Helppo lainalaskuri – Esimerkiksi kulutusluottolaskuri

Lainalaskureita on varsin paljon netissä. Alempana tällä sivulla olevaan lainalaskuriin on kuitenkin otettu osittain hieman erilainen lähestymistapa kuin tyypillisiin lainalaskureihin. Voit toki täyttää kaikki laskurin ruudut, jotka ovat laina-aika, lainasumma ja todellinen vuosikorko, mutta voit myös halutessasi jättää yhden ruudun tyhjäksi. Tuo on yksi syy, miksi mielestäni kyseessä on erityisen helppo lainalaskuri.

Mikäli jätät lainalaskurissa lainasumman tyhjäksi, niin näyttää laskuri kuukausierän ja kokonaisuudessa maksettavan summan, jos alkuperäinen lainasumma olisi 1 000€, 5 000€, 10 000€, 20 000€, 50 000€, 100 000€ tai 250 000€. Jos taas jätät laina-ajan tyhjäksi, niin näyttää laskuri, mitkä kuukausierä ja kokonaisuudessa maksettava summa olisivat, jos laina-aika olisi 1 vuosi, 5 vuotta, 10 vuotta tai 20 vuotta. Ja jos jätät todellisen vuosikoron tyhjäksi, niin näyttää laskuri, mitkä lyhennyserä ja kokonaisuudessa maksettava summa olisivat, jos todellinen vuosikorko % olisi 5%, 10%, 15% tai 20%.

Tarkoitus on ollut valita näytettäväksi ruudun tyhjäksi jätettäessä tuloksia sellaisia arvoilla, jotka ainakin suurin piirtein voivat olla varsin tavallisia, kun lainat ovat käsittelyssä. Tätä laskuria voi käyttää esimerkiksi kulutusluottolaskurina, mutta toki myös monen muunlaista lainaa varten. Laskurissa oletetaan, että lainaa lyhennetään kuukausittain ja vähintäänkin erittäin pitkälti saman suuruisissa erissä.

Lainalaskuri

Lainalaskuri
Tulokset

Onko tämä lainalaskuri tarkka? Lainalaskuri näyttää kuukausierän ja kokonaisuudessa maksettavan summan sentin tarkkuudella. Lisäksi johtuen siitä, miten laskuri on toteutettu, niin pitäisi sen olla myös tuloksiltaan niin tarkka kuin sentin tarkkuus mahdollistaa. Tein myös itse jonkin verran tarkastuksia ennen kuin julkaisin laskurin. Mahdollisia lainakombinaatioita on kuitenkin käytännössä loputtomasti, joten kaikkien niiden tarkistaminen ei käytännössä ole mahdollista. Tarkista siis aina hyvin, mitä mahdollinen rahoituslaitos sanoo lainan kustannuksista ennen kuin teet päätöksen lainan mahdollisesta ottamisesta.

Mikä on sopiva todellinen vuosikorko lainalle?

Se, millaista korkoa voi pitää järkevänä riippuu erityisesti kahdesta asiasta 1) onko lainalle annettu vakuus ja 2) miten iso lainasumma on. Lisäksi esimerkiksi sen voi nähdä vaikuttavan, että miten pitkä laina-aika on. Mikäli puhutaan melko isosta vakuudellisesta lainasta, niin pitäisi mielellään päästä jopa reilusti alle 10% todelliseen vuosikorkoon. Jos taas puhutaan melko hillityn kokoisesta lainasta, esimerkiksi vaikkapa 5 000€ kulutusluotosta, niin voi jo alle 15% todellista vuosikorkoa pitää melko hyvänä.

Toisaalta taas, jos kulutusluoton koko on esimerkiksi 20 000€, niin pitäisi todellisen vuosikoron mielellään olla ainakin hieman alle 10%, vaikka kyseessä olisi vakuudeton laina. Laina-aika on merkityksellisen erityisesti korkoa korolle -ilmiön takia. Onhan toki nimittäin niin, että jos kyseessä on vaikkapa kaksi eri pituisen laina-ajan 10 000€ kulutusluottoa 10% todellisella vuosikorolla, niin joutuu pidemmän laina-ajan lainasta maksamaan euroissa mitaten korkoineen ja kuluineen enemmän takaisin.

Voit löytää järkevän lainan helposti

Lainahakemuksen kilpailuttajat ovat palveluita, jotka voivat yrittää löytää sitä käyttävälle henkilölle lainatarjouksen jopa ainakin melko monelta lainapalvelulta. Tuo voi lisätä mahdollisuuksia siihen, että löytää lainan, jonka korko on omasta näkökulmasta miellyttävä.

Parhaita lainahakemuksen kilpailuttajia on nopeata ja helppoa käyttää, sillä ne eivät vaadi esimerkiksi rekisteröitymistä tai maksua palvelun käyttämisestä. Mahdollisia lainatarjouksia voi myös alkaa näkemään käytännössä heti. Mikäli sinulle tarjotaan lainaa, mutta ei omaan makuun vaikkapa riittävän halpaa, niin ei ainakaan hyvä kilpailuttaja pakota sinua ottamaan lainaa. Alempana olevassa listauksessa on mielestäni parhaat lainahakemuksen kilpailuttajat.