Sortter kokemuksia 2024 – Onko Sortter luotettava ja hyvä?

Sortter on ehkä uusin iso palvelu, joka tarjoaa lainahakemusten kilpailutusta Suomessa. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelu pyrkii etsimään sitä käyttävälle henkilölle hänen antamien tietojen perusteella lainatarjouksia lainafirmoilta, jotka ovat mukana kyseisen palvelun suorittamassa kilpailutuksessa.

Sortter kokemuksia -yhteenveto

 • Lainasummien ja laina-aikojen laajuus: 4.5/5.
 • Nopeus ja helppokäyttöisyys: 4.75/5.
 • Kilpailutuksessa mukana olevien lainafirmojen määrä: 4.5/5.
 • Mahdollisuudet löytää hyvä laina: 4.25/5.
 • Pisteiden keskiarvo: 4.5/5Kokeile nyt Sortteria.

Pisteytys perustuu yhdistelmään sitä, 1) miten Sortter vertautuu sen Suomessa toimiviin kilpailijoihin vuonna 2024 ja sitä, 2) mikä voisi olla ainakin melko realistinen tavoitetilanne tämän tyyppisten palveluiden suhteen.

Sortter on kokemusteni perusteella erittäin hyvä valinta lainojen kilpailuttamiseen. Suosittelen sitä erityisesti yhdistelylainaa varten, koska se löysi 2024 testissäni sitä varten halvimman vaihtoehdon, mutta se voi sopia hyvin myös esimerkiksi kulutusluottoa varten. Sortterin suosituimpia kilpailijoita ovat Omalaina ja Rahalaitos. Sortterin käyttäminen on ilmaista ja mahdollisesti tarjotun lainan voi jättää ottamatta. Kokeile Sortteria ilmaiseksi.

Sortter kokemuksia tarkemmin

Ensimmäisen plussan Sortter.fi saa siitä, että sen kautta on todella nopeata tehdä lainahakemus. Arvioisin, että oman hakemukseni täyttämiseen meni alle 3 minuuttia. Tuo oli isolta osin sen ansiota, että lainahakemuksessa ei mielestäni kysytty mitään vaikeita kysymyksiä. Lainahakemuksen tekemistä nopeutti myös se, että sitä varten ei esimerkiksi tarvinnut rekisteröityä tai käyttää pankkitunnuksia.

Toisen plussan Sortter saa siitä, että kun lainahakemuksen oli laittanut eteenpäin, niin alkoi siihen samaan vastauksia oikeastaan heti. Sanoisin, että ensimmäisen lainatarjouksen omaan hakemukseeni sain alle minuutissa siitä, kun hakemus oli tehty.

Kolmas plussa Sortterille tulee sen näyttämien lainatarjousten selkeydestä. Ne sisälsivät esimerkiksi hyvin näkyvän tiedon nimellistä ja todellisestä vuosikorosta prosentteina sekä tyypillisestä lyhennyserästä euroina.

Neljäs juttu, mistä Sortter saa kiitosta on se, että sen palvelun käyttäminen on ilmaista. Näin toki taitaa olla kaikilla muillakin Suomessa toimivilla kilpailuttajilla.

Ja vielä viides asia, mistä Sortteria voi kiitellä on se, että lainaa ei ole mikään pakko ottaa. Toki varmaan parhaassa tapauksessa Sortter löytäisi sellaisen lainan, jonka haluaa ottaa, mutta jos niin ei käy, niin voi helposti jättää nostamatta lainan, vaikka sellaista tarjottaisiin jopa useamman lainafirman toimesta.

Millaista lainaa Sortterin avulla voi yrittää löytää?

Sortter mahdollistaa sen, että sen kautta voi valita haluavansa löytää kuluttajille suunnattua lainaa 1 000 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. Laina-aikaa kuluttajalainalle taas voi valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Sortterilla pystyy valitsemaan haluavansa hieman pidemmän laina-ajan kuin monilla muilla kilpailuttajilla. Tuo on kivaa, mutta mielestäni se voisi mahdollista nykyistä pienemmän lainan haluamisen. Esimerkiksi se, että tarjolla olisi 500 euron kuluttajalainoja, olisi mielestäni mahdollinen parannus palveluun.

Isoin osa Sortterin kautta mahdollisesti löydettävistä lainoista on kulutusluottoja. Varsinaisia pikavippejä tarjonnassa ei näyttäisi olevan ainakaan montaa. Vaikka Sortter onkin keskittynyt erityisesti kulutusluottoihin, niin voi se soveltua myös esimerkiksi siihen tilanteeseen, että haluaa yhdistelylainan, jolla maksaa nykyiset lainat pois.

Millaisella korolla Sortterin kautta voi löytää lainan?

Olen käyttänyt Sortteria ainakin 2024 ja 2023 – mahdollisesti jo aiemmin, mutta niiltä ajoilta ei ole tallessa tietoa lainatarjouksista, joten en viittaa niihin, vaan tässä osiossa kerrotut todelliset vuosikorkoprosentit ovat vuosilta 2024 ja 2023. Vuonna 2024 sain Sortterilta lainatarjouksen, jonka todellinen vuosikorkoprosentti oli 16,67%.

Kun hain Sortterin avulla 2023 lainaa, niin sain itse asiassa kolme lainatarjousta. Halvimman niistä todellinen vuosikorkoprosentti oli 17,61% ja kalleimman 22,55%. 2024 lainatarjous oli siis korkoprosentin suhteen halvempi kuin yksikään noista lainatarjouksista – positiivista. Se, että yksikään lainatarjous ei kuitenkaan ollut tuota halvempi todellisen vuosikorkoprosentin suhteen voi selittyä isolta osin haetuilla lainasummilla: lähtökohtaisesti on niin, että mitä isompi lainasumma, niin sitä pienempi todellinen vuosikorkoprosentti. Omat etsimäni lainat eivät olleet erityisen isoja huomioiden sen, että Sortter voi mahdollistaa kuluttajille jopa 60 000 euron lainan. Tuosta taustasta huolimatta olisin toivonut löytäväni edullisempaa lainaa, ja tämä onkin asia, jossa Sortter voisi mielestäni parantaa. Avaimena tuohon olisi todennäköisesti se, että Sortter onnistuisi saamaan sen kilpailutukseen mukaan lisää firmoja, jotka tarjoavat edullista lainaa.

Mahdollisesti mielenkiintoisena asiana voi mainita vuodelta 2024 sen, että Sortterin löytämä lainatarjous oli kuukausierän suhteen melko lähellä sitä etukäteisarviota, jonka sen lainalaskuri antoi. Todellisen vuosikorkoprosentin suhteen oli tietyllä tavalla ajatellen enemmän eroa – lainan erissä euroissa mitaten ja lainan korkoprosentilla on toki käytännössä kiinteä yhteys. Kokemusteni perusteella perinteisesti lainahakemuksen kilpailuttajilla on ollut enemmän eroa etukäteisarvioissa ja todellisissa lainatarjouksissa kuin Sortterilla oli, eli tästäkin voi mielestäni antaa Sortterille jonkin verran plussaa. Kokeile nyt Sortteria ilmaiseksi.

Kysymyksiä ja vastauksia Sortterista

Mikä firma omistaa Sortter.fi-palvelun? Sortter.fi:n omistaja on Sortter Oy. Se vaikuttaa panostaneen viime vuosina varsin voimakkaasti kasvuun.

Onko Sortter huijaus? En ole saanut mitään syytä epäillä, että Sortter olisi huijaus, eli Sortter on siis mielestäni luotettava lainapalvelu. Olen myös nostanut sen mielestäni erityisen luotettavia lainapaikkoja listaavalle sivulle. Ennen kuin lähtee hakemaan lainaa Sortterin kautta, niin voi kuitenkin olla hyvä pitää mielessä se, että Sortterin ilmoittamat arviot mahdollisesta kuukausierästä milläkin lainasummalla ja laina-ajalla voivat erota melko paljon siitä, millaisen kuukausierän lainaa itselle mahdollisesti tarjotaan. Testaa Sortteria ilmaiseksi.

Onko Sortterin kanssa hyvät mahdollisuudet löytää lainaa? Sortter julkaisee ainakin tätä kirjoittaessani verkkosivustoltaan tilastoja liittyen sen palveluun. Kyseisten tilastojen perusteella hieman yli 30% lainahakemuksista on johtanut hyväksyttyyn lainapäätökseen. Tuota voi pitää varsin hyvänä lukuna ainakin nykyään, kun moni nettilainafirma pitää todella tarkkaa seulaa sen suhteen, keille ne ovat valmiit tarjoamaan lainaa.

Voiko Sortterin avulla etsiä yrityslainaa? Kyllä. Palvelunsa laajentamisen myötä Sortter tarjoaa mahdollisuuden myös yrityslainojen kilpailuttamiseen. Mielenkiintoista kyllä, yrityslainaa voi yrittää löytää pienemmästä lainasummasta alkaen kuin kuluttajalainaa: yrityslainojen minimi on 500 euroa. Toisaalta yrityslainaa voi yrittää löytää jopa 10 miljoonaa euroa.

Laina-aikaa yrityslainalle voi valita haluavansa vähintään kuukauden ja enintään 4 vuotta. Sortterilla vaikuttaisi tätä kirjoittaessani olevan yli 10 yrityslainakumppania. Kokemusteni perusteella Sortter ei ole yrityslainoja varten yhtä jouheva palvelu kuin kuluttajalainoja varten.

Sortter yhteistyökumppanit kuluttajille tarkoitettuja lainoja varten 2024

 • Aktia
 • Alisa Pankki
 • Avida
 • Bank Norwegian
 • Bigbank
 • Bondora
 • Brocc (entinen Balanzia)
 • Bondora
 • Credigo (toimii uusia asiakkaita varten nimellä Northmill)
 • Fixura
 • Halino
 • Instabank
 • Kaarna
 • Morrow Bank (entinen Komplett Bank)
 • Lea Bank (entinen BRAbank)
 • Nordax Bank
 • POP Pankki
 • Resurs
 • Remember
 • Saldo
 • Svea
 • Sweep Bank
 • Resurs
 • TF Bank (entinen Credento)

Muutokset yhteistyökumppaneihin ovat mahdollisia. Yhteistyökumppanien suhteen on hyvä tietää se, että vaikka niitä on tätä kirjoittaessani jo pelkästään kuluttajille tarkoitettuja lainoja varten yli 20 kappaletta, niin ei omaa lainaa välttämättä käytännössä kilpailuteta noin monen lainafirman suhteen. Tuo johtuu siitä, että kaikki lainafirmat eivät tarjoa edes kovin lähelle kaikkia sellaisia lainoja, joita Sortterin avulla voi yrittää löytää. Eli jos esimerkiksi lainafirman tarjoama suurin mahdollinen lainasumma on 30 000 euro ja yrität saada Sortterin avulla 50 000 euron lainan, niin ei lainafirma lähtökohtaisesti ole mukana juuri kyseisessä kilpailutuksessa.

Joskus voi kuitenkin olla niin, että jos vaikkapa haluamasi laina-aika eroaa vuodella siitä, millaista laina-aikaa tietty firma voi tarjota ja se voi mahdollisesti tarjota haluamasi lainasumman, niin saatetaan kyseinen lainafirma ottaa tavallaan varmuuden vuoksi mukaan kilpailutukseen ja jos se on valmis tarjoamaan sinulle lainaa tuolla vuoden eroavalla laina-ajalla, niin voidaan tuon mukaista lainaa ehdottaa sinulle. Mielestäni tuo on ihan hyvä asia, koska kuitenkin voi aina itse päättää, ottaako ehdotetun lainan vastaan ja monella voi olla käytännössä ainakin hieman joustavuutta laina-ajan ja lainasumman suhteen. Vaikuttavatko Sortterin yhteistyökumppanit hyvältä? Kokeile nyt Sortteria ilmaiseksi.

Sortter vai Omalaina?

Mielestäni ilmeisen vaihtoehto Sortterille lainahakemuksen kilpailuttajista on Omalaina (täällä on laajemmin Omalaina kokemuksiani). Kokemusteni perusteella sanosiin, että Sortter on parempi vaihtoehto kilpailuttajaksi, jos haluat maksimoida mahdollisuudet saada lainatarjouksen kilpailuttajan avulla ja/tai haluat löytää erityisen edullisen yhdistelylainan. Muussa tapauksessa suosittelen ainakin tätä kirjoittaessani valitsemaan Omalainan. Molemmat palvelut ovat ilmaisia käyttää ja käytettävissä ilman sitoutumispakkoa.