Yhdistelylaina – Löydä paras ja halvin yhdistelylaina 2021 heti

Yhdistelylainan on tarkoitus vähentää lainojen hoitamiseen menevää rahamäärää sekä tuoda apua talouden hallintaan. Jotta nuo asiat onnistuvat hyvin, niin on syytä löytää paras yhdistelylaina. Hyvin usein tuo ”paras yhdistelylaina” on samalla myös halvin yhdistelylaina.

Mistä löytyy halvin yhdistelylaina?

Mikäli yhdistelylainan voi saada niin sanotusti omasta pankista, niin on hyvin mahdollista, että sieltä löytyy halvin yhdistelylaina. Tuo on seurausta esimerkiksi siitä, että perinteiset pankit voivat ylipäätänsä myöntää lainaa varsin halvalla korolla. Lisäksi ns. omalla pankilla on usein erityisen hyvät tiedot hakijan taloudesta, ja tuo voi auttaa alentamaan korkovaatimusta.

On kuitenkin valitettavasti niin, että omasta pankista ei välttämättä myönnetä kovin helposti yhdistelylainaa. Lisäksi monella saattaa olla ainakin jonkinlainen kynnys lähteä hakemaan yhdistelylainaa sieltä. Ja ainakin mikäli omalla kohdalla pätee vähintäänkin toinen noista jutuista, niin voi olla hyvä etsiä edullista yhdistelylainaa netistä.

Ja mikäli hakee yhdistelylainaa netistä, niin voi olla todella järkevää kääntää katse niin sanottuihin kilpailuttajiin. Nuo kilpailuttajat ovat palveluita, jotka pyrkivät etsimään hakijalla lainaa monelta eri lainafirmalta ja voivat noin auttaa löytämään erityisen halvan lainan.

Yhdistelylainan etsimiseen suositeltuja kilpailuttajia:

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Yllä listatut lainahakemuksia kilpailuttavat palvelut ovat kokemusteni sekä tietojeni perusteella hyviä vaihtoehtoja edullisen luoton etsimiseen. Itse olen näistä palveluista löytänyt halvimman lainan Omalainan avulla. Sen kautta löytämäni verrattain edullinen laina oli pankin tarjoama – monien kilpailuttajien tarjonnassa on nykyään mukana myös perinteisiä pankkeja.

Haluatko lisätietoja muutamista kilpailuttajista? Tuossa tapauksessa sinua saattaisivat kiinnostaa esimerkiksi seuraavat tämän sivuston sivut:

Noista kolmesta paikasta kaksi ylintä voi kokemusteni perusteella näyttää lainatarjouksia heti. Tuo voi olla kiva juttu erityisesti silloin, kun on tärkeätä saada yhdistelylaina nopeasti.

Esimerkki yhdistelylainasta kilpailuttajalta:

Mikäli hakisi lainaa 11 500 euroa 4 vuoden laina-ajalla, niin voisi kuukausittainen erä olla vähän alle 290 euroa ja lainasta takaisin maksettava summa hieman alle 13 900 euroa. Esimerkki perustuu Freedom Rahoituksen kautta saatuun arvioon.

Myös vakuudeton yhdistelylaina voi olla edullinen

Edellä oleva lainaesimerkki kuvastaa yhdistelylainaa, jonka saa täysin ilman vakuuksia sekä takaajaa. Ei siis ole syytä olettaa, että myös ilman vakuuksia ei voisi saada halpaa yhdistelylainaa.

Milloin paras yhdistelylaina ei ole halvin yhdistelylaina?

Tilanne voi olla tuo lähinnä silloin, jos halvimmalle yhdistelylainalle ei saisi itselle sopivaa laina-aikaa tai lainan käyttöön saaminen kestäisi liian kauan.

Hyvä huomata: kaikki eivät voi saada yhtä halpaa yhdistelylainaa

Johtuen esimerkiksi ihmisten erilaisista taloustilanteista on niin, että siinä, mikä on kullekin ”halvin yhdistelylaina” voi olla vaihtelua. Eli vaikka joku muu voisi saada yhdistelylainan vaikkapa 5% todellisella vuosikorolla, niin voi valitettavasti olla niin, että itselle ei ole tarjolla noin edullista korkoa.

Väliaikainen korkokatto ja yhdistelylainat

Lainojen korkoja on korona-aikana rajoitettu väliaikaisilla korkokatoilla. Noista uusin oli voimassa 30.9.2021 asti. Kyseinen korkokatto on nyt siis umpeutunut. Ei kuitenkaan ole syytä olettaa, että yhdistelylainojen hinnat olisivat nyt nousseet ainakaan merkittävästi.

Tuosta edellä mainitusta asiasta pitää huolen esimerkiksi se, että lainoja säädellään edelleen korkokatolla. Lisäksi yhdistelylainoja tarjoavien palveluiden keskinäinen kilpailu on nykyään varsin kiivasta, ja tuossa kilpailussa pärjäämisessä voi tietysti auttaa se, jos pystyy tarjoamaan erityisen halpaa yhdistelylainaa.

Väliaikaisen korkokaton päättyminen saattaa olla joidenkin yhdistelylainaa haluavien näkökulmasta myös ihan hyvä juttu. Tuo on seurausta siitä, että se saattaa hyvinkin johtaa yhdistelylainojen tarjonnan lisääntymiseen, ja noin auttaa löytämään itseä miellyttävän sellaisen.

Asioita, joihin yhdistelylainaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota

Kun haluaa valita mahdollisimman halvan yhdistelylainan, niin on syytä kiinnittää huomiota sen todelliseen vuosikorkoon sekä sen laina-aikaan. Todellinen vuosikorko poikkeaa nimellisestä vuosikorosta siinä, että sen pitäisi sisältää myös lainan kulut eikä vain itse korkoa. Todellinen vuosikorko on siis hyvä mittari sille, miten edullinen laina oikeasti on. Se ei kuitenkaan välttämättä yksistään ole riittävä mittari. On nimittäin niin, että vuosikorko ei vielä kerro sitä, miten paljon korkoja euroissa mitaten syntyy.

Noin on, koska tuo asia riippuu myös siitä, miten pitkään lainaa maksetaan pois. Ja on tietysti niin, että mitä pidempi maksuaika on, niin sitä enemmän laina kerkeää kerryttämään korkoa korolle – noin siis siitä huolimatta, että lainaa lyhennetään kuukausittain. Otetun lainan kohdalla korkoa korolle -ilmiö on tietysti tavallaan käänteinen verrattuna siihen, miten se toimii säästäessä.

Mistä helpoiten yhdistelylainaa?

Kokemuksieni ja tietojeni perusteella sanoisin, että vuonna 2021 ainakin järkevä yhdistelylaina löytyy helpoiten Omalainan kautta. Myös muut tällä sivulla listatut paikat voivat olla ainakin verrattain helppoja paikkoja löytää yhdistelylaina. Kilpailuttajien tapauksessa mahdollisuuksiin löytää yhdistelylaina vaikuttaa erityisesti se, millaisia ja miten monta lainafirmaa niiden kilpailutuksessa on mukana.

Vaativatko tällä sivulla listatut lainapalvelut vakuuksia?

Eivät ainakaan normaalisti. Ja tuokin tietysti tekee niistä hyviä valintoja heille, jotka etsivät helposti haettavaa & mahdollisesti saatavaa yhdistelylainaa.

Millaiset asiat voivat auttaa löytämään edullisen yhdistelylainan?

Esimerkiksi se, että hakijan tulojen ja menojen suhde jättäisi hyvin maksuvaraa yhdistelylainan lyhentämiseen. Lisäksi esimerkiksi hakijan tulojen oletettu vakaus ja hakijan monille lainafirmoille sopiva ikä voivat olla hyödyllisiä juttuja erityisen järkevän yhdistelylainan löytämisessä.

Ylempänä tällä sivulla ollut lainaesimerkki yhdistelylainan hinnoittelusta on poimittu sivun päivittämisen yhteydessä. Kyseinen esimerkki kannattaa ajatella vain varsin suunta-antavana.

Myös tämä Budjetti.fi-sivuston sivu saattaisi kiinnostaa sinua: