WooCommerce-verkkokauppa, hinta – WordPress-verkkokauppa

WooCommerce on lisäosa WordPress-julkaisualustalle. Asentamalle WooCommercen WordPressin päälle voi perustaa helposti verkkokaupan. Mutta mitä WordPressin ja WooCommercen käyttäminen maksaa ja onko niiden yhdistelmä ylipäätänsä hyvä valinta verkkokaupan perustamiseen?

WordPress+WooCommerce kustannukset

Jotta voi käyttää ensin WordPressiä, joudut käytännössä ostamaan webhotellin WordPress-sivustollesi. Niitä on jopa todella eri hintaisia. Itse tykkään ainakin tätä kirjoittaessani eninten DreamHostin WordPress-webhotellista, joka maksaa vuositilauksella noin 20 euroa kuukautta kohden ja kuukausitilauksella jonkin verran enemmän. Tykkään kyseisessä webhotellissa esimerkiksi siitä, että se on tuntunut olevan luotettava ja mahdollistavan nettisivuston nopean latautumisen. Hieman yleisemmällä tasolla voi mainita, että DreamHostin hallintapaneeli on mielestäni todella selkeä.

Vaikka tuo kuvattu DreamHostin webhotelli onkin mielestäni jopa loistava valinta WordPress-nettisivustolle, niin on mahdollista saada myös kuukautta kohden lasketulta hinnaltaan huomattavasti halvempi nettihotelli WordPress-sivustolle. Varsinkin jos on valmis ostamaan kerralla pidemmän tilauksen. Tuo voi tietysti olla siinäkin mielessä ihan järkevää, että verkkokaupan perustaminen ei hyvin mahdollisesti tuo isoja tuloja heti alkuvaiheessa. Jos haluat jopa selkeästi DreamHostia halvemman webhotellin WordPress-sivustollesi, niin voi Hostinger olla hyvä valinta.

Hostingerin ja DreamHostin mahdollinen huono puoli suomalaisesta näkökulmasta voi olla se, että kyseisissä palveluissa ei välttämättä voi pitää rekisteröitynä .fi-verkkotunnusta. Mikäli haluat käyttää .fi-verkkotunnusta verkkokauppaasi varten, niin voi hyvä valinta olla Zoner. Sekään ei ole ainakaan valtavan kallis ja on pääosin kokemusteni perusteella hyvä palvelu.

Eli siis, ensimmäinen kustannus siitä, jos haluat WooCommerce-kaupan tulee webhotellista. Sanotaan nyt vaikka, että se maksaa enintään 25 euroa/kuukausi, eli maksimissaan 300 euroa vuotta kohden.

Samalla kun hankit webhotellin voi olla hyvä hankkia verkkotunnus kaupallesi, jos et vielä omista sitä. Mikäli rekisteröit uuden verkkotunnuksen, niin pitää siitä maksaa rekisteröintimaksu. Se on samalla ensimmäisen vuoden vuosimaksu. Tuon jälkeen pitää aina maksaa jokaista vuotta kohden vuosimaksu. Kerralla pitäisi pystyä maksamaan useampi vuosi.

Verkkotunnuksen vuosimaksu voi vaihdella hieman sen perusteella, minkä päätteen verkkotunnus omaa ja mitä palvelua käytät verkkotunnuksen säilyttämiseen. Yli 30 euroa vuotta kohden verkkotunnuksesta ei kuitenkaan normaalisti pitäisi joutua maksamaan. Jotkin webhotelleja tarjoavat palvelut myös antavat verkkotunnuksen ensimmäiseksi vuodeksi ilmaiseksi. Mutta sanotaan nyt taas, että kuluja tulee realistinen maksimi eli 30 euroa/vuosi. Nyt vuosikustannukset ovat yhteensä 330€/vuosi.

Kun webhotelli ja verkkotunnus on hankittu, niin voit asentaa WordPressin webhotelliin. Monet hyvät webhotellit tarjoavat niin sanotun yhden klikin asennuksen, jonka ansiosta asennus on jopa todella nopeaa ja helppoa. WordPress itsessään on ilmainen, eli sen asentamisesta ja käyttämisestä ei tule lisäkuluja.

Kun WordPress on asennettu, niin voit asentaa sen päälle WooCommercen. Sen voi tehdä, kun menee WordPressin hallintapaneelissa Lisäosat -> Lisää uusi ja etsii WooCommerce. Myös WooCommerce on itsessään täysin ilmainen, eli sen asentaminen ei aiheuta lisäkuluja. Kokemusteni perusteella asentaminen on myös helppoa.

WooCommercelle on olemassa ilmaisen kauppateemoja, eli sellaistakaan ei ole pakko maksaa. Mikäli kuitenkin tulet siihen tulokseen, että haluat ostaa WooCommercelle maksullisen teeman, koska esimerkiksi koet sellaisen miellyttävämmäksi, niin pitäisi olla todella hyvät mahdollisuudet selvitä alle 100€/vuosi kustannuksella. Mutta, jos nyt sanotaan, että siitä tulee maksettavaa juurikin 100€/vuosi, niin ollaan nyt siinä tilanteessa, että kustannukset ovat yhteensä 430€/vuosi.

Sitten päästäänkin mahdollisesti isoimpaan kustannukseen. Nimittäin maksupalveluun. Monet suomalaiset taitavat pitää Paytrailista-maksupalveluna, niin sitä voi käyttää esimerkkinä. He ovat myös mukavan avoimia hinnoittelunsa suhteen. Ainakin tätä kirjoittaessani Paytrailin halvin maksutaso maksaa kiinteältä hinnalta 14,90€+alv 24%/kk, eli 18,476€/kk. Tuon halvimman maksutason ongelma on kuitenkin se, että sillä Paytrail ottaa melkoisen ison prosenttiosuuden jokaisesta myynnistä ja sen päälle vielä kiinteän palkkion. Mikäli siis luulet saavasi edes kohtuullisen paljon myyntiä aikaan, niin voi olla hyvä valinta ottaa Paytrailin M-maksutaso.

Kyseisen maksutason valitsemalla pankkimaksuista otetaan nimittäin vain kiinteä 0,5€ maksu tapahtumaa kohden. Esim. korttimaksuista otetaan valitettavasti tälläkin maksutasolla myös prosenttiosuus. Tämä M-taso maksaa 59€+alv 24%/kk, eli 73,16€/kk, joka tekee vuodessa 877,92€. Tuon myötä tässä vaiheessa vuoden pakolliset kokonaiskustannukset ovat 1307,92€/vuosi.

Tuossa ovatkin sitten käytännössä pakolliset maksut siitä, että voi pyörittää WooCommerce-verkkokauppaa. Mikäli haluaa laskea tuohon päälle kustannuksia esimerkiksi varaston hankkimisesta, postituksista ja maksujen käsittelystä, niin voi sen toki tehdä. Ison osan tuosta pitäisi kuitenkin olla vähintään +-0 toimintaa, kun ottaa huomioon sen, että kulujen syntyminen ainakin alkuperäisen varaston hankkimisen jälkeen vaatii myyntiä. Ja verkkokaupan käyminen myös ilman omaa varastoa on täysin mahdollista, kiitos niin sanotun dropshipping-verkkokaupan, jota voidaan kutsua myös suoratoimitukseksi.

WooCommerce verkkokaupan hinta, yhteenveto

  • Webhotelli enintään 300€/vuosi
  • Verkkotunnus enintään 30€/vuosi
  • WordPressin käyttäminen 0€/vuosi
  • WooCommercen käyttäminen 0€/vuosi
  • Maksullinen teema kaupalle enintään 100€/vuosi
  • Paytrail-maksupalvelu 877,92€/vuosi

Yhteensä: 1307,92 euroa vuotta kohden. On varsin mahdollista, että Paytrail muuttaa jossain vaiheessa hintojaan.

Onko WooCommerce-verkkokauppa hyvä valinta?

Mikäli haluaa perustaa verkkokaupan, niin on WooCommerce mielestäni siihen ainakin yksi parhaista ohjelmista. WooCommercen etuna voi pitää varsinkin sitä, että sen avulla pystyy kehittämään kauppaansa mahdollisesti tarkemmin kuin ainakin monien perinteisemmässä muodossa olevien verkkokauppa-alustojen kanssa. Ne saattavat olla rajoittavampia sen suhteen, miten kauppaa voi muokata. WooCommerce ei omien kokemusteni perusteella ole erityisen vaikea ohjelma verkkokaupan rakentamiseen, mutta jos haluat päästä helpommalla, niin voivat esimerkiksi Squarespace ja Shopify olla parempia valintoja.

Olen käyttänyt Squarespacea perinteisen nettisivujen kanssa puuhasteluun ja sen perusteella sanoisin, että se voi olla jopa todella helppo ohjelma verkkokaupan rakentamiseen. Shopify puolestaan on hyvä yhdistelmä helppoutta ja ominaisuuksia. Shopifyin erikoisvahvuutena on vielä se, että sille on olemassa aivan valtava valikoima lisäosia, joita asentamalla voi yrittää tehdä kaupastaan todella hyvän.

Squarespace tarjoaa tätä kirjoittaessani 14 päivää ilmaista kokeiluaikaa ja Shopify puolestaan 3 päivää ilmaista ja ensimmäiset 3 kuukautta hintaan 1€+verot/kuukausi. Mikäli siis et ole vielä tehnyt päätöstä sitä, että haluat perustaa WooCommerce-verkkokaupan, niin voi olla ihan hyvä idea ensin testata Squarespacea ja Shopifyita. Kokeile nyt Squarespacea tai jos haluat, niin kokeile Shopifyita. Ja mikäli olet varma, että haluat WooCommerce-verkkokaupan, niin haluat ehkä ostaa DreamHostin webhotellin tai esimerkiksi Zonerin webhotellin.

Aiheeseen liittyvää tällä sivustolla: