Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa? – Lue kokemuksia ja päätä, mistä haet lainaa

Kirjoittaja: Atte S. Päivitetty viimeksi: 2023. Kokemukset ovat kirjoittajan omia, eivät muualta kopioituja. 🙂

Fakta on se, että yksikään pankki ei myönnä lainaa jokaiselle. Siinä kuitenkin näyttäisi olevan eroja, miten helppo eri pankeista on saada lainaa. Löydät alta kokemuksieni perusteella eri kategorioiden pankkien suhteen tiedot siitä, mistä pankista tuntuisi saavan helpoiten lainaa.

Miltä perinteiseltä pankilta helpoiten lainaa?

Omalaina-nimisen lainavertailupalvelun kilpailutuksessa voi olla mukana ainakin pari niin sanottua kivajalkapankkia. Kun testasin Omalainaa jonkin aikaa sitten, niin Aktia oli valmis myöntämään Omalainan kautta jopa yllättävän edullisen ja ison lainan.

Toisaalta suoraan pankista hakien olen saanut Osuuspankista pienemmälle summalle kielteisen lainapäätöksen. Kokemusteni perusteella Aktia on siis helpoin perinteinen pankki saada lainaa. Voit yrittää löytää Aktian lainan Omalainan avulla ilmaiseksi ja vaikka sitä tarjottaisiin, niin ei sitä ole pakko ottaa vastaan. Hae Omalainan kautta.

Omalaina on tällä sivustolla nostettu mielestäni parhaaksi niin sanotuksi lainan kilpailuttajaksi.

Mistä niin sanotuista nettipankeista helpoiten lainaa?

Suosittelin tässä kohtaa aiemmin virolaista Bigbankia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että se myöntää nykyään heikommin lainaa kuin aiemmin.

Nykyisiä suosituksiani ovat Nordax Bank ja Bank Norwegian. Ne tuntuvat olevan yhtä helppoja paikkoja saada lainaa. Tuo ei ehkä ole yllättävää, koska Nordaxin emoyhtiönä ostettua Bank Norwegianin ovat ne nykyään osa samaa firmaa. Molemmat niistä voivat ainakin tätä päivittäessäni tarjota lainaa 1 000 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroon asti. Molempien niiden pitäisi olla Aktian tapaan mukana Omalainan kilpailutuksessa, joten voit yrittää löytää myös niiltä lainaa Omalainan avulla. Kokeile nyt Omalainaa ilmaiseksi.

Voiko vielä joltain muulta rahoituslaitokselta saada melko isoa lainaa helposti?

Alisa Pankki, joka aiemmin tunnettiin Fellow Pankkina, tarjoaa 1 000€–30 000€ vakuudettomia kulutusluottoja, ja kokemusteni perusteella näyttäisi olevan niin, että se on usein valmis myöntämään lainaa. Alisa Pankki on pörssissä listattuna oleva suomalainen yritys, joten sen pitäisi olla varsin luotettava lainapalvelu. Voit halutessasi hakea lainaa suoraan Alisa Pankilta tai vaikkapa Omalainan avulla.

Miksi pankkilainaakin voi olla fiksua hakea vertailupalvelun avulla

Esimerkiksi sen takia, että se voi olla nopea ja helppo tapa etsiä hyviä lainatarjouksia. Lisäksi mahdollisena hyötynä on esimerkiksi se, että tuon tekemällä voi tulla tietoiseksi sellaisista hyvistä lainapaikoista, josta ei ollut ennen kuullutkaan.

Miksi siinä voi olla eroa, miten helposti pankit myöntävät lainaa?

Tuohon voivat olla syynä esimerkiksi se, että pankeilla voi olla erilaisia käsityksiä siitä, miten paljon riskiä ne ovat valmiit ottamaan lainojen myöntämiseen suhteen ja se, että pankkien koroissa voi olla eroja.

Tuo jälkimmäinen asia viittaa käytännössä siihen, että isompia korkoja perivä pankki on todennäköisesti valmiimpi myöntämään lainaa kuin pienempiä korkoja veloittava. Pienempi perittävä korkohan tarkoittaa ainakin normaalisti sitä, että pankki joutuu tekemään tarkempaa pohdintaa sen suhteen, keille se uskaltaa lainata rahaa.

Sivun aiheesta YouTubessa