Omalaina kokemuksia 2021 – Lue, mikä on hyvää ja mikä voisi olla paremmin

Omalainan avulla voi yrittää etsiä kerralla lainaa monelta eri lainafirmalta. Omalaina on siis niin sanottu lainahakemuksen kilpailuttaja. Noita tuollaisia palveluita on nykyään varsin paljon, ja iso kysymys onkin, että miten hyvä valinta juuri Omalaina on lainahakemuksen kilpailutukseen? Löydät tältä sivulta Omalaina kokemuksiani, jotka voivat tuoda tuohon kysymykseen vastauksen.

Omalaina kokemukset

Omalainaa on mukavan helppo käyttää, sillä se ei esimerkiksi vaadi rekisteröitymistä tai pankkitunnuksen käyttämistä. Käyttömukavuutta lisää myös se, että Omalaina ei kysele ihan valtavasti tietoja sen lainahakemusta varten. Palvelun käyttäminen on myös luonnollisesti ilmaista.

Helppouden ja ilmaisuuden lisäksi Omalaina ansaitsee plussaa myös esimerkiksi siitä, että se on todella nopea. Kokemusteni perusteella on nimittäin niin, että Omalaina voi näyttää lainapäätöksiä oikeastaan heti, kun on saanut lainahakemuksen valmiiksi.

Mukavaa on myös se, että mikäli Omalaina löytää lainatarjouksia, niin ovat ne varsin selkeässä muodossa. Tuo selkeys mahdollistaa esimerkiksi sen, että jos saa useamman lainatarjouksen, niin on niitä helppo vertailla keskenään ja noin halutessaan valita itselle sopivin.

Vaikka Omalainan avulla voi siis löytää yhdellä hakemuksella jopa melko monta lainatarjousta, niin on kiva tietää se, että mikään pakko lainaa ei ole ottaa vastaan. Tuo on tietysti iso plussa esimerkiksi silloin, jos saa lainatarjouksia, mutta niiden korot eivät ole omasta mielestä riittävän halpoja.

Edellä mainittujen hyvien puolien päälle Omalainassa on hyvää vielä myös esimerkiksi se, että se ei vaadi vakuuksia tai takaajaa. Kokonaisuutena voikin siis todeta, että olen ollut jopa erittäin tyytyväinen Omalainaan. Sekään ei kuitenkaan ole täydellinen lainapalvelu. Tuosta lisää seuraavassa osiossa.

Nämä asiat on hyvä tiedostaa, kun käyttää Omalainaa

Alla olevat kolme asiaa voivat myös ainakin joissakin tapauksissa olla mahdollisia Omalainan heikkouksia. Se, miten paljon ne juuri itseä häiritsevät, riippuu isolta osin siitä, mistä lähtökohdista lainaa haluaa.

1. Lainaa voi olla vähintäänkin haastavaa saada heti tilille.

Omalaina on siis lainahakemuksen kilpailuttaja. Tuo tarkoittaa käytännössä sitä, että Omalaina pyrkii etsimään sitä käyttävälle henkilölle lainatarjouksia sen yhteistyökumppaneilta (eli esim. tietyiltä pankeilta) ja sitten näyttämään niitä. Ja mikäli jokin Omalainan avulla mahdollisesti saaduista lainatarjouksista miellyttää itseä niin paljon, että sen haluaa ottaa vastaan, niin pitää se tehdä kyseessä olevan Omalainan yhteistyökumppanin nettisivuston kautta/avulla.

Kun tuohon edellä kuvattuun yhdistetään se, että monet Omalainan yhteistyökumppaneista ovat sellaisia, että ne eivät ole erikoistuneet supernopeisiin lainoihin, niin on seurauksena se, että vaikka Omalaina löytäisi hyvän lainatarjouksen, niin voi siinä mennä aikaa, että laina on tilillä.

2. Lainatarjoukset eivät todennäköisesti ole yhtä hyviä kuin Omalainan lainalaskurin perusteella toivoisi.

Omalainan nettisivuilla on ainakin tätä kirjoittaessa lainalaskuri, joka näyttää arvion lainan kuukausieristä valitulla lainasummalla ja laina-ajalla. Lisäksi kyseinen laskuri myös antaa euroissa mitatun arvion mahdollisista lainan koroista sekä kuluista.

Kokemusteni perusteella tuohon edellä kuvattuun laskuriin on valittu varsin positiivisia lainaesimerkkejä, enkä ainakaan itse ole koskaan saanut niin hyvää lainatarjousta, kuin laskurin perusteella voisi toivoa. Toki voi olla niin, että saamiini lainatarjouksiin on vaikuttanut negatiivisesti esimerkiksi se, että tuloni eivät ole mitenkään erityisen hyvät.

Kuten ylempänä tällä sivulla todettua, niin Omalaina ei siis mitenkään pakota ottamaan lainaa, eli se ei ole sinänsä valtava ongelma, jos lainatarjousten taso ei ilahduta itseä. Toki se voi kuitenkin olla esimerkiksi pieni pettymys.

3. Lainaa ei aina tarjota.

Vaikka Omalainalla onkin paljon yhteistyökumppaneita, niin ei palvelu pysty löytämään jokaiselle hakijalle lainatarjousta tai useampaa. Omalainan nykyisten yhteistyökumppanien perusteella voi olettaa, että haasteita lainatarjousten saamisessa on erityisesti, jos hakee alle 300 euron lainaa. Toki myös se voi aiheuttaa haasteita, jos hakee erityisen isoa lainaa.

Omalainan yhteistyökumppaneita – kuva & infoa

Omalainan yhteistyökumppaneista löytyy siis sekä perinteisiä pankkeja että nettilainoihin erikoistuneita palveluita. Yhteistyökumppanien varsin vakuuttavaa listaa silmäillessä on hyvä tiedosta ainakin kolme asiaa: 1) kaikki lainafirmat eivät tarjoa kaikkia lainasummia, eli jos haet vaikkapa 10 000 euron lainaa, niin ei lainatarjouksia voida hakea jokaiselta kuvassa näkyvältä firmalta, 2) ainakin parissa tapauksessa kuvassa näyttäisi olevan saman firman kaksi eri lainabrändiä (Lainaamo & Fellow Finance ja Credigo & Easycredit) ja 3) yhteistyökumppanien valikoimassa voi tapahtua muutoksia.

Kysymyksiä ja vastauksia Omalainasta

Onko Omalaina luotettava? Kokemusteni ja tietojeni perusteella on.

Voiko Omalainaa käyttää kellon ympäri? Tuo tuntuisi olevan mahdollista, mutta on hyvä tiedostaa se, että Omalainan kumppaneilla on ainakin lähtökohtaisesti rajoituksia siinä, mihin kellonaikoihin ne maksavat lainoja ulos.

Millaisen ns. tähtiarvion Omalainalle voisi antaa? Mahdollisista pienistä puutteistaan huolimatta se on kokemusteni perusteella yksi niistä lainapaikoista, jotka ansaitsevat 5/5 tähteä.

Onko Omalainan avulla hyvät mahdollisuudet saada lainaa? Ainakin verrattain hyvät: selkeästi useampi vaikuttaisi löytävän Omalainan kautta itseä miellyttävän lainan kuin joidenkin muiden lainapalveluiden kautta.

Onko Omalaina suosittu palvelu? Kyllä se näyttäisi olevan, ja sivustonsa perusteella Omalainalla onkin ollut jo yli 300 000 asiakasta.

Voiko Omalainan avulla hakea yhdistelylainaa? Voi, ja omien kokemusteni sekä tietojeni perusteella uskon, että sen kautta voi myös olla verrattain hyvät mahdollisuudet löytää jopa ainakin aika edullinen yhdistelylaina.

Lyhyitä tietoja Omalainasta

  • Lainaa voi hakea 100 eurosta alkaen ja enintään 60 000 euroa, ja haettavan lainasumman voi valita kattavasti.
  • Laina-aikaa voi hakea vuodesta alkaen ja enintään 20 vuotta. Pisintä mahdollista haettavaa laina-aikaa on osittain rajattu sen perusteella, millaista lainasummaa hakee. Tuo edellä mainittu tarkoittaa käytännössä esimerkiksi sitä, että alle 2000 euron lainalle ei voi hakea yli viiden vuoden laina-aikaa.
  • Omalainan käyttämisen alaikäraja on 18 vuotta, mutta käytännössä lainatarjouksia voi olla haastavaa saada, jos ikää ei ole ainakin hieman tuota enemmän.
  • Omalaina on ollut olemassa jo usean vuoden ajan.

Kokemukset voivat vaihdella henkilöstä toiseen ja Omalaina voi tehdä muutoksia palveluunsa.