Unolaina kokemuksia – Testasin Unolainan: hyvää ja parannettavaa

Unolaina on palvelu, jonka avulla voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että kun tekee Unolainalla lainahakemuksen, niin voi se yrittää löytää sinulle lainaa sen yhteistyökumppaneilta. Unolaina ei siis tarjoa itse suoraan lainaa. Unolaina ei välttämättä ole kovin monelle ainakaan vielä tuttu palvelu, joten päätin lähteä testaamaan sitä. Tällä sivulla on kokemuksiani kyseisestä palvelusta.

Hyvää Unolainassa

Unolainalla tekee lainahakemuksen nopeasti. Sanoisin, että siihen meni omalla kohdallani melko selkeästi alle 5 minuuttia. Lainahakemusta varten ei tarvitse esimerkiksi mitään liitteitä eikä palveluun käyttämiseksi esimerkiksi tarvitse käyttää pankkitunnuksia. Luonnollisestikaan Unolainan käyttämisestä ei tarvitse myöskään maksaa. Unolainan lainahakemuksessa kysytään melko tavallisia kysymyksiä esimerkiksi nykyisistä tuloista ja mahdollisista nykyisistä veloista. Kysymyksiä oli vähemmän kuin joillakin toisilla kilpailuttajilla.

Lainaa Unolainan avulla voi tätä kirjoittaessani hakea 1 000 eurosta alkaen ja 60 000 euroon asti. Laina-ajan voi valita haluavansa olla vähintään vuoden ja enintään 20 vuotta. Laina-ajat ja lainasummat ovat varsin kattavat. Yksi mukava ominaisuus Unolainalla oli se, että ainakin tietokoneella lainahakemuksen tehdessä voi halutun lainasumman ja laina-ajan vaihtaa kätevästi vielä siinä vaiheessa, kun on jo täyttämässä lainahakemuksen muita kohtia. Tuo voi olla kätevää esimerkiksi siinä tapauksessa, että tajuaakin myös pienemmän lainasumman riittävän omaan tarpeeseen.

Kun Unolainalainalla on saanut lainahakemuksen valmiiksi, niin voi siihen saada mahdollisen lainatarjouksen jopa todella nopeasti.

Unolainan löytämä lainatarjous

Itse hain Unolainan avulla 7 500 euron lainaa 3 vuoden laina-ajalla ja tuollaista myös tarjottiin. Kyseisen lainan nimellinen vuosikorko oli 15,29% ja todellinen vuosikorko 18,9%. Kyseessä ei siis varsinaisesti ollut halpa laina, mutta kuitenkin vaikkapa vanhoihin pikavippeihin verrattuna melko hillitysti hinnoiteltu laina.

Parannettavaa Unolainassa

Sen lisäksi, että Unolaina vois mahdollisesti löytää nykyistä halvempaa lainaa, niin voisi se mielestäni myös tehdä sen parannuksen, että se näyttäisi myös sen, mitkä lainapalvelut eivät ole tarjonneet lainaa Unolainan kautta. Unolainan nettisivuston perusteella sillä ei ainakaan tätä kirjoittaessani ole yhteistyökumppaneina Suomessa perinteisiä pankkeja, tuo voi tietysti liittyä siihen, miksi halvempaa lainaa ei tarjottu ja myös siihen, miksi Unolaina ei näyttänyt kielteisiä lainapäätöksiä.

Unolainan kerrotuissa kumppaneissa painottuvat tätä kirjoittaessani ulkomailta lähtöisin olevat digipankit. Olen käsitellyt Uno Lainan kumppaneista esimerkiksi Lea Bankia sekä Morrowta tällä sivustolla tarkemmin.

Unolainan luotettavuus

Unolainan tausta on alkujaan Norjassa. Suomessa Unolainan taustalla on Uno Finans Oy, joka on ollut rekisteröitynä vuodesta 2022 alkaen. Unolainan taustassa ei siis mielestäni ole valittamista. Ja koska Unolaina ei siis tarjoa itse lainaa, vaan ainoastaan pyrkii yhdistämään lainaa haluavia henkilöitä lainaa tarjoaviin firmoihin, niin on Unolainaan mielestäni tavallaan helpompi luottaa kuin itse lainaa tarjoaviin lainapalveluihin. Myöskään mikään omissa kokemuksissani ei antanut olettaa, että Unolaina olisi huijaus. Unolaina on siis mielestäni luotettava palvelu eikä huijaus.

Yhteenveto

Unolaina oli itselleni positiivinen yllätys ja se on mielestäni tervetullut palvelu Suomessa toimivien kilpailuttajien joukkoon. Parannettavaa kuitenkin löytyy vielä, mutta toisaalta mahdolliset parannukset vaikuttavat melko helpoilta toteuttaa, joten lienee mahdollista, että ne tehdään jo melko lähitulevaisuudessa.

Unolainasta videon muodossa

Sinua saattaisi kiinnostaa myös esimerkiksi sivu: Lainavertailu kokemuksia. Kyseisellä sivulla on koottuna kokemuksia mielestäni parhaista palveluista lainojen vertailua varten – Unolaina on mukana.