Mikä pankki myöntää helpoiten lainaa? – Lue kokemuksia ja päätä, mistä haet lainaa

Fakta on se, että yksikään pankki ei myönnä lainaa jokaiselle. Siinä kuitenkin näyttäisi olevan eroja, miten helppo eri pankeista on saada lainaa. Löydät alta kokemuksieni perusteella eri kategorioiden pankkien suhteen tiedot siitä, mistä pankista tuntuisi saavan helpoiten lainaa.

Miltä perinteiseltä pankilta helpoiten lainaa?

Omalaina-nimisen lainavertailupalvelun kilpailutuksessa on mukana ainakin pari niin sanottua kivajalkapankkia. Kun testasin Omalainaa vuonna 2021, niin Aktia oli valmis myöntämään jopa yllättävän edullisen ja ison lainan.

Toisaalta suoraan pankista hakien olen saanut Osuuspankista pienemmälle summalle kielteisen lainapäätöksen. Kokemusteni perusteella Aktia on siis helpoin perinteinen pankki saada lainaa. Hae Omalainan kautta.

Haluatko lisätietoja Omalainasta? Siinä tapauksessa esimerkiksi nämä Omalaina kokemukseni saattaisivat kiinnostaa sinua.

Mistä niin sanotusta nettipankista helpoiten lainaa?

Kokemusteni perusteella Bigbank tuntuisi olevan varsin valmis myöntämään lainaa. Noin on ainakin, jos sen lainaa hakee kilpailutuspalvelun kautta. Bigbank on Virosta lähtöisin oleva pankki, joka on jo pitkään tarjonnut lainaa suomalaisille asiakkaille.

Bigbank tarjoaa lainaa 1000 eurosta alkaen ja aina 50 000 euroon asti. Bigbankin pitäisi tätä kirjoittaessa olla mukana esimerkiksi suositun ja kokemusteni perusteella erittäin helppokäyttöisen Etua-lainapalvelun kilpailutuksessa. Hae nyt Etuan kautta.

Voiko vielä joltain muulta rahoituslaitokselta saada melko isoa lainaa helposti?

Alisa Pankki, joka aiemmin tunnettiin Fellow Pankkina, tarjoaa 1000€–30 000€ vakuudettomia kulutusluottoja, ja kokemusteni perusteella näyttäisi olevan niin, että se on usein valmis myöntämään lainaa. Alisa Pankki on pörssissä listattuna oleva suomalainen yritys, joten sen pitäisi sen varsin luotettava lainapalvelu. Alisa Pankki on mukana esimerkiksi Omalainan lainavertailuissa. Hae nyt Omalainan avulla.

Miksi pankkilainaakin voi olla fiksua hakea vertailupalvelun avulla

Esimerkiksi sen takia, että se voi olla nopea ja helppo tapa etsiä hyviä lainatarjouksia. Lisäksi mahdollisena hyötynä on esimerkiksi se, että tuon tekemällä voi tulla tietoiseksi sellaisista hyvistä lainapaikoista, josta ei ollut ennen kuullutkaan. Nuo molemmat asiat ovat isolta osin sen ansiota, että netin kautta voi nykyään saada paljon aiempaa halvempaa lainaa.

Miksi siinä voi olla eroa, miten helposti pankit myöntävät lainaa?

Tuohon voivat olla syynä esimerkiksi se, että pankeille voi olla erilaisia käsityksiä siitä, miten paljon riskiä ne ovat valmiit ottamaan lainojen myöntämiseen suhteen ja se, että pankkien koroissa voi olla eroja.

Tuo jälkimmäinen asia viittaa käytännössä siihen, että isompia korkoja perivä pankki on todennäköisesti valmiimpi myöntämään lainaa kuin pienempiä korkoja veloittava. Pienempi perittävä korkohan tarkoittaa ainakin normaalisti sitä, että pankki joutuu tekemään tarkempaa pohdintaa sen suhteen, keille se uskaltaa lainata rahaa.