Yhdistelylaina yhteishakijan kanssa – Yhdistelylaina & rinnakkaishakija, tiedettävää

Yhdistelylaina on tyypillisesti ainakin melko iso ja ainakin osittain tuohon liittyen myös mahdollisesti pitkän laina-ajan omaavan. Noiden asioiden takia on toivottavaa, että yhdistelylaina on mahdollisimman edullinen: esimerkiksi 2% ero todellisessa vuosikorossa voi tarkoittaa yli tuhannen euron etua halvemman yhdistelylainan eduksi. Yksi asia, jolla voi parantaa ylipäätänsä mahdollisuuksia saada yhdistelylaina ja myös halvempi sellainen on se, että ottaa yhdistelylainaan mukaan rinnakkaishakijan. Tuo henkilö, josta puhutaan myös yhteishakijana, on vastuussa yhdistelylainan maksamisesta, jos se henkilö, jolle yhdistelylaina on myönnetty ei maksa yhdistelylainan lyhennyksiä. Tällä sivulla on esimerkiksi suositeltuna paikkoja hakea yhdistelylainaa yhteishakijan kanssa sekä tietoa rinnakkaishakijan kanssa yhdistelylainan hakemisesta.

Hae yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikki näistä palveluista ovat niin sanottuja lainahakemuksen kilpailuttajia. Tuolla voi olla esimerkiksi yhdistelylainan suhteen se hyöty, että mahdollisuudet löytää yhdistelylaina paranevat.

Miten lisätä yhteishakija yhdistelylainahakemukseen?

Esimerkkinä voidaan käyttää vertailutaulukossa viidellä tähdellä arvioitua Omalainaa. Omalainan lainahakemuksesta löytyy ainakin tätä kirjoittaessani kohta, jossa voi laittaa rastin ruutuun, jotta lainahakemukseen lisätään yhteishakija. Yhteishakijasta pitää sitten antaa tiedot samoihin kysymyksiin kuin päähakijasta. Kun yhteishakijan ja päähakijan tiedot on täytetty, niin voi alkaa yrittämään löytää lainatarjouksia.

Kuka rinnakkaishakijaksi?

Mikäli sinulla on puoliso, niin on hän todennäköisesti loogisin vaihtoehto rinnakkaishakijaksi. Muukin henkilö voi kuitenkin olla rinnakkaishakija, joskin tämän sivun vertailutaulukossa oleva Etua vaikuttaisi haluavan, että rinnakkaishakija on juuri puoliso. On hyvä huomata, että koska yhdistelylaina tulee rinnakkaishakijan maksettavaksi, jos päähakija ei huolehdi lyhennyksistä, niin tekee yhdistelylainan mahdollisesti myöntävä lainafirma todennäköisesti varsin tarkan arvion rinnakkaishakijan kohdalla siitä, onko hän sopiva yhteishakijan rooliin. Tuon myötä esimerkiksi ikä ja rahatilanne voivat tulla arvioitavaksi tehdessä päätöstä yhteishakijan soveltuvuudesta.

Huomioitavaa

On mielestäni erittäin tärkeää, että rinnakkaishakijan ja päähakijan välillä on kumpaankin suuntaan vahva todellisuuteen perustuva luottamus. Voi olla erittäin ikävää, jos päähakijalle tulee joitakin yllättäviä vaikeuksia yhdistelylainan lyhennysten maksamisen suhteen ja sitten rinnakkaishakija ei olekaan kiinnostunut lyhennysten maksamisesta. Ja jo sekin voi olla ikävä tilanne, jos päähakijalle selviää jossain vaiheessa, että jos hän ei pysty huolehtimaan lyhennyksistä, niin ei rinnakkaishakijalla ole kiinnostusta huolehtia niistä. Tuo voi lisätä paljon päähakijan stressiä. Toki asiat voivat mennä myös toiseen suunteen pieleen: on rinnakkaishakijan kannalta ikävä tilanne, jos päähakija vain yllättäen ilman kunnollista syytä päättää, että hän ei enää maksa lyhennyksiä ja ne ovat nyt rinnakkaishakijan vastuulla.