Kulutusluottojen yhdistäminen voi tuoda mukavasti säästöjä ja helpotusta arkeen

Kulutusluottojen yhdistäminen tarkoittaa käytännössä sitä, että otetaan yksi uusi laina, jolla maksetaan valitut nykyiset kulutusluotot pois. Sitten tuota uutta lainaa ja sen korkoja sekä muita kuluja aletaan maksamaan niputettujen kulutusluottojen sijaan. Kulutusluottojen yhdistämisessä voi olla selkeitä etuja. Tärkein niistä on todennäköisesti se, että korkokulut voivat hyvinkin pienentyä.

On nimittäin kokemusteni perusteella niin, että isomman lainan todellinen vuosikorkoprosentti on tyypillisesti matalampi kuin pienempien lainojen. Ja vaikka siis yksittäinen yhdistelyyn käytettävä laina voi euroissa mitaten aiheuttaa enemmän korkoja kuin yksittäinen aiempi kulutusluotto, niin pitäisi sen aiheuttaa yhdistettyjen kulutusluottojen kokonaismäärän suhteutettuna niitä vähemmän. Etuna kulutusluottojen yhdistämisessä voi olla myös se, että se voi tuoda omaan talouden hallintaan enemmän kontrollia, kun muistettavien lainojen eräpäivien määrä vähenee.

Jos kulutusluottojen yhdistämisestä haluaa saada isoimman edun, niin on tärkeätä yrittää löytää edullisin lainan, joka itsen on mahdollista saada tuota tarkoitusta varten. Tuollaisen lainan löytämisessä erittäin kätevä apu voivat olla palvelut, jotka voivat niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että ne voivat yrittää löytää lainatarjouksen jopa melko usealta lainafirmalta. Tuolla tavoin lainafirmat ikään kuin kilpailevat sitä, mikä niistä pystyy tekemään sinulle parhaan lainatarjouksen. Alempana olevaan taulukkoon on listattu mielestäni erityisen hyviä palveluita lainahakemuksen kilpailuttamiseen.

Yhdistä kulutusluotot jopa nopeasti

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikkia listattuja palveluita pystyy kokemusteni perusteella käyttämään nopeasti ja helposti. Lisäksi yksikään niistä ei kokemusteni perusteella veloita siitä, että palvelua käyttää.

Huomioitavaa kulutusluottoja yhdistäessä

Ainakin mikäli halu yhdistää kulutusluotot tulee siitä, että on nykyään vaikea maksaa kulutusluottojen lyhennyksiä, niin voi olla houkutus valita pienin mahdollinen lyhennyserä lainalle, jolla yhdistää kulutusluotot. Noin siis vaikka laina-aika pitenisi jopa todella paljon. Suosittelisin kuitenkin käyttämään tuon suhteen harkintaa.

Onhan toki nimittäin lähtökohtaisesti niin, että mitä pidempi laina-aika on, niin sitä pidemmältä ajalta nostettu laina kerkeää aiheuttamaan lisämaksettavaa korkoa korolle -ilmiön takia. Jos haluat ennen lainatarjoukseen tarttumista tutkia sitä, miten laina-aika voi vaikuttaa maksettavaan kokonaissummaan, niin voi tämän sivuston lainalaskuri olla tuohon tarkoitukseen hyvä apuväline.

Toinen asia, joka kulutusluottoja yhdistäessä on hyvä huomioida, on todelliset vuosikorkoprosentit. Niin niiden kulutusluottojen, jotka haluaisi yhdistää kuin sen lainan, jolla ne haluaisi niputtaa.

Nimelliset ja todelliset vuosikorkoprosentit voivat erota varsin paljon, jolloin on mahdollista, että laina, joka on nimellisen vuosikorkoprosentin suhteen halvempi kuin toinen, on todellisen vuosikorkoprosentin suhteen kalliimpi. Todellinen vuosikorkoprosentti kertoo lähtökohtaisesti lainan kaikki kustannukset, joten sen tarkistaminen on paljon tärkeämpää kuin nimellisen vuosikorkoprosentin.

Jos sinulle tarjotaan lainaa kulutusluottojen yhdistämiseen, niin suosittelen tarkistamaan sen todellisen vuosikorkoprosentin yksitellen suhteessa jokaiseen niistä kulutusluotoista, jotka haluaisit yhdistää. Mikäli nimittäin kävisikin esimerkiksi ilmi, että yhdistelyyn otettavan lainan todellinen vuosikorkoprosentti on halvempi kuin vain kahden kolmesta kulutusluotosta, jotka haluaisit yhdistää, niin voi olla ainakin rahallisesti järkevää jättää halvin kulutusluotto yhdistämättä.

Esimerkki mahdollisista säästöistä

Nyt yksi 5 000 euron kulutusluotto, jonka laina-aika on 2 vuotta ja yksi 12 000 euron kulutusluotto, jonka laina-aika on 3 vuotta. Ensin mainitun kulutusluoton todellinen vuosikorko 15% ja toisena mainitun 11%. Noilla luvuilla tulisi yhteensä maksettavaa 19 961,53€. Mikäli sitten ottaisi 17 000 euron kulutusluoton, jonka todellinen vuosikorko on 10% ja laina-aika 3 vuotta, niin pitäisi siitä maksaa yhteensä takaisin 19747,52€, eli säästöjä tulisi yhteensä hieman yli 214€. Tämän on mielestäni varsin hillitty esimerkki sen suhteen, miten paljon kulutusluotot yhdistämällä voi säästää rahaa. Korkoero yhdistettävien kulutusluottojen ja yhdistelyyn otettavan lainan välillä voi olla jopa paljon isompi. Toki reilu 210 euroakin voi olla varsin mukava säästö melko pienestä työstä, varsinkin kun kulutusluottojen yhdistäminen voi tuoda myös muita etuja. Luvut perustuvat ylempänä viitattuun tämän sivuston lainalaskuriin.