Resurs Bank – Huijaus vai luotettava? Hyvä valinta?

Kun puhutaan huijauksista liittyen lainapalveluihin, niin on tärkeä erottaa kaksi asiaa. 1) se, onko lainapalvelu itsessään huijaus ja 2) se, voidaanko lainapalvelun nimissä yrittää tehdä huijauksia.

Tuo jälkimmäinen on riski lähes jokaisen lainapalvelun kohdalla. Mikäli siis esimerkiksi saat Resurs Bankin nimissä lähetetyn sähköpostiviestin tai tekstiviestin, jossa kehotetaan kiireellisyyteen ja pankkitunnuksien käyttämiseen, niin kannattaa olla erittäin varovainen.

Resurs Bankin itsessään pitäisi olla luotettava rahoitusyhtiö. Suomen Resurs Bankin omistaa Resurs Holding AB, joka on Tukholman pörssiin listattu yritys. Kyseisen yrityksen markkina-arvo on siellä tätä kirjoittaessani yli 250 miljoonaa euroa. Resurs Holding on myös henkilöstön lukumäärän ja toiminnan laajuuden suhteen varsin merkittävän kokoinen yritys. Kyseessä ei myöskään ole vastaperustettu yritys. Hae nyt lainaa Resurs Bankilta.

Resurs Bank -lainojen laatua arvioitaessa voidaan todeta muutama asia: ne eivät ole pikavippejä ja ne myös ovat todellisen vuosikorkoprosentin suhteen tyypillisesti jopa huomattavasti halvempia kuin jotkin pikavipit. Toisaalta Resurs Bankin lainat eivät myöskään ole valtavan edullisia. Noin on varsinkin, jos niitä vertaa vakuudellisiin perinteisten pankkien tarjoamin lainoihin.

Mielestäni Resurs Bankin lainat sopivat parhaiten kulutusluotoksi tai yhdistelylainaksi. Tuohon jälkimmäiseen asiaan eritysesti sen takia, että Resurs Bank voi lainoja yhdistäessä maksaa sen myöntämällä yhdistelylainalla vanhat lainasi pois, jolloin ei pitäisi olla riskiä siihen, että ottaa yhdistelylainan, mutta ei käytäkään sitä lainojen yhdistämiseen ja velkaantuminen vain pahenee.

Perinteisten lainojen lisäksi Resurs Bankia voi hyödyntää myös esimerkiksi osamaksuvaihtoehtona tietyissä yrityksissä. Resurs Bankin tarjoaminen esimerkkien perusteella voi todeta, että sen osamaksujen korot eivät ole tavallisesti erityisen edullisia. Tuo on laajemminkin monien osamaksujen ongelma ja esimerkiksi Avardalla on tämä sama haaste. Resurs Bankia voi osamaksujen suhteen pitää sinänsä yhtä luotettavana kuin lainojen suhteen, mutta osamaksua harkitessa on toki hyvä pohtia myös sen kaupan luotettavuutta, jossa Resurs Bankin osamaksua tarjotaan maksuvaihtoehtona.

Resurs-tuotemerkin alla tarjottavien rahoitusvaihtoehtojen lisäksi Resurs on myös Elloslainan taustalla. Elloslainat ovat kokojen puolesta lähempänä tyypillisiä pikavippejä, mutta toisaalta ne eivät lähtökohtaisesti ole yhtä nopeasti käytössä kuin perinteiset pikavipit.

Suoraan Resurs Bankilta tai kilpailutuksen avulla

Resurs Bankin lainaa voi hakea suoraan siltä tai sitten voi yrittää hyödyntää palvelua, joka voi niin sanotusti kilpailuttaa lainahakemuksen. Tuollaisten palveluiden antamien tietojen perusteella Resurs Bank voi tätä kirjoittaessani olla mukana esimerkiksi Omalainan, Rahalaitoksen ja Sortterin tekemissä kilpailutuksissa. Noista omat kokemukseni ovat olleet parhaita Omalainan suhteen, joskin kaikki nuo mainitut kolme palvelua ovat tuntuneet hyviltä. Hae lainaa Resurs Bankilta tai halutessasi kokeile nyt Omalainaa.