Zoner kokemuksia – Tämä verkkosivusto on Zonerilla

Kirjoittaja: Atte S. Kirjoitettu: 2023.

Tämä Budjetti.fi-nettisivusto käyttää Zonerin webhotellia ja lisäksi Budjetti.fi-verkkotunnus on rekisteröitynä siellä. Kummankaan kohdalla noin ei ole ollut aina. Tuo varmaan jo kertoo aika hyvin ajatuksistani liittyen Zoneriin. Alempana on kuitenkin lisää kokemuksiani liittyen Zoneriin. On ehkä hyvä mainita, että käytän tätä sivustoa varten Zonerin Startti Webhotellia. Voi olla, että kaikki kokemukset eivät koske kaikkia muita Zonerin webhotelleja, mutta ainakin osan pitäisi.

Zoner kokemuksia – hyvää Zonerissa

Ensimmäinen asia, josta tykkään Zonerin kanssa on se, miten nopeasti siellä olevat sivustoni latautuvat. Ehkä huomasitkin, että tämä nettisivusto varsin mahdollisesti avautui nopeasti? Toinen asia, mistä tykkään Zonerin kanssa on se, että ainakin Startti Webhotellin levytila tuntuu täysin täysin riittävältä.

Seuraavana hyvänä asiana voi mainita sen, että Zoner tarjoaa asiakaspalvelua suomeksi. Tuo ei käsittääkseni ole kovinkaan yleistä webhotelleja tarjoavien yritysten kohdalla. Kokemukseni asiakaspalvelusta ovat olleet ihan hyviä, eivät ehkä täydellisiä, mutta riittävän hyviä omaan tarpeeseeni. Ja vielä ainakin suomalaisesta näkökulmasta hyvänä asiana voi mainita sen, että Zonerilla voi pitää rekisteröitynä .fi-verkkotunnuksia. Tuo ei käsittääkseni ole kovinkaan tavallista Zonerin kansainvälisten kilpailijoiden kanssa.

Onko Zoner luotettava? Zoner on varsin suosittu, melko pitkäikäinen suomalainen yritys, joka on taloudellisesti menestyvä. Mielestäni Zoner on siis luotettava. Tilaa nyt Zonerilta.

Zoner kokemuksia – nämä asiat voisivat olla paremman

Zonerkaan ei ole täydellinen. Ensimmäinen asia, joka itseäni ärsyttää Zonerin kanssa on sen hallintapaneelit. Ensimmäinen ongelma on se, että hallintapaneeleja on tavallaan kaksi. Ensinäkin hallintapaneeli omaa asiakastiliäsi varten ja sitten hallintapaneeli itse verkkosivustoa varten. Toinen ongelma hallintapaneeleihin liittyen on se, että kumpikaan hallintapaneeleista ei ole valtavan selkeä ja varsinkin jälkimmäinen ehkä jopa hieman sekava.

Mikäli haluat käyttää webhotellien tarjoajaa, jolla on kokemusteni perusteella selkein hallintapaneeli, ja siis yhteinen webhotellia ja asiakastiliä varten, niin suosittelen DreamHostia. Se on kokemusteni perusteella myös paras kansainvälinen webhotellien tarjoaja. DreamHostilla ei käsittääkseni voi olla rekisteröitynä .fi-verkkotunnuksia.

Toinen asia, joka Zonerin kanssa voisi olla paremmin on se, että webhotellien hinnat olisivat halvemmat. Zoner tarjoaa käsittääkseni monesti ensimmäiseksi vuodeksi ihan hyvän alennuksen, mutta sitten varsinkin uusiessa hinnat saattavat tuntua melko kovilta. Käsittääkseni maksan Startti Webhotellista yli 100 euroa/vuosi. Lisäksi verkkotunnuksien uusiminen ei Zonerilla ole kovinkaan halpaa.

Vielä yhtenä mahdollisena heikkoutena Zonerin kanssa voi pitää sitä, että verkkohotellista ei pysty maksamaan kuukausitilauksella. Vaikka verkkosivuston pyörittäminen pitäisikin mielestäni nähdä pitkän aikavälin asiana, niin voi joskus esimerkiksi rahatilanne olla niin tiukka, että olisi kätevää, jos verkkohotellista voisi maksaa kuukausitilauksella. DreamHost mahdollistaa kuukausitilauksella maksamisen.

Zoner kokemuksia – yhteenveto

Zoner on hyvä, mutta ei täydellinen palvelu. Mielestäni kuitenkin sen webhotelli on paras valinta .fi-verkkosivustolle. Jos pyörität .com-verkkosivustoa, niin suosittelen DreamHostia. Halutessasi mene nyt Zonerille tai halutessasi mene nyt DreamHostille.

Webhotellien tarjoajat voivat tehdä muutoksia palveluunsa.