Yhdistelylainan kilpailutus – Nopeat säästöt ovat mahdollisia

Yhdistelylaina halutaan monesti silloin, kun halutaan nopeasti alentaa mahdollisimman paljon lainoihin menevää rahamäärää. Tuo huomioiden yhdistelylaina voi olla erityisen tärkeää niin sanotusti kilpailuttaa. Eli siis käytännössä yrittää löytää erityisen edullinen yhdistelylaina hankkimalla lainapäätöksiä useammalta eri lainafirmalta. Tuon tekemisessä tärkeässä asemassa voi nähdä olevan lainojen kilpailuttajien. Tällä sivulla on listattu suositeltuja kilpailuttajia yhdistelylainan kilpailutusta varten sekä esimerkiksi vinkkejä yhdistelylainan kilpailutusta varten.

Suositeltuja palveluita

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikkia näitä palveluita voi kokeilla ilmaiseksi. Palveluiden mahdollisesti löytämissä lainatarjouksissa voi olla eroja, vaikka kyseessä olisi yhdistelylaina samalta lainafirmalta samalle lainasummalle ja yhtä pitkällä laina-ajalla.

Miten kilpailutan lainojen yhdistämisen?

Esimerkkinä Omalainalta: Mene Omalainalla, valitse ”Haluan yhdistää lainoja”, ilmoita kuinka paljon kokonaisuudessa haluttavasta lainasummasta haluat käyttää lainojen yhdistämiseen. On siis esimerkiksi mahdollista haluta 20 000 euron laina, josta käyttää 18 000 euroa lainojen yhdistämiseen. Kerro lainahakemukseen tietoja nykyisistä lainoista. Omalainan tapauksessa se haluaa tietää, minkälainen laina on kyseessä, paljonko avointa lainaa on ja paljonko lainaa pitää lyhentää kuukaudessa. Voit joko ilmoittaa, että haluat yhdistää kyseessä olevan lainan tai jättää ilmoittamatta tuon. Kaikkia lainoja ei välttämättä ole järkevää yhdistää.

Kun olet saanut lainahakemuksen muutenkin valmiiksi, niin aloita kilpailutus lainahakemuksen alaosasta löytyvällä napilla. Mikäli sinulle tarjotaan yhdistelylainaa, niin voit saada siitä lainatarjouksen jopa todella nopeasti. Jos saat yhdistelylainaa varten tarjouksen, niin valitse haluatko ottaa lainan vastaan. Päätöstä ei ole pakko tehdä heti. Olen kirjoittanut Omalaina kokemuksia käsittelevälle sivulla Omalainan mahdollisten lainatarjousten suhteen huomioitavista asioista.

Huomioitavaa, kun kilpailuttaa yhdistelylainoja

  1. Valitse tarkasti haluttu lainasumma. Tutki hyvin niiden lainojen tiedot, joiden yhdistelystä olet kiinnostunut, jotta voit valita lainasumman, jolla kaikki tulevat katetuiksi, mutta ylimääräistä lainaa ei ole otettua liiaksi. ”Liiaksi”, koska joskus voi olla järkevää ottaa hieman niin sanotusti lisälainaa itse lainojen yhdistämiseen käytettävän lainasumman lisäksi, jos on esimerkiksi tulossa vuokra maksettavaksi kohta eikä sitä ole muuten mahdollisuutta maksaa.
  2. Valitse realistinen laina-aika. Lainan lyhennyserät ovat lähtökohtaisesti yhteydessä lainasummaan, lainan korkoihin & kuluihin ja haluttuun laina-aikaan. Jos kyseessä ovat lainasumman ja korkojen & kulujen suhteen samanlaiset lainat, joiden laina-aika on eri, niin pidempi laina-aika pienentää yksittäisiä lyhennyseriä, mutta aiheuttaa kokonaisuutena tarkastellen enemmän maksettavaa. Suosittelen pyrkimään sellaiseen laina-aikaan, jonka puitteissa pystyt hoitamaan lainan lyhennykset, vaikka tulisi joitakin yllättäviä kuluja, ilman että laina-aika olisi tarpeettoman pitkä. On hyvä huomata, että kilpailuttajien ennakolta ilmoittamat arviot lainan kuukausieristä ovat vain arvioita ja tyypillisesti kokemusteni perusteella halvempia kuin todellisten lainatarjousten kuukausierät. Saatat siis haluta hieman pidemmän laina-ajan kuin kilpailuttajan lainaesimerkin perusteella olit ajatellut.
  3. Yhdistelylaina voi olla käytössä nopeasti, mutta ei tyypillisesti ihan heti. Koska yhdistelylainat ovat tavallisesti huomattavasti isompia kuin esimerkiksi pikavipit, niin haluavat niitä tarjoavat lainafirmat tyypillisesti tehdä tarkemman selvityksen lainaa haluavan henkilön tulotiedoista kuin pikavippifirmat. Tuon myötä yhdistelylainaa ei tavallisesti voi saada käyttöönsä aivan yhtä nopeasti kuin pikavippiä, joka voi olla käytössä esimerkiksi 30 minuutissa. Yhdistelylainan käyttöön saamisen nopeuteen voi olla hyvä suhtautua niin, että se tapahtuu lähtökohtaisesti parin arkipäivän sisällä siitä, kun sinä ja lainafirma olette hyväksyneet lainan. Voi olla kiva tietää, että vaikka yhdistelylainan käyttöön saamisessa voi mennä tuon verran aikaan, niin hyvä kilpailuttaja voi ilmoittaa lainatarjouksesta yhdistelylainaa varten todella nopeasti, jopa käytännössä heti, eli jos olet ilmoittanut yhdistelylainaa varten kilpailuttajalla tehdyssä lainahakemuksessa oikeat tiedot, niin pitäisi tieto yhdistelylainan erittäin todennäköisestä saamisesta olla käytössä nopeasti. Jo tuokin voi olla iso helpotus siinä vaiheessa, kun rahatilanne on sellainen, että yhdistelylaina on tärkeää saada.

Minkä verran yhdistelylainan kilpailuttamalla voi säästää?

Muutaman satasen säästöt ovat kokemusteni perusteella erittäin realistisia, jos kyseessä ei ole erityisen pieni yhdistelylaina ja jopa tuhansien eurojen säästöt voivat olla mahdollisia.