Wix verkkokauppa, kokemuksia – Wix hinnasto

Wix on palvelu, jota voi käyttää verkkosivuston tai verkkokaupan perustamiseen. Olen kokeillut Wixiä, joten jaan tällä sivulla Wix kokemuksiani. Lisäksi sivulla on Wixin hinnasto tätä kirjoittaessani ja kolme vaihtoehto sitä tilannetta varten, että Wix ei miellytä itseä.

Wix kokemuksia

Wixin kanssa pystyi rakentamaan verkkokaupan todella nopeasti. Olen kokeillut montaa eri verkkokauppa-alustaa ja luulen, että Wix oli nopein tapa tehdä verkkokaupalle pohja. Verkkokauppa ei muistaakseni ollut designiltaan, mitenkään erityisen näyttävä, mutta kuitenkin ihan OK. Mikäli olisin pyörittänyt verkkokauppaa englanniksi, niin olisin saattanut tehdä sen Wixin kanssa. Kuitenkin verkkokaupan ollessa suomeksi ohjelma alkoi bugittamaan verkkokaupan designia tavalla, josta totesin, että en kyllä pystyä laittamaan tätä verkkokauppaa potentiaalisten asiakkaiden nähtäville. Siinä olivat Wix kokemukseni.

Wixin hinnasto

Nettisivuja varten: VIP 29€/kk – Unlimited 17€/kk – Combo 10€/kk – ”Yhdistä domain” 5,5€/kk.

Verkkokauppaa varten: Business VIP 44€/kk – Business Unlimited 30€/kk – Business Basic – 20€.

Lisäksi suurille asiakkaille voi olla räätälöity hinta. Kokemukseni Wixin hintojen kanssa on se, että jos ei tee tilausta normaalilla hinnalla, niin saattavat he alkaa ehdottamaan aika aktiivisesti tilausta alennettuun hintaan.

Vaihtoehdot Wixille

Kokemusteni perusteella paras ohjelma verkkokaupan perustamiseen on Shopify. Se tarjoaa tätä kirjoittaessani ensimmäiset 3 päivää ilmaiseksi ja sen jälkeen 3 kuukautta hintaan 1€+verot/kuukausi. Kokeile Shopifyita ilmaiseksi.

Niin sanotuista kotisivukoneista vahvin suositukseni on Squarespace. Kokemukseni siitä ovat olleet jopa todella hyviä. Sen käyttäminen on nimittäin todella helppoa ja sillä voi tehdä nopeasti mukavalta näyttävän nettisivuston. Squarespace tarjoaa uusille asiakkaille 14 päivää ilmaista kokeiluaikaa ja sen kotisivukone maksaa halvimmillaan vuoden tilauksella 11€+verot/kuukausi ja kuukausitilauksella 15€+verot/kuukausi. Squarespacella voi perustaa myös verkkokaupan, mutta se on kalliimpaa. Kokeile Squarespacea ilmaiseksi.

Mikäli hyvä kotisivukone kiinnostaa, mutta Squarespace tuntuu liian kalliilta, niin voi potentiaalinen vaihtoehto olla Hostingerin kotisivukone. Se maksa vuoden tilauksella alle 5€/kk ja on mielestäni helppokäyttöinen ja varsin hyvä. Kuukausitilauksella Hostingerin kotisivukone maksaa yli 17€/kk, joten ero kuukautta kohden lasketussa hinnassa on iso. Hostingerin kotisivukone sopii myös verkkokaupan rakentamiseen. Avaa nyt Hostinger-tili.