Onko Nordax huijaus vai luotettava? – Tiedettävää

Nordax Bank on rahoituslaitos, joka tarjoaa Suomessa varsin kattavasti kuluttajille lainoja. Tätä kirjoittaessani lainasummat alkavat 1 000 eurosta ja voivat olla jopa 60 000 euroa. Nordax Bankin omistaa Noba Bank Group, joka aiemmin tunnettiin nimellä Nordax Bank Group. Nimenvaihtoon ei nähdäkseni liity isompaa dramatiikkaa, vaan siinä on kyse siitä, miten Nordaxin omistava yritys on kehittynyt. Käytännössä merkittävää on se, että Bank Norwegian on nykyään osa samaa firmaa kuin Nordax Bank, johon liittyen haluttiin ehkä vähentää riskiä asiakkaiden hämmennykseen, jos he ottavat lainaa Bank Norwegianilta.

Nordaxin emoyhtiö Noba Bank Group omaa varsin pitkän historian (siis aiemmin eri nimellä) ja se on myös suosittu rahoitusyhtiö. Noiden asioiden voi nähdä olevan merkkejä Nordaxin luotettavuuden puolesta. Yksi asia, joka kuitenkin mielestäni aivan erityisesti on merkki Nordax Bankin luotettavuudesta on se, että Noba Bank Groupin omistajiin kuuluu suomalainen Sampo-yritys, joka on iso pörssilistattu yritys. On oletettavaa, että he seuraavat tarkasti sitä, miten heidän osittain omistamansa yhtiö toimii ja pyrkivät puuttumaan toimintaan, jos eteen tulee kysymysmerkkejä luotettavuuden suhteen. Noba Bank Group on ruotsalainen yhtiö.

Vaikka Nordax onkin siis taustansa puolesta mielestäni luotettava yhtiö, niin on nähdäkseni yksi asia, joka saattaa jopa saada jollekin aikaan tunteen siitä, että heitä olisi jotenkin huijattu Nordaxin toimesta. Tuo liittyy Nordaxin veloittamiin korkoihin.

Niissä nimittäin voi todellisen vuosikorkoprosentin suhteen olla jopa todella isoa vaihtelua. Halvimmillaan todellinen vuosikorkoprosentti on tätä kirjoittaessani alle 10%, jota varsinkin kulutusluotolle voi pitää miellyttävän edullisena korkona, mutta toisaalta todellinen vuosikorkoprosentti voi Nordaxin lainalla olla yli 30%. Tuota ei varsinaisesti voi pitää halpana edes moderneihin pikavippeihin verrattuna. Suosittelen siis tutustumaan hyvin mahdolliseen omaan Nordax Bankin lainatarjoukseen ennen kuin teet päätöksen lainan mahdollisesta nostamisesta.

Jos Nordaxin lainan korkotaso mietityttää, niin voi laina olla järkevää kilpailuttaa vaikkapa Omalainan avulla (pitäisi avautua uuteen ikkunaan) ennen sen mahdollista nostamista.

Nordax Bank kokemuksia

Nordax Bank on rahoituslaitos, joka on kokemusteni perusteella poikkeuksellisen valmis tarjoamaan lainaa. Tätä kirjoittaessani Nordax ja nykyään sen kanssa osa samaa firmaa oleva Bank Norwegian voivat hyvinkin olla niin sanotuista nettipankeista Suomessa kaikista helpoiten vähintään 1 000 euron lainoja tarjoavia.

Kokemusteni perusteella Nordax Bankin tarjoamat lainat eivät tyypillisesti ole todellisen vuosikorkoprosentin suhteen erityisen edullisia, mutta toisaalta esimerkiksi paljon halvempia kuin perinteiset pikalainat. Hyvä lähtökohtainen olettamus voi kokemusteni perustella olla, että jos hakee lainaa, joka ei ole Nordaxin valikoimasta löytyväksi erityisen iso, mutta ei pienikään, niin on mahdollisesti tarjotun lainan todellinen vuosikorko yli 10%, mutta alle 20%.

Nordax Bankin lainat ovat tarjolla netin kautta, mutta ne eivät ainakaan hieman isompien lainasummien kohdalla ole sellaisia lainoja, jotka ovat saatavilla jopa käytännössä heti tilille ilman liitteitä. Nordax Bankin lainaa ei siis kannata ajatella vaihtoehdoksi pikavipille. Se voi toimia paljon paremmin esimerkiksi kulutusluottona ja joissakin tapauksissa se voi jopa olla toimiva valinta yhdistelylainaksi.

Voit kilpailuttaa Nordaxin lainan

Nordax on mukana useamman niin sanotun lainojen kilpailuttajan tarjonnassa. Tuollaisen käyttäminen Nordaxin lainaa varten voi olla varsin kätevää. Alempa olevassa taulukossa on suositeltuja kilpailutuspalveluita Nordaxin varten.

Lainasumma  
Laina-aika  
See More

Kaikki listatut palvelut ovat ilmaisia käyttää ja vaikka saisit lainatarjouksen Nordaxilta tai joltakin muulta rahoitusyhtiöltä, niin voit halutessasi jättää lainan nostamatta.