Omalaina kokemuksia 2024 – Onko Omalaina luotettava palvelu?

Omalaina on niin sanottu lainojen kilpailuttaja. Se ei siis tarjoa itse lainaa, vaan yrittää löytää sitä käyttävälle henkilölle lainatarjouksia sen yhteistyökumppaneina toimivilta rahoituslaitoksilta, eli käytännössä perinteisiltä pankeilta ja nettipankeilta. Jos ei ole ennen tutustunut lainahakemuksia kilpailuttaviin palveluihin, niin saattaa tuo toimintatapa kuulostaa monimutkaiselta ja hitaalta. Varsinkaan Omalainan tapauksessa se ei kuitenkaan ole kumpaakaan: Omalaina on kokemusteni perusteella nopea ja helppokäyttöinen palvelu.

Tiivistelmä Omalaina kokemuksistani

Omalaina on löytänyt itselleni halvemman lainatarjouksen kuin yksikään toinen kilpailuttaja. Koska lainatarjousten halpuus on mielestäni lainojen kilpailuttajien suhteen tärkein asia, niin isolta osin tuon ansiosta Omalaina on kokemusteni perusteella paras kilpailuttaja. Omalaina ei ole huijaus, mutta sen näyttämä lainatarjous voi joskus saada lainan äkkiseltään näyttämään todellista edullisemmalta. Suositellen siis tarkistamaan kaikki lainatarjouksen tiedot. Kokeile Omalainaa ilmaiseksi.

Kattavammin Omalaina kokemuksia

Netissä on paljon palveluita, jotka tarjoavat lainahakemusten kilpailutusta. Olen myös itse kokeillut montaa niistä. Kaikista kokeilemistani palveluista Omalaina on löytänyt itselleni todellisen vuosikorkoprosentin suhteen halvimman lainan – monesti syy käyttää lainahakemusten kilpailuttajaa voi olla juuri se, että haluaa löytää mahdollisimman edullisen lainan. Tuohon liittyy seuraava Omalainan plussa, jota ainakin itse arvostan todella paljon.

Se on se, että Omalainalla on kattava valikoima niitä yhteistyökumppaneita, joilta se voi yrittää löytää sinulle lainaa. Kilpailutuspalveluiden välillä voi olla melko isojakin eroja siinä, mitä yhteistyökumppaneita niillä on. Omalainan kattava valikoima yhteistyökumppaneita on johtanut esimerkiksi siihen, että sen kautta tuntuisi kokemusteni perusteella olevan erityisen hyvät mahdollisuudet saada ylipäätänsä lainatarjous, sekä kuten tuotu aiemmin esille, vieläpä erityisen hyvä lainatarjous.

Omalaina tarjoaa tätä kirjoittaessani mahdollisuuden yrittää kilpailuttaa lainaa vähintään 500 euron summasta alkaen ja 60 000 euroon asti. Nuo summat ovat varsin tavallisia kilpailuttajille, joskin joillakin minimisumma on korkeampi – esimerkiksi Kattokorolla 2 000€. Laina-aikoja Omalainalla on valittavissa vuodesta alkaen ja 20 vuoteen asti. Laina-aikojen suhteen Omalainalle voi antaa erityisesti kiitosta siitä, miten pitkien laina-aikojen haluaminen on mahdollista. Voi tosin olla hyvä tietää se, että yli 15 vuoden laina-ajan saaminen Omalainan kilpailutuksen avulla voi olla haastavaa, varsinkin pienehköjen lainasummien kohdalla todennäköisesti mahdotonta.

Ottaen huomioon Omalainan mahdollisesti löytämien lainatarjouksien edullisuuden ja laina-ajat & lainasummat, niin voi Omalaina soveltua hyvin esimerkiksi yhdistelylainaa ja kulutusluottoa varten. Mikäli haluaisi perinteisen pikavipin, niin ei Omalaina todennäköisesti ole paras valinta lainapalveluksi.

Jos saat Omalainan avulla lainatarjouksen, niin päätöstä lainan mahdollisesta hyväksymisestä ei kokemusteni perusteella tarvitse tehdä heti. Tuo voi olla varsin kätevää erityisesti siinä tapauksessa, että pohdit onko tarjottu laina omaan makuun riittävän edullinen ja tuohon liittyen mahdollisesti jopa haluat kokeilla jotakin muutakin kilpailuttajaa, kuten esimerkiksi Sortteria tai vaikkapa Zmartaa ennen päätöstä siitä, nostatko lainan.

Yhteenvetona näistä kokemuksistani voi sanoa, että Omalaina on edelleen mielestäni paras lainojen kilpailuttaja, vaikka se kohtaakin jatkuvasti kovempaa kilpailua Suomen markkinoilla. Omalainan kanssa kilpailevista palveluista omat kokemukseni ovat olleet positiivisimpia Sortterin suhteen. Siinä on paljon samaa kuin Omalainassa. Kokeile nyt Omalainaa ilmaiseksi.

Onko Omalaina huijaus?

Omalaina on kokemusteni ja tietojeni perusteella luotettava lainapalvelu, mutta se ei välttämättä ole ihan niin hyvä ja hyödyllinen kuin optimistisimmat saattaisivat olettaa. Käsittelen alempana Omalainan taustaa ja niitä muita asioita, jotka ovat johtaneet noihin johtopäätöksiin. Jos kuitenkin edellä oleva tiivistelmä riitti, niin halut ehkä kokeilla nyt Omalainaa.

Omalainan omistaa Sambla Group Oy, joka on isoin Suomessa toimiva lainojen kilpailuttaja. Omalainan lisäksi sen kilpailutuspalveluita ovat esimerkiksi Rahalaitos ja Rahoitu. Olen toiminut yhteistyössä Sambla Groupin kanssa ja yrityksestä on jäänyt isolta osin erittäin hyvä kuva. Myöskään omat kokemukseni Omalainasta itsessään eivät siis ole antaneet syytä pitää sitä huijauksena. Voi kuitenkin olla hyvä tietää pari asiaa, jotka saattavat jättää ainakin ensimmäistä kertaa Omalainaa käyttävälle hieman huonot fiilikset.

Ensimmäinen asia liittyy siihen, että kun lähtee tekemään Omalainalla lainahakemusta, niin näyttää järjestelmä alustavan arvion siitä, mikä halutun lainasumman ja laina-ajan yhdistelmällä varustetun lainan kuukausierä voisi olla. On tärkeä huomata, että tuo on vain tosiaan alustava arvio, eikä käytännössä millään tasolla lupaus siitä, että juuri sinulle tarjottaisiin sellaisen kuukausierän lainaa. Kokemusteni perusteella asia menee todennäköisemmin niin päin, että sinulle ei tarjota niin edullista lainaa kuin esimerkin perusteella saatoit toivoa vaan kalliimpaa. Tämä sama ongelma on kaikilla tietämilläni Suomessa toimivilla lainojen kilpailuttajilla, joten siitä ei pääse eroon valitsemalla jonkin toisen kilpailuttajan.

Toinen asia, joka on hyvä tietää liittyen asiaan Omalaina & huijaus on se, että jos saat lainatarjouksen, niin ilmoittaa Omalaina lainatarjouksessa näkyvän kuukausierän kohdalla sinulle tarjotun lainan sen kuukausierän, jota lähtökohtaisesti joudut maksamaan useimmin. Ei siis keskimääräistä kuukausierää. Tuon huono puoli voi olla varsinkin se, että jos vain teet laskutoimituksen kuukausierä*laina-aika, niin saatat aliarvioida lainan todellisen kokonaiskustannuksen. Tuo edellä mainittu voi liittyä esimerkiksi siihen, että lainan viimeinen kuukausierä on isompi kuin muut erät.

Mikäli edellä kuvattu asia vaikuttaa sinusta sen verran ärsyttävältä, että et halua käyttää Omalainaa, niin suosittelen sille vaihtoehtona Sortteria. Siellä kuukausierä on kokemusteni perusteella ilmoitettu niin, että kun sen kertoo laina-ajalla, niin saa lainan kokonaiskustannuksen.

Omalaina.fi vuonna 2024

Omalainan avulla voi periaatteessa saada lainaa alle 6,70% todellisella vuosikorolla. Tuo on kuitenkin vakuudettomalle kuluttajille suunnatulle lainalle niin edullinen korko, että ei kannata pettyä tai yllättyä, jos itselle ei tarjota noin edullista lainaa. Lähtökohtaisesti voi sanoa, että mitä pienempi lainasumma, niin sitä isomman voi todellisen vuosikorkoprosentin olettaa olevan. Tuo ei toki tarkoita sitä, että pitäisi ottaa tarpeettoman iso laina.

Esimerkkinä korkotasosta voi kokemusteni perustella mainita, että jos ottaa lainaa 10 000€ vuonna 2024 Omalainan avulla, niin saattaa noin 15% todellinen vuosikorko olla realistisempi taso. Vaikuttaisi siltä, että vuonna 2024 moni onnistuu löytämään itselle hyvin sopivan lainan Omalainan avulla, vaikka se ei olisikaan ihan toivotun edullinen. Omalainan kilpailuttamien pankkien valikoimassa ei näytä tapahtuneen isompia muutoksia vähään aikaan. Kokeile nyt Omalainaa.