Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa? – Lue kokemuksia ja päätä, mistä haet lainaa

Yksikään luotettava ja hyvin toimiva pankki ei anna jokaiselle hakijalle lainaa. Tämän sivun avulla voit kuitenkin löytää pankkeja, jotka kokemusteni ja tietojeni perusteella ovat erityisen helppoja paikkoja saada lainaa. Esillä on niin sanottuja kivijalkapankkeja ja nettipankkeja. Olen listannut pankit tälle sivulle järjestykseen sen perusteella, miltä on vaikuttanut olevan helpoin saada lainaa, painottaen kokemuksien tuoreutta.

Näiden kaikkien pankkien tapauksessa olen saanut lainatarjouksen käyttäen niin sanottua lainahakemuksen kilpailuttajaa. Nuo ovat helppokäyttöisiä ja nopeita palveluita, jotka voivat yhtä tehtyä lainahakemusta varten hankkia lainapäätöksiä monelta eri lainafirmalta. Jos siis haluaa helposti lainaa, niin on noiden palveluiden käyttäminen mielestäni erittäin perusteltua. Suosittelen jokaisen listatun pankin kohdalla kokemusteni perusteella parasta kilpailuttajaa sitä varten. Kaikki mainitut kilpailuttajat ovat ilmaisia käyttää eikä yksikään niistä pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin.

1. Bank Norwegian & Sortter

Nostin sivun uusimmassa listauspäivityksessä tämän yhdistelmän ykkössijalle, perustuen siihen, että Bank Norwegianin lainaa tarjottiin vuoden 2024 alkupuolella kolmen eri kilpailuttajan avulla ja noista edullisimman vaihtoehdon esitti Sortter. Bank Norwegian on niin sanottu nettipankki. Tämän pankin suhteen erityisen kivaa on se, että se voi olla helppo pankki varsin pieniä ja isoja lainoja varten. Lainasummat alkavat tuhannesta eurosta ja nousevat 60 000 euroon asti. Myös mahdollisten laina-aikojen suhteen on tarjolla kattavuutta. Ykkössuositukseni kilpailuttajista Bank Norwegianin lainaa varten on siis Sortter. Testaa Sortteria ilmaiseksi.

2. POP Pankki & Sortter

Tämä yhdistelmä puolestaan tippui uusimmassa päivityksessä kakkossijalle. POP Pankki on kuitenkin kokemusteni perusteella edelleen paras valinta, jos haluaa saada helposti lainaa niin sanotulta kivijalkapankilta. POP Pankki tunnettiin aiemmin Paikallisosuuspankkina. Vaikka kyseessä onkin siis tavallaan perinteinen pankki, niin voi sen lainan luonnollisesti saada myös ihan vain netin kautta. POP Pankin lainasummat ovat varsin kattavat, tosin aivan valtavat vakuudettomat lainat tuskin onnistuvat. Myös POP Pankin lainaa varten suosittelen kokemusteni perusteella kilpailuttajista erityisesti Sortteria, mutta varsinkin Omalaina on vaikuttanut lisäksi olevan hyvä vaihtoehto sitä varten. Kokeile Sortteria ilmaiseksi (kolmen seuraavan listauksen ohessa suosittelen muuta kilpailuttajaa kuin Sortteria).

3. Nordax Bank & Rahalaitos

Nordax Bank ja ylempänä mainittu Bank Norwegian ovat nykyään osa samaa firmaa. Ei siis ehkä ole yllättävää, että niiden kautta on kokemusteni perusteella suunnilleen yhtä hyvät mahdollisuudet saada lainaa. Jostakin syystä kuitenkin Nordaxin ja Bank Norwegianin omistava firma vaikuttaisi vaihtelevan sitä, miten helposti noiden kahden lainapalvelun kautta myönnetään lainaa – joskus Nordax voi olla helpompi ja joskus Bank Norwegian voi olla helpompi paikka saada lainaa. Viimeisimmät kokemukseni koskien näitä kahta lainapalvelua olivat selvät sen suhteen, että Bank Norwegian on helpompi paikka saada lainaa, joten se on ainakin tätä päivittäessäni listattuna ylempänä tällä sivulla. Nordax Bank tarjoaa kuluttajalainoja 60 000 euroon asti. Nordax Bankia varten suosittelen erityisesti Rahalaitoksen kilpailutusta. Kokeile Rahalaitosta ilmaiseksi.

4. Aktia & Omalaina

Tämä voi hyvinkin olla helpoin pankki saada vakuudettomaksi kuluttajalainaksi erityisen edullista lainaa. Kilpailuttajan avulla saamani Aktian lainatarjous oli parempi kuin yksikään toinen kilpailuttajan minulle koskaan ehdottama lainatarjous. Aktia on perinteinen kivijalkapankki. Aktiaa varten suosittelen kilpailuttajista eniten Omalainaa. Saamani paras lainatarjous oli juurikin Omalainan kautta. Käytä Omalainaa ilmaiseksi.

5. Alisa Pankki & Omalaina

Tämä pankki olisi saattanut vuosi sitten hyvinkin olla ykkössijalla tässä listauksessa. Valitettavasti kuitenkin Alisa Pankki vaikuttaa tiukentaneen varsin paljon sitä, miten useille se on valmis myöntämään lainaa. Alisa Pankki ei välttämättä ole monelle tuttu, mutta kyseessä on suomalainen pörssilistattu, joskin verrattain pieni, nettipankki. Olen kirjoittanut tälle sivustolle myös kattavammin Alisa Pankki kokemuksistani ja asioista siihen liittyen. Alisa Pankin lainoja varten suosittelen erityisesti Omalainaa. Testaa Omalainaa ilmaiseksi.

Kokemuksia mainituista kilpailuttajista

Kilpailuttajien käyttäminen lainoja varten on siis helppoa ja nopeaa, mutta jos haluat lukea kokemuksia tietystä mainitusta kilpailuttajasta ennen sen kokeilemista, niin seuraavat tämän sivuston sivut voivat olla hyödyllisiä:

Miksi jotkin pankit myöntävät lainaa helpommin kuin toiset?

Kokemusteni ja tietojeni perusteella helpoimmat pankit saada lainaa vuonna 2024 ovat siis Bank Norwegian, POP Pankki ja Nordax. Jos mietitään noita pankkeja ryhmänä, niin on tiettyjä asioita, jotka voivat selittää sen, miksi ne myöntävät lainaa helpommin kuin kilpailijansa. Ensinäkin, kaikki noista voidaan määritellä niin sanotusti haastajapankeiksi: ne eivät ole ainakaan vielä valtavan isoja ja tuohon liittyen niillä voi olla halua kasvattaa asiakasmäärää varsin voimakkaasti, sisältäen lainojen myöntämisen useammille potentiaalisille uusille asiakkaille.

Toiseksi, yhdenkään noiden kyseisten pankkien korot varsinkaan kulutuslainoja varten eivät ole tyypillisesti valtavan edullisia. On käytännössä niin, että jos pankki perii lainoista isompaa korkoa, niin voi se myöntää lainaa useammille, koska se voi tasapainottaa joistakin asiakkaista seuraavia luottotappioita muilta asiakkailta saatavilla isommilla korkotuotoilla.

Kolmas asia, joka voi liittyä siihen, miksi Norwegian, POP Pankki ja Nordax myöntävät lainaa tyypillisiä pankkeja helpoimmin on se, että ne ovat kaikki vahvasti digitaalisuutta painottavia pankkeja. Tuo auttaa niitä pitämään oman liiketoimintansa kuluja pienempiä ja tuon ansiosta niiden ei tarvitse pohtia yhtä tarkasti jatkuvasti sitä, keille kaikille lainaa voidaan myöntää, jotta korkotuotot maksavat liiketoiminnan korkeat kiinteät kulut.

Saman pankin lainatarjouksissa voi olla eroja

Selvittäessäni, minkä kilpailuttajan kautta löytyy paras yhdistelylaina, tuli erittäin selväksi, että myös saman pankin yhtä ison lainan korkoprosenteissa voi olla tilannekohtaisia eroja. Tuossa selvityksessä tuli ilmi, että todellinen vuosikorkoprosentti voi lainatarjousten välillä erota jopa yli 4%, vaikka kyseessä olisi yhtä iso lainasumma samalla laina-ajalla tietyltä lainafirmalta. Yhdistelmällä ainakin melko iso lainasumma ja vähintäänkin melko pitkä-aika tuo voi tarkoittaa varsin isoa määrää rahaa.

Vinkkejä saada lainaa

Tämä sivu on kirjoitettu erityisesti yhdistelylainojen näkökulmasta, mutta sillä olevat neuvot voivat auttaa myös muiden lainojen saamisessa. Kyseisellä sivulla on näkökulmana myös se, mitkä asiat voivat aiheuttaa haasteita lainan saamisen suhteen.

Video sivun aiheesta

Tämän sivun aiheeseen liittyvää muuta sisältöä tällä sivustolla, esimerkiksi: