemuksia: paras webhotelli .com-tunnuksille

Kaikista käyttämistäni webhotelleista olen löytänyt Dreamhostilta helppokäyttöisimmän vaihtoehdon. Tämä palvelu voi siis sopia kokeneiden webhotellien käyttäjien lisäksi korostuneen hyvin myös niin sanotusti aloittelijoille. Dreamhostin webhotelleista omat kokemukseni ovat Dreampress-vaihtoehdosta ja kokemukset ovatkin loistavia, niin esimerkiksi nopeuden kuin luotettavuuden suhteen.

Yksi hieman harvinaisempi kiva juttu tuossa Dreampress-webhotellissa on se, että siitä voi halutessaan maksaa vuosilaskutuksen sijaan kuukausilaskutuksella. Kaikki webhotelleja tarjoavat tahot eivät mahdollisista kuukausimaksamista. Voi tosin olla hyvä huomata se, että vuosilaskutus tuo Dreampressin tapauksessa mukavasti alennusta kuukautta kohden laskettuun hintaan, jos käyttää webhotellia tasan vuoden. Lisäksi vuosilaskutuksen valitsemalla voi saada ilmaisen verkkotunnuksen. Toisin kuin ylempänä mainittu Zoner, Dreamhost ei tarjoa mahdollisuutta rekisteröidä .fi-verkkotunnuksia. Com-tunnuksien lisäksi Dreamhostilla voi rekisteröidä myös .net-tunnuksia ja monia muita. Osta webhotelli Dreamhostilta.

Hostinger kokemuksia: pitkään tilaukseen valmiina oleville

Hostingerilla webhotellien hinta kuukautta kohden riippu todella paljon siitä, miten pitkän tilauksen valitsee: kuukautta kohden lasketusta hinnasta voi saada yli 75% alennuksen, jos valitsee peräti neljän vuoden tilauksen kuukausitilauksen sijaan. Lisäksi pitkällä tilauksella voi esimerkiksi saada lisää käyttöaikaa kaupan päälle ja verkkotunnuksen ilmaiseksi. Ennen kuin valitsee pitkän tilauksen kannattaa olla varma siitä, että aikoo pyörittää verkkosivustoaan pitkäjänteisesti ja että valittu webhotelli on sopiva myös pitkällä aikavälillä. Kokemukseni Hostingerin webhotellista voi summata sanomalla ”ihan hyvä” – ei mitään erityisen loistavaa, mutta ei isompaa moitittavaa. Osta webhotelli Hostingerilta.

OVH kokemuksia: aiempi suosikki

Olin aiemmin sitä mieltä, että OVH tarjoaa jopa loistavan hinta-laatusuhteen webhotelleita. Valitettavasti kuitenkin he ovat lakkauttaneet erittäin hyväksi osoittautuneen suomenkielisen asiakaspalvelun ja lisäksi kokemusteni perusteella voi olla niin, että jos webhotellin kanssa tulee jokin tekninen ongelma, niin siihen liittyen ei saa viestintää. Zonerin webhotellit ovat olleet kokemusteni perusteella nopeita ja varsin helppokäyttöisiä.

Webhotellien vertailu

Webhotelli:Hinta vuodeksi alkaen:Arvostelu:
Zoner StarttiNoin 70€Melko helppo käyttää ja jopa erittäin nopea, hyvä asiakaspalvelu. Voi pitää .fi-tunnuksia rekisteröitynä. Pisteet: 9.25/10.
DreamHost DreamPressNoin 250€Todella helppo käyttää ja muutenkin erittäin hyvä webhotelli. Hinta saisi olla halvempi. Ei voi pitää .fi-tunnuksia rekisteröitynä. Pisteet: 9/10.
Hostinger SingleNoin 45€Voi olla hyvä valinta verrattain edullisen webhotellin rajatuksi ajaksi haluaville. Voisi olla hieman helpompi käyttää ja nopeampi. Ei voi pitää .fi-tunnuksia rekisteröitynä. Pisteet: 8/10.
OVH PersonalNoin 35€Muuten hyvä, mutta jos tulee ongelmia webhotellin kanssa, niin voi olla vaikea saada apua ja neuvontaa. Voi pitää .fi-tunnuksia rekisteröitynä. Pisteet: 7/10.

Zoner ja Hostinger tarjoavat ainakin tätä kirjoittaessani ensimmäistä vuotta varten mukavan alennuksen verrattuna uusimishintoihin. Hostingerilta on mahdollista saada webhotelli kuukautta kohden lasketun hinnan suhteen vielä halvemmalla, jos valitsee vuoden tilauksen sijaan kahden, kolmen tai peräti neljän vuoden tilausjakson. Kaikkien noiden tapauksessa tilaus pitää maksaa kerralla alussa, joka tietysti tarkoittaa sitä, että alussa maksettava summa on lähtökohtaisesti sitä isompi, mitä pidempi tilausjakso on. Noin siis vaikka pidempi tilausjakso alentaa €/kk-hintaa. Arvostelun pisteytyksessä hintanäkökulma on tasapuolisuuden vuoksi otettu huomioon erityisesti ensimmäisen vuoden hinnan perusteella.

Mitä webhotelli tarkoittaa?

Webhotelli on se varsinainen asia, jossa verkkosivusto sijaitsee. Se on siis eräänlainen digitaalinen koti verkkosivustolle. Verkkotunnuksen voi puolestaan ajatella ohjeina, joita seuraamalla pääsee tuohon digitaaliseen kotiin.

Myös esimerkiksi tämä sivu tällä sivustolla saattaisi kiinnostaa sinua: