WordPress-verkkokauppa – 2 hyvää ja halpaa tapaa perustamiseen

Mikäli haluaa perustaa järkevän verkkokaupan mahdollisimman halvalla, niin voi WordPress-verkkokauppa olla hyvä valinta. WordPress-verkkokaupan etuina ovat nimittäin esimerkiksi monesti kattava muokattavuus ja jopa todella edulliset kustannukset.

WordPress-verkkokaupat toimivat sillä periaatteella, että ilmaiselle WordPress-julkaisujärjestelmälle asennetaan verkkokauppaominaisuudet tuova lisäosa tai koodi. Löydät tältä sivulta lyhyet ohjeet WordPress-verkkokaupan perustamiseen kahden eri ohjelman kanssa.

WordPress + WooCommerce – paras vaihtoehto

WooCommerce on ilmainen ja edistynyt nimenomaan WordPressille tarkoitettu verkkokauppaohjelma. On siis helppo todeta, että WooCommerce on ainakin lähes kaikille käyttäjille paras tapa WordPress-verkkokaupan perustamiseen. Alta löydät lyhyet ohjeet siihen, miten perustetaan WordPress+WooCommerce-verkkokauppa, jos aloittaa ns. nollasta.

Ohjeet WooCommerce + WordPress-verkkokaupan perustamiseen

 • 1: Hanki webhotelli ja verkkotunnus. Tarvittaessa löydät tältä sivulta suositeltuja hyviä ja halpoja webhotelleja.
 • 2: Asenna WordPress-julkaisujärjestelmä omaan webhotellin. Hyvät webhotellit mahdollistavat tämän tekemisen yhdellä klikkauksella. Ja WordPress on siis ilmainen.
 • 3: Avaa asennetun WordPressin hallintapaneeli ja etsi sen kautta WooCommerce-lisäosa.
 • 4: Asenna WooCommerce. Tämän pitäisi onnistua muutamalla klikillä.
 • 5: Ala muokkaamaan verkkokaupasta sellaista, kuin sen haluat olevan.
 • WooCommercea käyttävän WordPress-verkkokaupan hinta: Mikäli ei osta mitään maksullisia lisäosia, niin halvimmillaan alle 50€/vuosi.
 • Vaadittu osaamistaso: Mikäli ei ole käyttänyt ennen WordPressiä, niin kannattaa varautua siihen, että menee ainakin muutama päivä siihen, että oppii käyttämään kunnolla sitä ja WooCommercea.

WordPress + Ecwid

Ecwid on verkkokauppaohjelma, jota voi käyttää omillaan ja monen eri julkaisujärjestelmän kanssa. Yksi niistä julkaisujärjestelmistä, joiden kanssa Ecwid toimii, on WordPress. WordPressin käyttäjän näkökulmasta Ecwidin etuina ovat esimerkiksi se, että se on melko yksinkertainen ja se, että sillä on ilmainen ns. maksutaso.

Ohjeet Ecwidin käyttämiseen WordPressin kanssa:

 1. Hanki webhotelli WordPressiä varten ja verkkotunnus.
 2. Avaa Ecwid-tili.
 3. Etsi WordPressin hallintapaneelin kautta Ecwid-lisäosa tai mene Ecwidin nettisivuilla sen omaan hallintapaneeliin.
 4. Jos yhdistät Ecwidin WordPressiin suoraan WordPressin kautta, niin pitäisi integraation tapahtua helposti pari klikillä ja kirjautumalla WordPressin kautta sisään Ecwidille. Mikäli taasen lisäät Ecwidin WordPress-sivustolle sen oman hallintapaneeliin kautta, niin joudut poimimaan sieltä koodin, jonka sitten lisäät WordPress-sivustollesi.

Kustannukset: Parhaimmillaan ilmainen. Vaadittu osaamistaso: Melko matala.

Muutama huomio WordPress-verkkokaupan perustamisesta

 1. Moni verkkohotelleja myyvä palvelu myy erillisiä WooCommercelle tarkoitettuja webhotelleja. Nuo kyseiset webhotellit ovat yleensä kalliimpia kuin ns. tavalliset webhotellit, ja onkin hyvä tietää, että WooCommercea voi lähtökohtaisesti käyttää ihan hyvin jo tavallisen ja edullisen webhotellin kanssa.
 2. Mikäli haluaa hyväksyä esimerkiksi suomalaisten pankkien verkkopankkimaksuja, niin koituu siitä yleensä merkittävästi lisäkustannuksia. Sen sijaan PayPal-integraatio on lähtökohtaisesti mahdollinen ihan vaan myyntiprovikalla.
 3. Sekä WooCommerce että Ecwid on siis mahdollista asentaa jo olemassa olevalla WordPress-sivustolle. Mikäli kuitenkin aiot asentaa verkkokauppaohjelman suositulle verkkosivustolle, niin suosittelen tekemään sen sellaiseen kellonaikaan, jolloin sivustolla ei todennäköisesti ole (paljon) kävijöitä. Tuo ihan siitä johtuen, että jos jotain yllättävää tapahtuu, niin se ei toivottavasti ainakaan häiritse kävijöitä.
 4. WordPress.com ja WordPress.org ovat eri palveluita. Noista WordPress.org on ilmainen. Se on myös se palvelu, johon tällä sivulla on viitattu.