Zmarta kokemuksia – Onko Zmarta luotettava ja hyvä palvelu?

Zmarta on palvelu, jonka avulla voi yrittää löytää lainatarjouksen useammalta eri lainafirmalta. Tällaisia palveluita on nykyään Suomessa varsin paljon. Iso asia, joka kuitenkin erottaa Zmartan joistakin sen kilpailijoista on se, että se tarjoaa kuluttajien lisäksi myös yrityksille mahdollisuuden yrittää löytää lainaa.

Olen kokeillut Zmartaa sekä omiin henkilökohtaisiin tarkoituksiini että yritykseni tarpeeseen ja kerronkin tällä sivulla esimerkiksi kokemuksistani molempiin noihin liittyen. Suomen lisäksi Zmarta toimii ainakin Ruotsissa ja Norjassa, ja kun tuohon yhdistetään esimerkiksi Zmartan pitkä historiassa Suomessa, niin voi Zmartaa mielestäni pitää taustan puolesta perustellusti luotettavana palveluna. Myöskään omat kokemukseni eivät ole antaneet syytä olettaa, että Zmarta olisi huijaus.

Zmarta kuluttajien lainoja varten – kokemuksia

Zmarta mahdollistaa lainahakemuksen kilpailuttajalle melko tyypilliset lainasummat ja laina-ajat, eli minimilainasumma on 1 000 euroa, isoin 60 000 euroa, lyhyin laina-aika vuoden ja pisin mahdollinen haluttu laina-aika 15 vuotta. Mielestäni nuo ovat kattavat ja mukavat, mutta ei toki olisi pahitteeksi, jossa noita kaikkia laajennettaisiin ainakin vähän. Esimerkiksi minimilainasumman pudottaminen 500 euroon olisi mielestäni kiva uudistus, koska tuollaisia lainoja varten ei ole niin paljon hyödyllisiä lainapaikkoja kuin voisi toivoa.

Zmartalla tehtävä lainahakemus on nopea ja helppo täyttää. Sitä varten ei esimerkiksi tarvitse lähettää mitään liitteitä tai käyttää pankkitunnuksia. Tuo ei kuitenkaan tarkoita sitä, että lainahakemukseen kannattaisi laittaa esimerkiksi todellista paljon isommat tulot sillä idealla, että se parantaa mahdollisuuksia saada erityisen edullinen laina, koska todennäköisesti se firma, joka tuollaista lainaa mahdollisesti ilmaisee haluavansa tarjota, haluaa vahvistaa tulotiedot ennen kuin se on valmis siirtämään lainan tilillesi, ja jos vahvistut tiedot eivät vastaa ilmoitettuja, niin voi olla vaikea saada lainaa itselle.

Zmartaa voi käyttää monenlaista lainaa varten, eli kulutukseen tarkoitetun lainan lisäksi myös esimerkiksi yhdistelylainaa varten voi yrittää löytää lainatarjouksen sen avulla.

Kun lainahakemuksen on saanut Zmartalla valmiiksi, niin voi siihen alkaa saamaan lainapäätöksiä käytännössä heti Zmartan yhteistyökumppaneilta, eli niiltä firmoilta, joilta Zmarta voi yrittää löytää lainatarjouksen. Zmartalla saisi mielestäni olla enemmän yhteistyökumppaneita, mutta nykyinen valikoima ei ole huono. Kokemukseni on ollut se, että Zmartan avulla voi olla vaihtelevat, mutta pääosin hyvät mahdollisuudet saada vähintään yksi lainatarjous kuluttajille suunnattua lainaa varten.

Johtuen ihan jo siitä, että Zmartan yhteistyökumppanit ovat vähintäänkin tyypillisesti muita lainafirmoja kuin sellaisia, jotka tarjoavat pikavippinä pidettävää lainaa, niin jos Zmartan kautta saa lainatarjouksen, niin on merkittävän iso mahdollisuus, että se on korkoprosentin suhteen paljon halvempi kuin varsinaiset pikavipit. Zmarta ei pakota ottamaan lainaa, vaikka sitä tarjottaisiin ja palvelun käyttäminen on ilmaista. Zmartan mahdollisesti ehdottomat kuluttajalainat ovat vähintäänkin erittäin tyypillisesti kertalainoja, eivät joustoluottoja.

Yhteenvetona kokemuksistani ja tiedoistani koskien Zmartan käyttämisestä kuluttajalainaa varten totean, että vaikka palvelusta pystyisi mielestäni tekemään vielä nykyistäkin paremman, niin on se mielestäni jo nyt hyvä palvelu ja sen käyttäminen voi tuoda nopeasti mukavaa hyötyä lainan netistä ottamiseen. Kokeile Zmartaa ilmaiseksi.

Zmarta yrityksille – kokemuksia

Zmartan avulla voi yrittää löytää esimerkiksi 300 000€ yrityslainan kolmen vuoden laina-ajalla. Kuluttajille suunnatuista lainoista poiketen, yrityslainoille ei ainakaan tätä kirjoittaessani ilmoiteta ennakkoarviota lainan mahdollisesta kuukausierästä.

Zmartan avulla on helppoa ja nopea yrittää löytää yrityslaina. Mitään dokumentteja ei kokemusteni perusteella tarvitse lähettää sitä varten, että Zmarta voi etsiä yrityslainatarjouksia. Lainasummia on mukavasti valittavissa, eli minimisumma on 1 000 euroa ja toisaalta yli miljoonan euron yrityslainan voi yrittää saada. Laina-ajat ovat lyhyemmässä päässä mielestäni erittäin kivat, eli laina-aikaa voi valita haluavansa vaikkapa vain kuukauden (ja tuon avulla pyrkiä pitämään korot ja kulut pieninä), mutta mielestäni pidempien haluttavien laina-aikojen mahdollistaminen olisi kiva uudistus, sillä ainakin tätä kirjoittaessani pisin mahdollinen haluttava laina-aika on varsin hillityt neljä vuotta. Toki tuohon taitaa vaikuttaa vähintäänkin paljon enemmän se, että yrityslainoja varten ei tyypillisesti vain ole tarjolla valtavan pitkiä laina-aikoja kuin se, että Zmarta ei jostain syystä haluaisi mahdollistaa pidempien laina-aikojen haluamista sen palvelun avulla.

Siinä vaiheessa, kun on saanut Zmartalla tehtyä yrityslainahakemuksen, niin tulee esille tietyllä tavalla selkein ero Zmartan käyttämisessä yrityslainoja varten ja sen käyttämisessä kuluttajille suunnattuja lainoja varten. Jälkimmäisten tapauksessa Zmartan järjestelmä nimittäin vaikuttaisi kokemusteni perusteella olevan yhdistetty kaikkien sen yhteistyökumppaneiden kanssa tavalla, jolla ne voivat käytännössä reaaliajassa viestiä Zmartan järjestelmälle, että ovatko vai eivätkö ne ole valmiit tarjoamaan lainaa sitä Zmartan avulla halunneelle henkilölle. Yrityslainojen tapauksessa tuota samanlaista yhdistämistä kaikkien yhteistyökumppanien kanssa ei näytä olevan käytössä, vaan sen sijaan lainahakemus vaikuttaisi menevän joillekin yrityslainakumppaneille manuaalisesti käsiteltäväksi. Tuo voi tarkoittaa sitä, että Zmartan avulla ei välttämättä saa lainatarjousta yrityslainaa varten yhtä nopeasti kuin kuluttajalainaa varten voi saada. Ja toki yrityslainaakaan varten ei välttämättä saa yhtään lainatarjousta.

Zmartalla on yrityslainoja varten ihan mukavasti yhteistyökumppaneita, kattaen esimerkiksi Qredin, joka voi kokemusteni perusteella olla hyvä valinta varsinkin pienehköä yrityslainaa (ja yrityksille tarkoitettua luottokorttia) varten. Toki yrityslainakumppaneihin pätee sama asia kuin kumppaneihin kuluttajalainoja varten, eli kumppaneita voisi kyllä olla enemmänkin, koska se voisi ensinäkin parantaa ylipäätänsä mahdollisuuksia saada lainatarjous sekä vielä sitten parantaa mahdollisuuksia löytää miellyttävä lainatarjous.

Itse sain Zmartan avulla yrityslainaa varten yhden lainatarjouksen. Kyseisen lainapaikan järjestelmä oli yhdistetty Zmartan kanssa sillä tavalla, että tarjous tuosta lainasta tuli käytännössä heti. Kyseinen yrityslaina olisi saanut olla mielestäni halvempi, mutta koska lainan pystyi jättämään ottamatta, niin ei tuosta tullut sinänsä mitään negatiivisia seurauksia. Zmartan käyttäminen on ilmaista myös yrityslainoja varten. Kokonaisuutena kokemusteni perusteella Zmartasta yrityslainaa varten sanon, että vaikka Zmarta ei ole siihenkään täydellinen palvelu, niin voi siitä olla paljon hyötyä esimerkiksi silloin, jos on tärkeää löytää yrityslaina netin kautta eikä tarvitse sille pitkää laina-aikaa. Kokeile Zmartaa yrityslainaa varten.