Paras lainan kilpailutus, kokemuksia 2024 – TOP 5 kilpailuttajat

Lainan kilpailutus voi olla järkevä juttu esimerkiksi edullisen lainan löytämiseksi. Lainoja voi nykyään kilpailuttaa varsin monen nettipalvelun kautta. Kaikki kilpailutuksen mahdollistavat palvelut eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä. Löydätkin tältä sivulta suositeltuna kokemusteni perusteella parhaat paikat lainan kilpailuttamiseen. Lisäksi sivulla on myös hieman muuta tietoa.

Parhaat lainan kilpailuttajat

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Mitä lainan kilpailutus tarkoittaa nettipalveluiden kohdalla?

Kun puhutaan netin kautta tehtävästä lainan kilpailutuksesta, niin tarkoittaa se käytännössä sitä, että valittu kilpailutuspalvelu pyrkii etsimään hakijalle lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta. Tuolla tavoin kilpailutuspalvelut siis ikään kuin laittavat lainafirmat kilpailemaan lainoista kiinnostuneesta henkilöstä.

Lainan kilpailutus kokemuksia – yleistietoa

Kokemusteni perusteella netin kautta tehtävä lainan kilpailutus on jopa yllättävän helppoa. Sitä varten ei nimittäin vaadita esimerkiksi pankkitunnuksia. Tunnuksille tosin todennäköisesti tulee tarvetta sitten, jos päättää ottaa vastaan jonkin mahdollisesti tarjotun lainan.

Kokemusteni pohjalta sanoisin, että toinen lainan kilpailutuksen erityisen hyvä puoli on sen mahdollisesti tuomat hyvät säästöt: vaikka lainojen koroissa näyttäisi nykyään olevan aiempaa vähemmän eroja, niin on lainoja kilpailuttaessa helppo huomata, että niissä on ihan merkittäviä eroja. Kun tuohon yhdistetään se, että lainojen kilpailutus on monesti erittäin nopeata, niin voi kilpailuttamalla erityisesti sen vaatimaan aikaan ja pieneen vaivaan nähden säästää jopa todella kivasti.

Vielä yhtenä selkeänä lainojen kilpailutuksen plussana voi pitää sitä, että ainakaan kokemusteni perusteella yksikään kilpailuttaja ei mitenkään pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Mikäli ei siis kilpailutuksen myötä löydä yhtään itseä miellyttävää lainaa, niin ei siitä pitäisi syntyä minkäänlaisia kuluja tai velvollisuuksia.

Vaikka lainojen kilpailuttamisella voikin siis olla selkeitä hyviä puolia, niin on kokemusteni perusteella ennen sen tekemistä hyvä olla tietoinen ainakin yhdestä mahdollisesta ns. pettymyksestä. Tuo on se, että vaikuttaisi varsin todennäköiseltä, että kilpailuttamalla ei tule löytämään niin halpaa lainaa kuin eri kilpailutuspalveluiden lainaesimerkkien perusteella toivoisi.

Tuntuisi olevan niin, että todellisten vuosikorkojen suhteen isoimmat erot kilpailuttajien lainaesimerkeissä ja itselle mahdollisesti saaduissa lainatarjouksissa ovat verrattain pienten lainojen kohdalla. Toki on sitten niin, että vaikka isompien lainojen kohdalla erot korkoprosenteissa eivät välttämättä ole yhtä isoja, niin niiden kohdalla erot voivat olla euroissa mitaten isompia.

Edellä mainittujen ehkä hieman isompien juttujen päälle on ehkä vielä hyvä tietää ainakin se, että näyttäisi olevan mahdollista, että joskus lainojen kilpailutuksen tuloksena tarjotaan sellaista lainaa, joka ei ihan vastaa etsittyä. Eli, jos esimerkiksi hakee 3 000 euron lainaa 2 vuoden laina-ajalla, niin vaikuttaisi mahdolliselta, että kyseistä summaa tarjotaan kahden vuoden sijaan 3 vuoden laina-ajalla. Nuokin jutut on siis hyvä tarkistaa ennen mahdollista lainatarjoukseen tarttumista.

Kokemuksia tällä sivulla suositelluista lainojen kilpailuttajista

Paras kilpailuttaja

Omalaina on kokemusteni perusteella vuonna 2024 paras palvelu tehdä netin kautta lainojen kilpailutusta. Tuohon on useampi syy. Ehkäpä isoin noista syistä liittyy siihen, että Omalainan palvelussa vaikuttaisi olevan mukana isoin määrä kilpailutettavia lainafirmoja, sisältäen myös perinteisiä pankkeja.

Tuo kattava valikoima kilpailutettavia lainapalveluita näkyy kokemusteni perusteella käytännössä esimerkiksi siinä, että Omalainan avulla voi olla hyvät mahdollisuudet löytää järkevästi hinnoiteltua lainaa. Olenkin itse löytänyt Omalainan kautta todelliselta vuosikorkoprosentiltaan halvemman lainan kuin yhdenkään toisen kilpailuttajan kautta. Tuon edellä mainitun plussan lisäksi Omalaina ansaitsee kiitosta myös esimerkiksi siitä, että sen avulla voi saada käytännössä heti lainatarjouksia.

Sekin on kivaa, että Omalaina ei vaadi vakuuksia tai takaajaa, mutta toisaalta noita ei taida vaatia yksikään toinenkaan tunnettu kilpailutuspalvelu. Omalainan avulla voi kilpailuttaa lainoja 500 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Aiemmin Omalainan miniminä oli 100 euroa, mutta se nosti pienintä mahdollista kilpailutettavaa lainasummaa hiljattain. Laina-aikaa Omalainan avulla voi hakea 1–20 vuotta, mille tahansa lainasummalle voi tasavuosin valita haluavansa minkä tahansa laina-ajan tuolla rajauksella. Kokeile nyt Omalainaa.

Enemmän Omalainasta tällä sivustolla: Omalaina kokemuksia.

Uusi tulokas, erityisen hyvä yhdistelylainaa varten

Sortter on selkeästi uudempi kilpailuttaja kuin muut tällä sivulla mainitut kilpailuttajat. Ehkä niiden menestys houkutteli myös Sortterin perustajat alalle? Vaikka Sortterilla ei olekaan vielä kovin paljon historiaa, niin on se mielestäni jo nyt ansainnut paikkansa tällä sivulla. Kokemuksieni perusteella Sortteria on nimittäin esimerkiksi helppoa ja nopeata käyttää ja se myös vaikuttaa voivan löytää varsin kivoja lainatarjouksia. Sortterin avulla voi hakea lainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Laina-aikaa voi valita muutoksen jälkeen samat kuin Omalainalla, eli vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Aiemmin pisin valittavissa oleva haluttu laina-aika oli 15 vuotta.

Sortterin kilpailutuksessa voi ainakin tätä kirjoittaessa olla perinteisistä pankeista mukana vähintäänkin POP Pankki ja Aktia. Itse myös sain POP Pankilta Sortterin kautta lainatarjouksen, mutta ehkä hieman yllättäen sen tarjoama laina ei ollut Sortterin ehdottomasta lainoista koroltaan halvin. Sen sijaan sain halvemman tarjouksen eräältä nettipankilta. Olen käsitellyt edellä Sortteria erityisesti kuluttajille suunnattujen lainojen suhteen, mutta se tarjoaa mahdollisuuden myös yrityslainojen kilpailuttamiseen. Kokeile nyt Sortteria.

2024 vielä aiempaakin parempi valinta: Suoritin vuoden 2024 alussa tutkimuksen siitä, mikä kilpailuttajista voisi löytää parhaan yhdistelylainan. Sortter oli tuon tutkimuksen voittaja. Aiemmassa selvityksessä ei ollut noin. Ei olla kaukana siitä, että nostaisin Sortterin ylipäätänsä parhaaksi kilpailuttajaksi, mutta nyt tässä vaiheessa suosittelen sitä vielä ykkösenä ainoastaan yhdistelylainaa varten. Testaa nyt Sortteria.

Enemmän Sortterista tällä sivustolla: Sortter kokemuksia.

Hyvin toimiva kilpailutuspalvelu

Rahalaitoksen vahvuutena on esimerkiksi se, että se on todella selkeä kilpailuttaja. Lisäksi Rahalaitos ansaitsee erityiskiitosta esimerkiksi siitä, miten nopea se voi olla. Hyvää on myös esimerkiksi se, miten paljon hintatietoa Rahalaitoksen mahdollisesti löytämät lainatarjoukset sisältävät. Rahalaitoksen kautta voi muutoksen jälkeen hakea enintään 60 000 euron kokoista lainaa. Pienin mahdollinen summa, jonka kilpailutuksen Rahalaitos mahdollistaa on 500 euroa. Rahalaitos mahdollistaa 1–15 vuoden laina-ajan hakemisen. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta. Kokeile nyt Rahalaitosta.

Enemmän Rahalaitoksesta tällä sivustolla: Rahalaitos kokemuksia.

Selkeä kilpailuttaja

Etuan lainahakemus on melko nopea täyttää. Lisäksi hyvää Etuassa on se, että mahdolliset lainatarjoukset näytetään todella selkeässä muodossa. Esimerkiksi nimellinen ja todellinen vuosikorko on eroteltu selvästi. Pienen miinuksen Etua ansaitsee siitä, että se ei näytä kielteisiä lainapäätöksiä. Etuan avulla voi hakea lainaa 500 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa. Laina-aikaa Etuan kautta voi hakea enintään 18 vuotta ja vähintään vuoden. Etuan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta, lisäksi Etualla on 850 euron tuloraja. Kokeile nyt Etuaa.

Todella nopea kilpailuttaja

Zmartan vahvuutena vaikuttaisi olevan erityisesti se, miten helppoa ja nopeata sen kautta on hakea lainaa. Kyseisen palvelun lainahakemuksesta on karsittu kaikki ylimääräinen ja hakemuksen täyttää helposti parissa minuutissa. Kivaa on myös se, että hakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen lainapäätöksiä näkee heti. Zmarta kautta voi hakea lainaa 1 000 eurosta alkaen ja aina 60 000 euroon asti. Laina-aikaa puolestaan Zmartan kautta voi hakea vuodesta alkaen ja jopa 15 vuotta. Nuo edellä mainitut asiat koskevat kuluttajalainoja. Zmarta mahdollistaa myös yrityslainojen kilpailutuksen, ja vaikuttaisi olevan siihen oikein hyvä palvelu. Kokeile nyt Zmartaa.

Vähintäänkin ihan hyviä lainojen kilpailuttajia, jotka eivät ainakaan vielä päässet parhaiden listalle:

Lyhyitä faktoja lainojen kilpailuttamisesta netin kautta

Se, että täyttää minimikriteerit sille, että lainaa voi hakea, ei takaa sitä, että lainaa tarjotaan.

Tietyn kilpailuttajan tekemässä lainojen kilpailutuksessa voivat ainakin lähtökohtaisesti olla mukana ainoastaan ne lainafirmat, joiden kanssa kyseinen kilpailuttaja toimii yhteistyössä.

Kilpailuttajien yhteistyökumppaneina toimivat lainafirmat eivät ainakaan yleensä tarjoa kaikkia kilpailuttajan kautta haettavissa olevia lainasummia -> haettava lainasumma todennäköisesti rajaa kilpailutettavien lainafirmojen määrää.

Se, että lainatarjouksia voi saada heti, ei tarkoita sitä, että mahdollisen valitun lainan saisi heti tilille.

Isoja ja kalliita lainoja kilpailuttamalla voi säästää jopa tuhansia euroja korkokuluissa.

Näin lainan kilpailutus toimii – mahdollisia eri vaiheita:

Mene haluamasi kilpailuttajan sivustolle.

Anna hieman perustietoja esimerkiksi siitä, millaista lainaa haet ja itsestäsi.

Klikkaa nappia, jotta kilpailuttaja aloittaa lainatarjousten etsinnän.

Mikäli saat yhden tai jopa useamman lainatarjouksen, niin päätä haluatko ottaa lainaa vastaan – päätöstä lainan ottamisesta ei ole pakko tehdä heti.

Jos haluat nostaa lainan, niin siirry sen lainapalvelun verkkosivustolle, jolta laina on.

Suorita mahdollinen lainahakemuksen viimeistely.

Odota, että lainapalvelu hoitaa prosessin heidän osaltaan loppuun.

Lainaesimerkki kilpailuttajalta

Lainaa 20 000 euroa 5 vuoden laina-ajalla, kuukausittainen lyhennyserä 377 euroa ja lainan kokonaisuudessa aiheuttamat korot sekä kulut 2 620 euroa. Lainaesimerkki on poimittu Omalainan laskurista. Kuten ylempänä olleissa kokemuksissa sivuttua, niin tätä lainaesimerkkiä ei ole syytä olettaa minkäänlaiseksi lupaukseksi siitä, millä ehdoilla lainaa mahdollisesti tarjotaan.

60 000€ lainan kilpailutus – mikä on halvin paikka 10 vuoden maksuajalla?

Lainapaikka:Kuukausierä:Yhteensä maksettavaa:
Omalaina613€73 560€
Rahalaitos622€74 640€
Zmarta636€76 320€
Sortter686€82 355€
Etua725€87 000€

Vertailun perusteella voidaan todeta, että halvin paikka kilpailuttaa 60 000 laina on Omalaina. 60 000 lainan kohdalla Omalainan ja Rahalaitoksen ero on 1 080 euroa. Omalainan ja Zmartan välillä eroa on puolestaan 2 760 euroa. Sortteriin verrattuna Omalaina voi esimerkkien perusteella löytää 8 795 euroa halvemman lainan mainituilla lainasummalla ja laina-ajalla. Etuan ja Omalainan ero 60 000 euron lainan kohdalla on vertailun perusteella 13 440 euroa. Tämän vertailun tulokset kannattaa ottaa suunta-antavina.

Lainan kilpailutus netissä on erittäin suosittua

Omalainan kertoman perusteella sillä on ollut jo yli 300 000 kilpailutusta tehnyttä käyttäjää. Lainojen kilpailutus ei siis todellakaan ole minkään pienen porukan juttu.

Kulutusluoton kilpailutus netissä – mikä tahansa yllä mainittu palvelu sopii hyvin

Kaikkien tällä sivulla listattujen lainapalveluiden avulla haettavissa olevat lainat ovat isolta osin kulutusluottoja. Mikäli siis mielessä on kulutusluoton kilpailutus netissä, niin voi mikä tahansa tällä sivulla mainittu lainapaikka soveltua hyvin tarkoitukseen. Voit mahdollisesti löytää tilanteesi mukaan helposti pienemmän tai isomman kulutusluoton. Kulutusluoton kilpailutus voi olla kätevä tapa korkokuluissa säästämiseen. Lisäksi se voi esimerkiksi auttaa löytämään miellyttävän pitkän maksuajan.

Pikavipin kilpailutus

Tyypillisen kilpailuttajan yhteistyökumppaneista löytyy myös ainakin yksi pikavippifirma. Kilpailuttajan kokeileminen voikin olla hyvä vaihtoehto myös siinä tapauksessa, että haluaa vaihtaa vanhan pikavipin toiseen tai haluaa kokonaan uuden pikavipin. Kokemusteni perusteella kilpailuttajan avulla voi olla mahdollista löytää verrattain edullinen pikavippi.

Kysymyksiä ja vastauksia

Miten kilpailuttajat voivat tarjota ilmaisen kilpailutuksen?

Tuo on erityisesti sen ansiota, että kilpailutuksessa mukana oleva lainafirma maksaa kilpailuttajalle, jos kilpailutuspalvelua käyttänyt henkilö ottaa sen avulla löydetyn lainan.

Ovatko lainojen kilpailuttajat luotettavia?

Ainakin omien kokemusteni perusteella ovat. Itselleni ei nimittäin ole tullut yhdenkään käyttämäni kilpailuttajan tapauksessa tunnetta, että sen palvelu ei olisi turvallinen.

Voinko halutessani kokeilla useampaa kilpailuttajaa?

Tuo on kokemusteni perusteella täysin mahdollista. Se voi myös auttaa löytämään erityisen halvan lainan. Noin sen ansiosta, että kilpailuttajien kesken on ainakin yleensä hieman vaihtelua siinä, mitä lainafirmoja niiden kilpailutuksessa on mukana.

Löytyykö paras lainatarjous kilpailuttajan avulla?

Ainakin omien kokemusteni perusteella on noin. Olen nimittäin löytänyt kilpailuttajan kautta selkeästi halvemman lainan kuin olin nähnyt yhdelläkään netin lainapaikalla.

Missä tilanteessa lainojen kilpailutus voi olla erityisen järkevää?

Ainakin siinä, että hakee verrattain isoa ja vähintään melko pitkän maksuajan lainaa. Tuollainen laina saattaa olla esimerkiksi yhdistelylaina. Vaikka kilpailutus voikin olla erityisen hyödyllistä isojen ja pitkän laina-ajan lainojen kohdalla, niin voi myös pienempien ja lyhyemmän laina-ajan lainojen tapauksessa monesti hyötyä kilpailutuksesta – ei vaan yleensä yhtä paljon.

Voiko lainojen kilpailuttajaa käyttää 24/7?

Kokemusteni ja tietojeni perusteella kyllä. Siinä on kuitenkin tyypillisesti rajoituksia, mihin kellonaikoihin ja mahdollisesti myös minä päivinä lainafirma maksaa ulos siltä otetun lainan.

Mihin tahoon otan yhteyttä, jos minulla on kysyttävää kilpailutuksen kautta löydettyyn lainaan liittyen? Mikäli et ole nostanut kyseistä lainaa itselle, niin voi ainakin ensin koittaa ottaa yhteyttä siihen kilpailuttajaan, jonka kautta laina on löydetty. Jos taas löydetyn lainan on jo nostanut itselle, niin voi sitten olla hyvä idea ottaa yhteyttä siihen firmaan, jolta laina on. Ja mikäli kysymys sattuu liittymään maksuvaikeuksiin, niin voi lainafirman lisäksi olla hyvä ottaa yhteyttä myös esimerkiksi Takuusäätiöön tai muuhun velkaneuvontaa tarjoavaan tahoon.

Video sivun aiheeseen liittyen