Paras lainan kilpailutus – Lainan kilpailutus kokemuksia 2021

Lainan kilpailutus voi olla järkevä juttu esimerkiksi edullisen lainan löytämiseksi. Lainoja voi nykyään kilpailuttaa varsin monen nettipalvelun kautta. Kaikki kilpailutuksen mahdollistavat palvelut eivät kuitenkaan ole yhtä hyviä. Löydätkin tältä sivulta suositeltuna kokemusteni perusteella parhaat paikat lainan kilpailuttamiseen. Lisäksi sivulla on myös hieman muuta tietoa.

Parhaat palvelut lainojen kilpailuttamiseen

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Taulukossa näkyvät korkotiedot on poimittu eri palveluiden nettisivustoilta. Ne edustavat niin sanottuja nimellisiä vuosikoroja.

Mitä lainan kilpailutus tarkoittaa nettipalveluiden kohdalla?

Kun puhutaan netin kautta tehtävästä lainan kilpailutuksesta, niin tarkoittaa se käytännössä sitä, että valittu kilpailutuspalvelu pyrkii etsimään hakijalle lainatarjouksia monelta eri lainafirmalta. Tuolla tavoin kilpailutuspalvelut siis ikään kuin laittavat lainafirmat kilpailemaan lainoista kiinnostuneesta henkilöstä.

Lainan kilpailutus kokemuksia – yleistietoa

Kokemusteni perusteella netin kautta tehtävä lainan kilpailutus on jopa yllättävän helppoa. Sitä varten ei nimittäin vaadita esimerkiksi pankkitunnuksia. Tunnuksille tosin todennäköisesti tulee tarvetta sitten, jos päättää ottaa vastaan jonkin mahdollisesti tarjotun lainan.

Kokemusteni pohjalta sanoisin, että toinen lainan kilpailutuksen erityisen hyvä puoli on sen mahdollisesti tuomat hyvät säästöt: vaikka lainojen koroissa näyttäisi nykyään olevan aiempaa vähemmän eroja, niin on lainoja kilpailuttaessa helppo huomata, että niissä on ihan merkittäviä eroja. Kun tuohon yhdistetään se, että lainojen kilpailutus on monesti erittäin nopeata, niin voi kilpailuttamalla erityisesti sen vaatimaan aikaan ja pieneen vaivaan nähden säästää jopa todella kivasti.

Vielä yhtenä selkeänä lainojen kilpailutuksen plussana voi pitää sitä, että ainakaan kokemusteni perusteella yksikään kilpailuttaja ei mitenkään pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin. Mikäli ei siis kilpailutuksen myötä löydä yhtään itseä miellyttävää lainaa, niin ei siitä pitäisi syntyä minkäänlaisia kuluja tai velvollisuuksia.

Vaikka lainojen kilpailuttamisella voikin siis olla selkeitä hyviä puolia, niin on kokemusteni perusteella ennen sen tekemistä hyvä olla tietoinen ainakin yhdestä mahdollisesta ns. pettymyksestä. Tuo on se, että vaikuttaisi varsin todennäköiseltä, että kilpailuttamalla ei tule löytämään niin halpaa lainaa kuin eri kilpailutuspalveluiden lainaesimerkkien perusteella toivoisi.

Tuntuisi olevan niin, että todellisten vuosikorkojen suhteen isoimmat erot kilpailuttajien lainaesimerkeissä ja itselle mahdollisesti saaduissa lainatarjouksissa ovat verrattain pienten lainojen kohdalla. Toki on sitten niin, että vaikka isompien lainojen kohdalla erot korkoprosenteissa eivät välttämättä ole yhtä isoja, niin niiden kohdalla erot voivat olla euroissa mitaten isompia.

Edellä mainittujen ehkä hieman isompien juttujen päälle on ehkä vielä hyvä tietää ainakin se, että näyttäisi olevan mahdollista, että joskus lainojen kilpailutuksen tuloksena tarjotaan sellaista lainaa, joka ei ihan vastaa etsittyä. Eli, jos esimerkiksi hakee 3000 euron lainaa 2 vuoden laina-ajalla, niin vaikuttaisi mahdolliselta, että kyseistä summaa tarjotaan kahden vuoden sijaan 3 vuoden laina-ajalla. Nuokin jutut on siis hyvä tarkistaa ennen mahdollista lainatarjoukseen tarttumista.

Kokemuksia tällä sivulla suositelluista lainojen kilpailuttajista

Paras kilpailuttaja

Omalaina on kokemusteni perusteella vuonna 2021 paras palvelu tehdä netin kautta lainojen kilpailutusta. Tuohon on useampi syy. Ehkäpä isoin noista syistä liittyy siihen, että Omalainan palvelussa vaikuttaisi olevan mukana isoin määrä kilpailutettavia lainafirmoja, sisältäen myös perinteisiä pankkeja.

Tuo kattava valikoima kilpailutettavia lainapalveluita näkyy kokemusteni perusteella käytännössä esimerkiksi siinä, että Omalainan avulla voi olla hyvät mahdollisuudet löytää järkevästi hinnoiteltua lainaa. Tuon edellä mainitun plussan lisäksi Omalaina ansaitsee kiitosta myös esimerkiksi siitä, että sen avulla voi saada käytännössä heti lainatarjouksia.

Sekin on kivaa, että Omalaina ei vaadi vakuuksia tai takaajaa, mutta toisaalta noita ei taida vaatia yksikään toinenkaan tunnettu kilpailutuspalvelu. Omalainan avulla voi kilpailuttaa lainoja 60 000 euroon asti. Kokeile nyt Omalainaa.

Lisätietoja Omalainasta: Lue Omalaina kokemuksia.

Hyvin toimiva kilpailutuspalvelu

Rahalaitoksen vahvuutena on esimerkiksi se, että se on todella selkeä kilpailuttaja. Lisäksi Rahalaitos ansaitsee erityiskiitosta esimerkiksi siitä, että sen kautta voi tehdä kilpailutusta poikkeuksellisen isoa lainasummaa varten: Rahalaitoksen kautta voi etsiä jopa 70 000 euron lainoja. Rahalaitoksen alaikäraja on 20 vuotta. Testaa nyt Rahalaitosta.

Halutessasi löydät täältä kattavammin Rahalaitos kokemuksia.

Tässä palvelussa on pari erityisen kivaa juttua

Samblalla on kokemusteni sekä tietojeni perusteella pari eritysvahvuutta. Ensimmäinen noista on se, että Samblan avulla tuntuu olevan verrattain hyvät mahdollisuudet saada lainatarjous. Ja toinen asia, josta tykkään paljon Samblassa on se, että sen etusivulla näyttäisi olevan aitoja esimerkkejä siitä, millä ehdoilla hakijoille on tarjottu lainaa. Tuo voi auttaa esimerkiksi siinä, että asettaa omat odotukset kilpailutuksesta oikealle tasolle.

Vaikka Samblalla onkin siis vahvuuksia, niin kannattaa ennen sen käyttämistä tiedostaa ainakin yksi juttu. Tuo on se, että kokemusteni perusteella Sambla ei näytä mahdollisia lainatarjouksia lainaa hakevalle henkilölle heti, vaan sen sijaan Samblalta otetaan erikseen yhteyttä ja kerrotaan, minkälaista lainaa on tarjolla – jos sitä siis ylipäätänsä on tarjolla.

Tuo edellä kuvattu tarkoittaa tietysti sitä, että Sambla ei luultavasti ole paras vaihtoehto heille, joilla on kova kiire saada lainaa. Ainakin mikäli tuo ei ole oma tilanne, niin haluat ehkä kokeilla Samblaa. Samblan avulla voi hakea lainaa 500€–60 000€. Testaa nyt Samblaa.

Tältä sivulta löytyy enemmän infoa Samblasta.

Lyhyitä faktoja lainojen kilpailuttamisesta netin kautta

 • Se, että täyttää minimikriteerit sille, että lainaa voi hakea, ei takaa sitä, että lainaa tarjotaan.
 • Tietyn kilpailuttajan tekemässä lainojen kilpailutuksessa voivat ainakin lähtökohtaisesti olla mukana ainoastaan ne lainafirmat, joiden kanssa kyseinen kilpailuttaja toimii yhteistyössä.
 • Kilpailuttajien yhteistyökumppaneina toimivat lainafirmat eivät ainakaan yleensä tarjoa kaikkia kilpailuttajan kautta haettavissa olevia lainasummia -> haettava lainasumma todennäköisesti rajaa kilpailutettavien lainafirmojen määrää.
 • Se, että lainatarjouksia voi saada heti, ei tarkoita sitä, että mahdollisen valitun lainan saisi heti tilille.

Näin lainan kilpailutus toimii – mahdollisia eri vaiheita:

 1. Mene haluamasi kilpailuttajan sivustolle.
 2. Anna hieman perustietoja esimerkiksi siitä, millaista lainaa haet ja itsestäsi.
 3. Klikkaa nappia, jotta kilpailuttaja aloittaa lainatarjousten etsinnän.
 4. Mikäli saat yhden tai jopa useamman lainatarjouksen, niin päätä haluatko ottaa lainaa vastaan.
 5. Jos haluat nostaa lainan, niin siirry sen lainapalvelun verkkosivustolle, jolta laina on.
 6. Suorita mahdollinen lainahakemuksen viimeistely.
 7. Odota, että lainapalvelu hoitaa prosessin heidän osaltaan loppuun.

Lainaesimerkki kilpailuttajalta

Lainaa 20 000 euroa 5 vuoden laina-ajalla, kuukausittainen lyhennyserä 377 euroa ja lainan kokonaisuudessa aiheuttamat korot sekä kulut 2620 euroa. Lainaesimerkki on poimittu Omalainan laskurista. Kuten ylempänä olleissa kokemuksissa sivuttua, niin tätä lainaesimerkkiä ei ole syytä olettaa minkäänlaiseksi lupaukseksi siitä, millä ehdoilla lainaa mahdollisesti tarjotaan.

Kysymyksiä ja vastauksia

Voinko halutessani kokeilla useampaa kilpailuttajaa?

Tuo on kokemusteni perusteella täysin mahdollista. Se voi myös auttaa löytämään erityisen halvan lainan. Noin sen ansiosta, että kilpailuttajien kesken on ainakin yleensä hieman vaihtelua siinä, mitä lainafirmoja niiden kilpailutuksessa on mukana.

Ovatko lainojen kilpailuttajat luotettavia?

Ainakin omien kokemusteni perusteella ovat. Itselleni ei nimittäin ole tullut yhdenkään käyttämäni kilpailuttajan tapauksessa tunnetta, että sen palvelu ei olisi turvallinen.

Missä tilanteessa lainojen kilpailutus voi olla erityisen järkevää?

Ainakin siinä, että hakee verrattain isoa ja vähintään melko pitkän maksuajan lainaa. Toki myös pienempien ja lyhyemmän laina-ajan lainojen kohdalla voi monesti hyötyä kilpailutuksesta – ei vaan yleensä yhtä paljon.

Mihin tahoon otan yhteyttä, jos minulla on kysyttävää kilpailutuksen kautta löydettyyn lainaan liittyen? Mikäli et ole nostanut kyseistä lainaa itselle, niin voi ainakin ensin koittaa ottaa yhteyttä siihen kilpailuttajaan, jonka kautta laina on löydetty. Jos taas löydetyn lainan on jo nostanut itselle, niin voi sitten olla hyvä idea ottaa yhteyttä siihen firmaan, jolta laina on. Ja mikäli kysymys sattuu liittymään maksuvaikeuksiin, niin voi lainafirman lisäksi olla hyvä ottaa yhteyttä myös esimerkiksi Takuusäätiöön tai muuhun velkaneuvontaa tarjoavaan tahoon.