Yhdistä lainat 2023 – Valitse halvin laina lainojen yhdistämiseen

Lainojen yhdistämisessä tarkoitus on se, että kalliin koron lainat maksetaan pois pienen koron lainalla. Tavoitteena on se, että lainojen yhdistämisen jälkeen lainoihin menevä rahamäärä pienenee ja oman talouden hallinta paranee. Jos haluaa löytää mahdollisimman halvan lainan lainojen yhdistämiseen, niin voi olla fiksua valita lainapalveluksi lainahakemuksia kilpailuttava palvelu. Alla noita suositeltuna.

Yhdistä lainat – valitse pienin korko

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Miksi kilpailuttaja on hyvä valinta, kun haussa on halvin laina, jolla yhdistää lainat?

Lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut etsivät lainatarjouksia jopa noin 30 eri lainafirmalta. Tuo on iso hyöty siinä, että voi nopeasti saada tietoonsa sen, miten pienellä korolla lainojen yhdistäminen voi onnistua. Kilpailuttajaa kokeilemalla saatat jopa saada hyvän lainatarjouksen sellaiselta lainafirmalta, josta et edes ollut kuullut ja jolta et siitä syystä edes olisi tiennyt hakea lainaa.

Miten pienen koron lainan lainojen yhdistämiseen voi löytää?

Hieman alle 10% todellisella vuosikorolla varustetun lainan löytämiseen pitäisi olla ihan hyvät mahdollisuudet. Ja jopa tuota pienemmän koron lainan löytäminen on mahdollista, jos etsii isompaa lainaa lainojen yhdistämiseen. Vertailun vuoksi voi todeta, että tyypillisen pikavipin todellinen vuosikorko on noin 30% vuonna 2023. Lainojen yhdistämiseen tarkoitettu laina voi siis olla paljon halvempi kuin pikavipit. Se, miten pienen koron lainan yhdistelyyn voi löytää riippuu erityisesti siitä, mitkä lainafirmat mahdollisesti tarjoavat lainaa yhdistelyyn.

Miltä kilpailuttajalta voi löytää halvimman lainan lainojen yhdistämiseen?

Vuonna 2023 vastaus saattaa hyvinkin olla Omalaina. Tuo johtuu siitä, mitä lainafirmoja Omalaina kilpailuttaa. Omalainan kilpailutus on nimittäin ilmeisesti netin laajin ja kilpailutuksessa voi olla mukana myös ainakin kaksi niin sanottua kivijalkapankkia, eli Aktia ja POP Pankki.

Yhdistä lainat nopeasti

Kilpailuttajista esimerkiksi Omalaina ja Rahalaitos voivat näyttää lainapäätöksiä heti, kun on täyttänyt lyhyehkön lainahakemuksen niiden nettisivuilla. Ja mikäli löydät lainojen yhdistämiseen miellyttävän lainan, niin voi sen saada käyttöönsä jopa samana pankkipäivänä, kun tarjouksen valitsi.

Yhdistä lainat ilman vakuuksia

Yksikään tämän sivun vertailutaulukon paikka ei vaadi lainaa etsivältä henkilöltä vakuuksia. Ja myöskään niiden kilpailuttamat paikat eivät niitä normaalisti vaadi. Lainojen yhdistäminen voi siis tästäkin näkökulmasta olla helppoa ja nopeata.

Myöskään takaajaa ei tarvita

Kilpailutuspalveluiden kautta voi etsiä lainaa myös täysin ilman takaajaa. Ja aivan kuin vakuuksia kohdalla, niin myöskään ne paikat joiden lainaa yhdistämiseen saatetaan tarjota, eivät lähtökohtaisesti vaadi takaajaa.

Myös isot lainasummat ovat mahdollisia

Jokainen tällä sivulla listattu lainapalvelu mahdollistaa vähintään 60 000 euron lainan etsimisen. Kilpailuttajan avulla voi siis onnistua varsin isonkin mittakaavan lainojen yhdistely. Toisaalta lainaa voi hakea huomattavasti vähemmänkin, jos yhdistettäviä lainoja ei ole isoa määrää.

Voit hakea myös pitkää maksuaikaa

Tyypilliselle lainojen yhdistelyyn tarkoitetulle lainalle voi hakea helposti laina-aikaa vähintään 10 vuotta. Pitkä maksuaika voi tietysti auttaa pitämään lainan kuukausierät sopivan pieninä. Toisaalta on hyvä tietää, että jos selkeästi lyhyempi laina-aika riittää, niin voi jokaisen kilpailuttajan kautta hakea laina-aikaa alkaen jo vuodesta. Laina-ajan valinnassa tärkeätä on punninta sen suhteen, miten lainan kuukausierä vaikuttaa omaan talouteen.

Myös muiden luottojen kuin lainojen yhdistäminen on mahdollista

Jos on esimerkiksi kalliita osamaksuja, niin voi olla järkevää hakea sen kokoista lainaa, jolla saa maksettua myös osamaksut pois. Osamaksujen korot ovat monesti yllättävänkin korkeita.

Kannattaako lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistämisen kannattavuus riippuu täysin siitä, millä ehdoilla varustetun lainan saa verrattuna siihen, millaisia lainoja on yhdistämässä. Jos saa pienen koron lainan yhdistelyyn ja yhdistettävät lainat ovat koroiltaan kalliita, niin voi lainojen yhdistäminen olla erittäinkin kannattavaa.

Yhdistä kalliit lainat, voit jättää muut yhdistämättä

Ei ole mikään pakko yhdistää kaikkia lainoja, joita on. Jos on saanut jostain edullisempaa lainaa kuin yhdistelyyn tarkoitettu laina on, niin voi olla hyvä idea jättää tuollaiset lainat yhdistämättä.

Rinnakkaishakija voi olla avain vieläkin halvempaan lainaan

Mikäli etsit kaikista halvinta lainaa lainojen yhdistämiseen ja se on mahdollista, niin kannattaa lainaa todennäköisesti etsiä niin sanotun rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija vastaa lainasta yhteisvastuullisesti päähakijan kanssa. Tuo asia saattaa vakuuttaa lainafirmat siitä, että kannattaa myöntää pienen koron laina yhdistelyyn.

Kuka voi saada lainaa lainojen yhdistämiseen?

Lainafirmoilla on eriäviä käytäntöjä sen suhteen, keille ne myöntävät lainaa. Yleisesti ottaen olisi hyvä, jos ikää on yli 20 vuotta ja tuloja on vähintäänkin kohtuullisesti. On kuitenkin hyvä tietää, että joissakin tapauksissa jopa opiskelija voi saada lainan, jolla yhdistää vanhat lainat. Maksuhäiriömerkintä on lähtökohtaisesti este lainojen yhdistämiselle.

Yhdistä lainat – kokemuksia koottuna

Lainojen yhdistäminen voi auttaa säästämään merkittäviä summia rahaa. Yhdistämällä voi myös merkittävällä tavalla helpottaa omaan talouden hallintaa. Lainojen yhdistäminen ei kuitenkaan ole täysin riskitöntä. Riskinä on nimittäin se, että saattaa ajautua tilanteeseen, jossa on lyhennettävänä yhdistelyyn otettu laina sekä uudelleen itselle nostetut kalliimmat lainat, kuten pikavipit. Tuosta syystä voikin olla hyvä idea pyytää lainakiellot niiltä firmoilta, joiden luotot maksaa pois lainoja yhdistäessään.

Lainan voi jättää ottamatta

Mikäli saat kilpailuttajan avulla lainatarjouksen tai jopa useampia, mutta et miellyttävän halpaa lainatarjousta, niin ei lainaa ole mikään pakko ottaa. Mikäli yksikään yhden kilpailuttajan kautta löydetty lainatarjous ei miellytä, niin voi olla hyvä idea kokeilla toista kilpailuttajaa. Lainahakemuksen kilpailuttajien kesken on nimittäin jonkin verran vaihtelua siinä, miltä lainafirmoilta ne etsivät tarjouksia.

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu käytännössä?

  1. Menet valitsemasi lainapalvelun sivuille.
  2. Kerrot nykyisistä veloista.
  3. Kerrot, mitkä velat haluat yhdistää.
  4. Valitset haettavan lainan tarkoitukseksi lainojen yhdistämisen.
  5. Lähetät lainahakemuksen eteenpäin.
  6. Jos jokin mahdollisesti saaduista lainatarjouksista miellyttää tarpeeksi, niin valitset sen.
  7. Viimeistelet lainanprosessin valitun lainafirman nettisivuilla.
  8. Lainafirma joko maksaa puolestasi yhdistettävät luotot pois tai sitten siirtää sinulle lainasumman ja maksat itse yhdistettävät luotot pois.
  9. Alat lyhentämään yhdistelyyn nostettua lainaa.

Lainojen yhdistämisessä vertailu on avain onneen

Kun haluaa saada halvimman lainan lainojen yhdistämiseen, niin on syytä tehdä kattavaa vertailua. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että kannattaa mahdollisesti tehdä lainahakemus useamman kuin yhden kilpailuttajan palvelussa. Kilpailuttajat kysyvät pitkälti samoja asioita lainahakemuksissaan, joten kun on tehnyt hakemuksen yhdessä palvelussa, niin pitäisi uusien hakemusten tekemisen olla vielä nopeampaa kuin se muuten olisi.

Lainatarjousten vertailu on helppoa

Kokemusteni perusteella kilpailuttajat ovat tehneet mahdollisten lainatarjousten vertailemisesta todella yksinkertaista. Esimerkiksi Rahalaitos ja Freedom Rahoitus nimittäin erottelevat tarjotun lainan nimellisen vuosikoron, todellisen vuosikoron ja kuukausittaisen lyhennyserän todella selkeästi. Tuo tietysti tekee halvimman lainan valitsemisesta erittäin yksinkertaista.

Lainatarjousten etsintä on ilmaista

Yksikään kokeilemani kilpailuttaja ei veloita siitä, että sen palvelua käyttää. Tuokin voi tietysti olla hyvä syy kokeilla useampaa eri kilpailuttajaa halvimman lainan löytämiseksi.

Lainaesimerkki lainojen yhdistämiseen soveltuvasta lainasta: Lainaa 25 000 euroa, laina-aika 10 vuotta, kuukausierä 283 euroa, lainasta yhteensä maksettava summa 33 960 euroa. Esimerkki on Rahalaitokselta.