Miksi en saa yhdistelylainaa? Syitä ja vinkkejä saada yhdistelylaina

Siinä vaiheessa, kun haluaa yhdistelylainan, niin on monesti tilanne se, että sellainen olisi jopa erittäin tärkeätä saada oman rahatilanteen kannalta. Siksi voikin olla harmillista, jos yhdistelylainaa ei myönnetä. Tällä sivulla on mahdollisia yleisiä syitä siihen, miksi joku ei saa yhdistelylainaa. Lisäksi on suositeltuna vinkkejä siihen tilanteeseen, että ei tunnu saavan yhdistelylainaa.

Syitä, miksi en saa yhdistelylainaa

Haet lainaa paikalta, joka ylipäätänsä myöntää harvoille yhdistelylainaa. Lainapaikkojen välillä voi olla yllättävän isoja eroja siinä, miten valmiit ne ovat antamaan yhdistelylainan.

Maksuhäiriömerkintä. Tämä on valitettavasti lähes jokaisen lainapaikan kohdalla este yhdistelylainan saamiselle.

Haet liian isoa lainaa. Voi olla, että lainafirma olisi valmis tarjoamaan sinulle pienemmän yhdistelylainan, mutta ei niin isoa kuin haluat.

Tulosi ovat lainafirman mielestä liian epävarmat. Jos olet esimerkiksi yrittäjä tai vasta aloittanut uudessa työpaikassa, niin voi lainafirma olla sitä mieltä, että tulosi eivät ole riittävän varmoja, jotta se voisi tarjota yhdistelylainan.

Haluat liian lyhyen laina-ajan. Lyhyt laina-aika lähtökohtaisesti nostaa lainan kuukausittaista lyhennyserää. Mikäli lainafirma tulkitsee, että lyhennyserä olisi liian iso, niin voi se päätyä olemaan tarjoamatta yhdistelylainaa.

Onko lainojen yhdistäminen käytännössä vaikeaa?

Mielestäni ei. Ennen kuin lähdet hakemaan lainaa lainojen yhdistämiseen, niin lasket paljonko yhdistelylainaa tarvitaan ja sitten, jos saat yhdistelylainan, niin maksat yhdistettävät lainat joko itse pois yhdistelylainalla tai sitten lainafirma maksaa yhdistettävät lainat pois myönnetylle lainalla puolestasi. Eli jos saat yhdistelylainan, niin ei pitäisi olla tarvetta pohtia sitä, miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu. 🙂

Vinkkejä saada yhdistelylaina

Kokeile lainahakemuksen kilpailuttajaa. Hyvä lainahakemuksen kilpailuttaja voi lähettää lainahakemuksesi yhdistelylainasta jopa yli kymmenelle lainafirmalle. Tuo saattaa nostaa mahdollisuuksia siihen, että löydät lainapaikan, joka on valmis tarjoamaan juuri sinulle yhdistelylainaa. Kokemusteni perusteella erityisen hyviä kilpailuttajia yhdistelylainaa varten ovat Etua ja Omalaina. Molempien niiden avulla voi hakea jopa 60 000 euron yhdistelylainaa. Kokeile nyt Etuaa tai halutessasi testaa nyt Omalainaa.

Pienennä lainasummaa. Voit yrittää yhdistää tässä vaiheessa vaikkapa vain kalleimmat lainasi. Tämä ei toki välttämättä ole sitä, mitä olisi toivonut yhdistelylainan halutessasi, mutta voi tuoda jo mukavasti säästöjä.

Pidennä laina-aikaa. Vaikka pidempi laina-aika lähtökohtaisesti nostaa yhdistelylainasta maksettavaa kokonaissummaa, niin voi se silti olla halvempi kuin se, jos maksaisi aiempia lainoja jopa lyhyemmällä laina-ajalla. Laina-ajan pidennyksen ei välttämättä tarvitse olla ainakaan valtavan pitkä, jotta yhdistelylaina ollaankin valmiit myöntämään.

Hae yhdistelylainaa rinnakkaishakijan kanssa. Mikäli et selviydy yhdistelylainan lyhennyksistä, niin tulee rinnakkaishakija vastuulliseksi niistä. Tuollainen kahden vastuullisen asema saattaa nostaa paljon lainafirman valmiutta tarjota sinulle yhdistelylainaa. Rinnakkaishakijan voi lisätä yhdistelylainahakemukseen esimerkiksi aiemmin mainitulla Omalainalla. Kokeile nyt Omalainaa.