Yhdistä velat – Suositellut palvelut & vinkkejä velkojen yhdistämiseen

Velat yhdistämällä voi parhaassa tapauksessa saavuttaa paljon säästöjä sekä selkeyttää huomattavasti omaa talouttaan. Tällä sivulla on ensin suositeltuna kokemusteni perusteella parhaat palvelut velkojen yhdistelyyn ja sitten sen jälkeen on neuvoja velkojen yhdistämistä varten.

Yhdistä velat netin kautta

Kaikki alempana listatuista palveluista ovat niin sanottuja kilpailuttajia. Ne siis voivat etsiä sinulle velkojen yhdistämiseen tarkoitettua lainaa useammalta eri lainafirmalta. Tuo voi auttaa löytämään miellyttävän edullisen koron lainan velkojen yhdistelyyn. Kaikki näistä palveluista kysyvät mihin tarkoitukseen haluat lainan. Ne käyttävät tyypillisesti tuossa yhteydessä lainoihin liittyvää termiä velkoihin liittyvän termin sijaan. Voit valita lainojen yhdistämiseen liittyvän vaihtoehdon käyttötarkoitukseksi, vaikka olisitkin yhdistämässä myös/tai muita velkoja.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Jokaisessa näissä palveluista voi kokemusteni perusteella täyttää lainahakemuksen nopeasti. Tyypillisesti lainahakemuksen täyttämisen tekemisen jälkeen siihen voi myös saada nopeasti myönteisen päätöksen, jos ylipäätänsä kyseisen palvelun kautta ollaan valmiit myöntämään lainaa vaikkapa velkojen yhdistämiseen. Kaikkia listattuja palveluita voi kokeilla ilmaiseksi ja ilman pakko ottaa lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin jopa yli yhden lainapalvelun toimesta.

Velkojen yhdistäminen hyvin

Ennen kuin lähtee hakemaan lainaa velkojen yhdistämiseen on suositeltua selvittää niiden velkojen ehdot, jotka mahdollisesti haluaisi yhdistää. Varsinkin osamaksuvelkojen kohdalla on tyypillistä, että kyseisten velkojen ehdoissa voi olla isoja eroja. Osamaksuvelka voi olla jopa koroton, mutta toisaalta korkoprosentti voi olla varsin huomattava. Korotonta velkaa ei ole lähtökohtaisesti järkevää yhdistää, jos velan maksamisesta selviää myös ilman yhdistelyä. Noin siitä johtuen, että vaikka velkojen yhdistelyyn otettava laina voi olla varsin edullinen, niin se harvoin on koroton.

Ennen kuin teet päätöksen siitä, miten isoa lainaa haet velkojen yhdistelyyn, niin suosittelen ottamaan yhteyttä jokaiseen velkojaan, jonka velan haluat yhdistää ja kysymään paljonko velasta pitäisi maksaa yhteensä takaisin kerralla vaikkapa viikon päästä, jotta sen saisi kuitattua kokonaisuudessa. Koska velkojen yhdistelyyn otettavaa lainaa ei tyypillisesti saa ihan heti tilille, niin on mielestäni hyvä idea jättää hieman niin sanotusti puskuria siihen, milloin kertoo aikovansa makaa velan pois.

Harkitessa lainaa, jolla yhdistää velat, on tärkeätä keskittyä varsinkin yhdisteltyyn harkittavan lainan todelliseen vuosikorkoprosenttiin ja kokonaiskustannukseen. Niin sanottu nimellinen vuosikorkoprosentti ei todellisesta vuosikorkoprosentista eroten tyypillisesti sisällä esimerkiksi lainan tilinhoitopalkkiota. Tuollaisista kustannuksista voi kuitenkin kertyä varsin iso summa varsinkin, jos velkojen yhdistämiseen otettavan lainan laina-aika on pitkä.

Velkojen yhdistely voi tuoda ison helpotuksen rahatilanteeseen, mutta on mielestäni hyvä muista, että yhdistely itsessään ei vielä täysin ratkaise mahdollista ylivelkaantumista. Noin on tietysti sen takia, että yhdistelyyn otettava laina on lähtökohtaisesti tärkeätä maksaa kustannuksineen takaisin. Suosittelen, että velkojen yhdistelyn aikaan arvioi myös sitä, olisiko jotenkin muuten, esimerkiksi pyrkimällä leikkaamaan menoja, mahdollisuuksia parantaa omaa taloudellista tilannetta. Toki realiteetti on myös se, että moni velkojen kanssa kamppaileva on jo ennen velkojen yhdistelyyn otettavan lainan hankkimista pyrkinyt aktiivisesti parantamaan taloustilannettaan, mutta todennut, että tehdyt toimenpiteet eivät ole riittäviä.