Sortter kokemuksia – Onko Sortter luotettava vai huijaus?

Kirjoittaja: Atte S. Päivitetty viimeksi: 2023.

Sortter on ehkä uusin iso palvelu, joka tarjoaa lainahakemusten kilpailutusta Suomessa. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että palvelu pyrkii etsimään sitä käyttävälle henkilölle hänen antamien tietojen perusteella lainatarjouksia lainafirmoilta, jotka ovat mukana kyseisen palvelun suorittamassa kilpailutuksessa.

Koska olen kokeillut Sortteria, niin jaan tällä sivulla omia Sortter kokemuksiani – sekä niitä asioita, jotka olivat hyvin ja asioita, jotka mielestäni olisivat voineet olla paremmin. Sivun lopusta löytyy myös kommenttiosio, jossa voit jakaa esimerkiksi omia Sortter kokemuksiasi. Lisäksi tällä sivulla on myös hieman yleistietoa Sortterista.

Sortter kokemuksia – hyvää

Ensimmäisen plussan Sortter.fi saa siitä, että sen kautta on todella nopeata tehdä lainahakemus. Arvioisin, että oman hakemukseni täyttämiseen meni alle 3 minuuttia. Tuo oli isolta osin sen ansiota, että lainahakemuksessa ei mielestäni kysytty mitään vaikeita kysymyksiä. Lainahakemuksen tekemistä nopeutti myös se, että sitä varten ei esimerkiksi tarvinnut rekisteröityä tai käyttää pankkitunnuksia.

Toisen plussan Sortter saa siitä, että kun lainahakemuksen oli laittanut eteenpäin, niin alkoi siihen samaan vastauksia oikeastaan heti. Sanoisin, että ensimmäisen lainatarjouksen omaan hakemukseeni sain alle minuutissa siitä, kun hakemus oli tehty.

Kolmas plussa Sortterille tulee sen näyttämien lainatarjousten selkeydestä. Ne sisälsivät esimerkiksi hyvin näkyvän tiedon nimellistä ja todellisestä vuosikorosta prosentteina sekä tyypillisestä lyhennyserästä euroina.

Neljäs juttu mistä Sortter saa kiitosta on se, että sen palvelun käyttäminen on ilmaista. Näin toki taitaa olla kaikilla muillakin Suomessa toimivilla kilpailuttajilla.

Ja vielä viides asia, mistä Sortteria voi kiitellä on se, että lainaa ei ole mikään pakko ottaa. Toki varmaan parhaassa tapauksessa Sortter löytäisi sellaisen lainan, jonka haluaa ottaa, mutta jos niin ei käy, niin voi helposti jättää nostamatta lainan, vaikka sellaista tarjottaisiin jopa useamman lainafirman toimesta.

Millaista lainaa Sortterin avulla voi yrittää löytää?

Sortter mahdollistaa sen, että sen kautta voi valita haluavansa löytää kuluttajille suunnattua lainaa 1 000 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. Laina-aikaa kuluttajalainalle taas voi valita haluavansa vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Sortterilla pystyy valitsemaan haluavansa hieman pidemmän laina-ajan kuin monilla muilla kilpailuttajilla, tuo on kivaa, mutta mielestäni se voisi mahdollista nykyistä pienemmän lainan haluamisen. Esimerkiksi se, että tarjolla olisi 500 euron kuluttajalainoja, olisi mielestäni mahdollinen parannus palveluun.

Isoin osa Sortterin kautta mahdollisesti löydettävistä lainoista on kulutusluottoja. Varsinaisia pikavippejä tarjonnassa ei näyttäisi olevan ainakaan montaa. Vaikka Sortter onkin keskittynyt erityisesti kulutusluottoihin, niin voi se soveltua myös esimerkiksi siihen tilanteeseen, että haluaa yhdistelylainan, jolla maksaa nykyiset lainat pois.

Millaisella korolla Sortterin kautta voi löytää lainan?

Kun hain Sortterin avulla haettavaksi lainaksi melko pientä lainaa, niin sain kolme lainatarjousta. Halvimman niistä todellinen vuosikorko oli 17,61% ja kalleimman 22,55%. Se, että lainatarjoukset eivät olleet tuota halvempia todellisen vuosikorkoprosentin suhteen voi selittyä isolta osin haetulla lainasummalla. Verrattain pienten lainojen todellinen vuosikorkoprosentti on tyypillisesti korkeampi kuin isompien lainasummien. Tuosta huolimatta olisin toivonut löytäväni edullisempaa lainaa. Tämä on asia, jossa Sortter voisi mielestäni parantaa. Avaimena tuohon olisi todennäköisesti se, että Sortter onnistuisi saamaan sen kilpailutukseen mukaan lisää firmoja, jotka tarjoavat edullista lainaa.

Mahdollisesti mielenkiintoisena tietona voi mainita, että Sortterin lainalaskurin antama etukäteisarvio lainan todellisesta vuosikorosta oli vähintäänkin melko lähellä saamani halvimman lainatarjouksen korkoprosenttia. Tuo ei ole ainakaan perinteisesti ollut mitenkään valtavan tavallista lainahakemuksen kilpailuttajilla. Eli siitäkin voisi halutessaan antaa Sortterille plussaa.

Sortterin yhteistyökumppanit

Sortterin yhteistyökumppaneista, eli siis niistä lainapalveluista, joiden suhteen se voi tehdä kilpailutusta löytyy sekä perinteisiä pankkeja että nettilainapalveluita. Perinteisiä pankkeja edustavat tätä kirjoittaessani POP Pankki ja Aktia, kun taas nettilainafirmoja puolestaan esimerkiksi Nordax, Credigo ja Fixura. Yhteensä Sortterilla näyttäisi tätä kirjoittaessani olevan 20 yhteistyökumppania. On tosin hyvä huomata, että Sortterin yhteistyökumppaneista Bank Norwegian ja Nordax Bank ovat käsittääkseni nykyään osa samaa firmaa. Sortterin yhteistyökumppaneista voi olla ainakin melko hyvä mahdollisuudet saada lainatarjous noilta kahdelta viimeksi mainitulta sekä Alisa Pankilta.

Kysymyksiä ja vastauksia Sortterista

Mikä firma omistaa Sortter.fi-palvelun? Sortter.fi:n omistaja on Sortter Oy. Se vaikuttaa panostaneen viime vuosina varsin voimakkaasti kasvuun.

Onko Sortter huijaus? En ole saanut mitään syytä epäillä, että Sortter olisi huijaus, eli Sortter on siis mielestäni luotettava lainapalvelu. Olen myös nostanut sen mielestäni erityisen luotettavia lainapaikkoja listaavalle sivulle. Ennen kuin lähtee hakemaan lainaa Sortterin kautta, niin voi kuitenkin olla hyvä pitää mielessä se, että Sortterin ilmoittamat arviot mahdollisesta kuukausierästä milläkin lainasummalla ja laina-ajalla voivat erota melko paljon siitä, millaisen kuukausierän lainaa itselle mahdollisesti tarjotaan. Testaa Sortteria ilmaiseksi.

Onko Sortterin kanssa hyvät mahdollisuudet löytää lainaa? Sortter julkaisee ainakin tätä kirjoittaessani verkkosivustoltaan tilastoja liittyen sen palveluun. Kyseisten tilastojen perusteella hieman yli 30% lainahakemuksista on johtanut hyväksyttyyn lainapäätökseen. Tuota voi pitää varsin hyvänä lukuna ainakin nykyään, kun moni nettilainafirma pitää todella tarkkaa seulaa sen suhteen, keille ne ovat valmiit tarjoamaan lainaa.

Voiko Sortterin avulla etsiä yrityslainaa? Kyllä. Palvelunsa laajentamisen myötä Sortter tarjoaa mahdollisuuden myös yrityslainojen kilpailuttamiseen. Mielenkiintoista kyllä, yrityslainaa voi yrittää löytää pienemmästä lainasummasta alkaen kuin kuluttajalainaa: yrityslainojen minimi on 500 euroa. Toisaalta yrityslainaa voi yrittää löytää jopa 5 miljoonaa euroa.

Laina-aikaa yrityslainalle voi valita haluavansa vähintään kuukauden ja enintään 4 vuotta. Sortterilla vaikuttaisi tätä kirjoittaessani olevan yli 10 yrityslainakumppania. Kokemusteni perusteella Sortter ei ole yrityslainoja varten yhtä jouheva palvelu kuin kuluttajalainoja varten. Testaa Sortterin yrityslainapalvelua.

Yhteenveto Sortter kokemuksista ja tiedoista

Sortter on mielestäni hyvä palvelu lainahakemuksen kilpailuttamiseen. Se on esimerkiksi ilmainen ja nopea. Sillä on myös varsin hyvä yhteistyökumppaniverkosto, joka voi tuoda ainakin melko hyvät mahdollisuudet lainan löytämiseen. Sortter voisi kuitenkin olla vielä parempi. Se onnistuisi esimerkiksi mahdollistamalla pienempien lainasummien etsimisen ja entistä halvempaa lainaa tarjoavien kumppaneiden lisäämisellä palveluun. Kokeile Sortteria ilmaiseksi.

Voit halutessasi kommentoida Sortteria

Oletko jo käyttänyt Sortteria tai haluatko muuten keskustella Sortterista? Voit kommentoida kommenttiosioon. Keskustelu on moderoitua, mutta hyvät ja huonot kokemukset ovat molemmat tervetulleita, eikä huonoja kokemuksia sensuroida, kunhan ne on kirjoitettu sinänsä asiallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *